Aktív témák

  • M_AND_Ms

    addikt

    válasz Rick4 #33854 üzenetére

    Elsőként az nem fogyasztás, hanem teljesítmény felvétel.

    Minden villamos készülékre rá kell, hogy írják, hogy mennyi annak a max teljesítmény felvétele. És a maximum értéket kell, hogy feltüntessék rajta.
    Az ok egyszerű: minden villamos készülék megterheli az őt villamos energiával ellátó rendszert. De nem terhelheti azt túl, mert az veszélyes (pl elégnek a vezetékek, stb.).
    Tehát amikor te egy villamos készüléket rákapcsolsz a hálózatra, akkor tudnod kell, hogy annak mennyi a max teljesítmény felvétele, mennyi a max amit felvesz a hálózatból

    És a készülékek nagy részben nem folyamatosan veszik fel a max teljesítményt. Pl egy vasaló is ki be kapcsol, a mosógépnél a fűtéskor van legnagyobb felvétel, de van, hogy épp majdnem nulla. Talán egy kenyérpirító az, ami működése közben végig, konstans módon a megadott teljesítményt veszi fel.

    De a lényeg, hogy tudd, hogy az adott készüléknél mi a legnagyobb teljesítmény felvétel, így tudhatod, hogy biztonságosan használhatod-e az adott hálózatban, vagy sem. Ezért kötelező feltüntetni

    Persze van hülyeségvédelem is: kismegszakító, vagy olvadóbiztosíték, ami több helyütt is el van helyezve az hálózatban és mindig a mögötte lévő hálózati részt védi. Ha az arra kapcsolt készülékek össz felvett teljesítménye eléri az annak a hálózatnak a teherbírását, akkor ezek a védelmek lekapcsolják a hálózatot: levág a kismegszakító, kiolvad a biztosíték.

    Amúgy a fogyasztás, az egységnyi idő alatt felvett össz teljesítmény, tehát a fogyasztás érték megadásakor azt is meg kell adni, menyi idő alatt. Pl: 200 kW/h az annyi, hogy óránként 200 kW.

    Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!

Aktív témák