-
IT café
PlayStation 4 összefoglaló.
MIELŐTT KÉRDEZEL, OLVASD EL!
Aktuális:
Kölcsönjáték nyilvántartó
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cimbye
tag
Gariba visszaküldték a kontrolleremet a Sony-nak szerdán. Tapasztalat, hogy mennyi ideig tart kb?
PSN:HUN-Cimbye Xbox live:HUN Cimbye PS4,Xbox One,iPhone 5 HALO RULEZ!!!
-
WaterWawe
őstag
válasz gianni85 #23699 üzenetére
Most nem mindegy hogy miből van a konzol? Ha fut a játék rajta rendesen és nem melegszik túl akkor mért foglalkozzak azzal hogy jaj, most műanyag a belseje meg érintőgombos, meg slot in drive. Úgyis a kontrollert nyomkodom és a játékot bámulom, pont tökmindegy hogy a konzol miből van / hogy néz ki. (Egyéni vélemény).
-
Nescafé
őstag
Konzolt szeretnék venni hosszútávra..
Playstation 4 vagy Xbox one ? iPhone 15 Pro , IOS 18 , Fénix 7 Pro Solar
-
front3r
őstag
válasz Nescafé #23705 üzenetére
PS4: Erősebb hardver, több cím jelenik meg rá, mint a konkurenciára, a játékok is élvezhetőbbek rajta a magas FPS szám miatt. Több hardcore cím jelenik meg rá. Itthon döntő többségben ezt veszik, a haveri körben jobban fogsz ezzel járni, igen kevés az Xboxos az új generációban.
PS5, PSVR2 - iPhone 14 Plus, Watch S7, iPad Pro(2021)
-
konyi79
addikt
válasz front3r #23706 üzenetére
Igazából szinte mindennel egyetértek amit írsz, de ne feledjük el, azért van nagyon kevés XO itthon, mert nem is forgalmazzák még nálunk. Ez ha elég agresszív marketinggel meg jó áron vezetik be, változhat.
Bár, egyelőre nagyon úgy tűnik, az MS kivégezte a konzolját nálunk a közel éves csúszással... -
Cimbye
tag
válasz front3r #23706 üzenetére
Azért nem mondanám, hogy több cím jelenik meg rá. Konkrétan Xbox-ra több exkluziv cím van mint PS4-re.
Magasabb FPS szám, nagyobb felbontás az idén össszel megjelenő multiplatform címekre nem igaz már
Én azt mondom, hogy ha valaki konzolok közül választ, az az exkluzív címeknek nézzen utána és az döntsön
És nem mondanám, hogy kicsi a magyar Xbox One közösség, mert sokan vannak magyarok
Ha Xbox 360-ad volt akkor célszerűbb Xbox One-t venni, mert ugye a haverjaid is nagy valószínűséggel azt fognak és az is szintén egy döntő faktor. Anno valószínű hogy valami miatt már az xbox mellett döntöttél (valszeg exkluzív címek)
Nekem is Xbox 360-am volt és először PS4-et vettem amit nem bántam meg de a baráti köröm nagy része One-t vett/vesz és plusz az exkluzív címek miatt kellett vennem egy Xbox One-t is
[ Szerkesztve ]
-
tDr1v3r
veterán
válasz Cimbye #23710 üzenetére
Én is ezt osztom, azt kell venni amelyiknek jobban tetszenek az exxklúzív címei... de ha a barátaid is konzolosok akkor természetesen az ő választásukra kell neked is ráutazni (már ha akarsz ofc).
Amúgy az a legjobb ha mindkét gép van. Használtan már egész értelmes árban beszerezhető mindkettő, onnét kezdve meg nem kell ilyeneken agyalni...
[ Szerkesztve ]
disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3
-
boost
addikt
XBO: több exkluzív cím, PS4: nagyobb hype, magasabb felbontás az első évben. Sony fejes bejelentette, hogy lassítanak a saját az AAA címek kiadásával, mivel úgyis van elég PS4 only indie cím a csőben. MS meg most teker, hogy behozza a hátrányt. Én most így látom.
[ Szerkesztve ]
-
front3r
őstag
Inkább OFF-ba teszem.
Szabad egyáltalán belemenni a war-ba?Vélemény:
Attól függ ki számára van Xbonera jó exkluzív cím, engem most egy sem tudott meggyőzni, de a sony-s felhozatal meg maga az álom, mintha rám szabták volna. Anno volt X360-om, hát a Halo Reach-től nem ájultam el, egyedül a Gears of War az amire azt mondtam, hogy ez igen. De ennyi volt, a Kinect hypenak én is bedőltem, egy embert nem igazán köt le ez a kütyü, el is adtam az egészet.
A Sony címek meg mind olyanok, amik előtt leteszem az állam, már a stílusuk miatt is, és az előző generáción megtapasztalt minőségi szereplésük miatt szó nélkül vettem egy PS4-et.
Pl. most jön egy világmegváltó ütős cím: The Last of Us. Nem kell bemutatni milyen lett, még nem játszottam vele, akinek ez az első PS konzolja, az falni fogja a játékot! Akik a régi gen-ről jöttek, nekik tényleg kevés címük van, de pl. az Infamous SS is 10/10-es cím számomra, nagyon jól szórakoztam vele! Nekem találták ezt is ki. Valahogy ezt a másik konzolon nem éreztem. Az ígért címek meg szódával...
Igaz nem ebben az évben, de jön a No Man's Sky is, ami egy ideig PS4 exkluzív lesz, na az a játék is első napos vétel. Nem is értem, miért választanám a másik konzolt?Indie címek: Azért van közöttük 1-2 jó is. Pl. a Transistor, Resogun. A másik konzol is nyomul erősen az indie címekre, tehát ez nem egyoldalú vélemény. A játékosok meg úgy is eldöntik, hogy életképesek vagy sem. Ugyanúgy jönnek az AAA címek folyamatosan, pl. igaz multi címek lesznek, de ebben az évben rengeteg AAA játék lesz. Jövőre meg nem kérdés. Inkább legyen kevesebb, de minőségi.
PS5, PSVR2 - iPhone 14 Plus, Watch S7, iPad Pro(2021)
-
tDr1v3r
veterán
válasz front3r #23714 üzenetére
Vannak jó Sony exxklúzív címek... de biztos hogy jön is még több a bejáratottakon (Killzone, GT, Uncharted, LBP) kívül? Mert nem úgy látszik...
Az előző generációban rengeteg pénzt beleölt a Sony abba hogy kisebb stúdiókat fizetett hogy csináljanak játékokat nekik, ezzel (és a Plus-al) a generáció végére szépen fel is tornászták az eladásokat a 360 szintjére. Tanítani kéne, hogy az elszart koncepcióból hogy faragtak egy igencsak jó terméket a végére...de most semmi látszatját se látjuk annak hogy ezt folytatnák. Megmámorozták őket az eladások?
Na mindegy. Egyelőre nagyon úgy néz ki nekem hogy az MS előző generációs sémáját veszik fel úgy kb. minden tekintetben... ez végülis nem rossz, GPU-ban erősebb és jobb is volt multiplatformban a 360 (mint ahogy a PS4 is az jelenleg), sokaknak nem is lesz vele problémája mert teljes mértékben ki fogja elégíteni az igényeit, de pl. az én rétegemnek aki megszokta az ilyen szintű elkényeztetést már nem egészen kedvez az egész.
Persze lehet nem így lesz a későbbiekben, de cáfoljanak rám...
disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3
-
haddent
addikt
"magasabb felbontás az első évben." azért pontosítanék, nem kötekedés, de hátha a kolléga aki most vesz nincs teljesen tisztában vele: magasabb felbontás, magasabb textúrarészletesség (vagy uo.), simább (több fps) kép a generáció elejétől a végéig.
Plusszként: eddig egyetlen XO exkluzív sem az a "wow", persze ez csak egyéni vélemény. Inkább játszok egy Last of us 60fps fhd remastereddel mint egy ilyen tájtőnfállal amiben rézgyűjtő pléhmatrózokkal ugrálok a cod4 pályákon
Na meg nem mindegy, hogy játékkal vannak lemaradva ami 2015 Q1 behozzák, vagy hardverrel amit soha a büdös életben.
[ Szerkesztve ]
-
Cimbye
tag
válasz front3r #23714 üzenetére
Én nem mondtam azt hogy jobb a ps4 vagy az xbox.
Én azt mondom, hogy kinek melyik exkluziv cím jön be jobban.
Nekem van mind2 konzol úgy a jó.
Infamous: Engem nem nyűgözött le a játék. Kb 1 óra után abba is hagytam.
Killzone: Grafika ok, story meh,AI szánalmasan szar (2001es Halo CE AI alázza), multi elmegy. Egy gyenge Halo copy számomra
Knack: No commentS ezzel ki is fújt eddig az AAA PS4 exkluziv játékok listája
Az igazi ütős gamek majd később jönnek amiket igazán várok: Planetside 2 epic lesz, H1Z1 szintén zsír, Order1886, Last of Us, Uncharted 4
Xboxra amik vannak jelenleg a Forza5, Dead Rising 3, Titanfall, Ryse, PvZ (igaz ősszel lesz ps4-re is de most nincs), Killer Instinct, Kinect Sports Rivals ezek mind jó címek amikkel el vagyok.
És idén évvégén jön Halo Master Chief Collection,Halo 5 beta, Forza Horizon 2, Sunset Overdrive, Fable legends, D4, Project Spark..szóval az Xbox el van látva rendesen exkluzívokkal nálam erősen az xbox felé billen a mérleg
De majd jövőre belehúz talán a Sony is...
-
shunter
aktív tag
Az én xbox360 baráti társaságom (kb.30 ember) 80%-a jön át PS4-re. Egymást húzzuk. Már csordogál a csapat, 6-an már vettünk. Év végére még 6ember tuti jön. Uh lényegébe sokat számít, hogy a baráti társaság melyik oldalt válassza.
A másik az exklúzívok, ami ugye egyéni ízlés kérdése. Ok, hogy MS oldalon több az exklúzív, de engem hidegen hagy. 360-nál az Alan Wake, one nál a QuantumBrake ami cím volt, a többi sallang. Halo-t pl a hátam közepére se. Sok kihagyott PS cím van, uh nekem itt kánaán van :-) -
STC Speed
őstag
BF4-hez elég a plus és a lemez?
Tehát ha használtan veszek,akkor tudom használni? -
Cimbye
tag
válasz haddent #23716 üzenetére
Én ugyanezt elmondhatom a PS4 exkluzivokról
Titanfall meg szerintem kurvajó, én már többet nyomom vele mint BF4-el
2015 Q1-ben egyedül az Order1886 jön ki ami ps4 exkluzív
Inkább azt a kib****tt Planetside 2-t csinálnák már meg ami launch cím lett ugye és az E3 után azt mondták, a fejlesztők hogy fél éven belül kész lesz amiről tudjuk, hogy ez 2015-öt jelent
A hardverre azt mondom hogy nem számít amíg olyan játék jön rá ami érdekel
-
addikt
Azt sokan elfelejtik leírni (mert fanboy-ok) hogy a One kontrollere nem lett a legjobb. Noha én teljesen megvagyok elégedve a ps4 kontrollerével, akkor is azt mondom hogy a világ legjobb kontrollerre az az xbox360 kontrollere. A DS4 iszonyat kényelmes, főleg hogy az analóg karok gumírozva vannak.
Hála istennek vannak nem elfogult xbox One tulajdonosok is a világon akik világosan leírják hogy a One kontrollerre indokulatlanul sokat recsegnek, plusz az analóg karok kényelmetlenek mert van egy peremük ami fps játékoknál futásnál annyira nyomja a hüvelykujjadat hogy 1-2 óra játék után belefájdul.
De tényleg az döntsön hogy melyik konzol címei érdekelnek, és hogy a haverok mit vettek. Ha nincsenek még konzolos haverjaid és az exkluzív címek sem érdekelnek akkor szerintem ps4, ha az előbbiek közül bármelyik tényező is befolyásol akkor viszont azt vedd, amelyiket venned kell
A nyugat a szakadék szélén, de mi egy lépéssel mindig előtte járunk.
-
Cimbye
tag
válasz gyuribácsi88 #23724 üzenetére
A One kontrollerével nem volt gondom, én sok óra használat után nekem kényelmesebbnem tűnik mint a DS4. Főleg a joy ami ről nem csúszik le az ember keze, és nem jön le róla a gumi (nekem lejött) és nem törik le a ravasz (nekem letört játék közben és nem vadállat módjára játszottam hanem normálisan).
Úgyhogy a DS4 minősége hagy némi kivetni valót maga után, főleg úgy, hogy NEM GARANCIÁLIS A KONTROLLER(!!!), meg lehet nézni a garanciapapírt amin rajta van, hogy a tartozékokra nincs garancia csak a gépre. És most egy hónapig kontroller nélkül maradhatok mert mondták a boltba hogy ha valamit elküldenek a sonynak az egy hónapon belül tuti nem érkezik meg Köszi Sony! Most vehetek egy pót kontrollert...
MS sokkal korrektebb ilyen téren. Ott mindenre van 2 év gari, helyszínre futárt küld, elviszi a cuccodat és pár napon belül jön vissza. És szoktak valami kárpótlást is adni (1x én kaptam 3 hó live-ot mert kicseréltem a kontrollert)
-
addikt
válasz Cimbye #23725 üzenetére
Igazad van, el is adom a ps4-et és veszek egy one-t, de előtte szólok a többi 7 millió user-nek hogy; hé haver rosszul döntöttél, vegyél inkább One-t.
Ui; ugyan itt ps4 eladó.
Szerk; érdekes én püfölöm a joy-t elég keményen, főleg UFC alatt, meg előtte ghosts-ban, és nekem még nem kopott le a gumi, és nem tört el a ravasz. Neked a ps4 egyenesen nem robbant fel?
Le lett itt írva hogy hova kell vinni a joy-t, és 1 max 2 héten belül kapod az újat.
[ Szerkesztve ]
-
Cimbye
tag
válasz gyuribácsi88 #23727 üzenetére
Én csak a tapasztalataimat mondom el, miért kell ezt így felfogni?
Sosem értettem, hogy miért ennyire szemellenzősek a PS fanboyok...
Amit a sony csinál az csak tökéletes lehet, a többi meg úgyis egy kalap szar
Nekem van mind2 és mindegyiknek megvan a maga előnye és hátránya. Tapasztalom mind2-t.
Xbox Live-on a party chat minősége HD, psn-en rosszabb
PSN-en lehet képeket, hangüzeneteket küldeni okostelefon appon keresztül egymásnak, Xbox Live-on nem lehet, viszont Xbox Smartglass-on keresztül meg lehet nézni a felvett játék klippeket, és egy csomó mindent össze lehet hasonlítani (pl hányas szintű vagy titanfall-ban, mennyi ellenfelet öltél meg ryse-ba, forza-ban hányas szintű vagy stb stb)...igazából a kettőből lehetne 1 überfaszát csinálni, dehát se a PS4 se az Xbox One nem tökéletes
-
addikt
válasz Cimbye #23728 üzenetére
Nem vagyok semmilyen fanboy, a DS4 analóg gumi kopás tényleg zavaró lehet annak akinek már lekopott, de leírtam hogy cserélik. Az hogy neked eltört a ravasz az vagy anyaghiba vagy nem rendeltetés szerűen használtad. A menü és a felesleges ficsőrök a kutyát nem érdeklik (vagy max azokat) én konzolt játszani veszek, nem érdekel hogy nem tud skyepolni meg ilyen hülyeségeket. A One-t azért imádják sokan, amiért az okos tévéket, tele van olyan haszontalan funkcióval és alkalmazással amit a felhasználók 80% sose használ.
Médiaközpont meg majd akkor lesz a One (mert ugye annak harangozták be) amikor hálózaton keresztül és külső merevlemezről lejátszik mkv-t, m2ts-t, stb.stb. Meg majd tudja azokat a funkciókat amikkel beharangozták, ami nálunk soha nem lesz elérhető.
Részemről OFF vége
-
Madwe
nagyúr
válasz Cimbye #23725 üzenetére
Garanciális a kontroller, többen cseréltették már vele, de te is írtad uh nem értelek. Normális szervíznél rögtön kapsz egy újat, vidéken más a helyzet mert ott nincs nagyon normális... valaki írta anno kit kell keresni...
Az meg hogy a multi címek idéntől már ugyanúgy fognak futni a legnagyobb lol kategória, csak azért mert a BFH bejelentette hogy valószínú igyekeznek talán esetleg összehozni 1080p60at mindkét konzolon nem jelent semmit, egyrész mert a bf széria úgy pocsék ahogy van (technikailag) másrészt meg hasonló felbontás és fps mellett a ps4 plusz erejét akkor be tudják fogni részletesebb grafikára, több efektre stb, a 30+%os különbség nem fog eltűnni... S tekintve h lassan 2x annyi ps4 fogy mint xo, a multik is ki fogják használni, mert a felépítsük is hasonló ráadásul.
-
shunter
aktív tag
válasz Cimbye #23732 üzenetére
Így, hogy mindkét konzolod van a legjobb. Nincs sok kompromisszum. Viszont hiába, hisz még így is van egy oldal ammerre jobban húz az ember szíve. A te szíved valszeg a one fele. Ezzel nincs is baj. Nem vagyunk egyformák. Valakinek ez, valakinek az. Ezt tiszteletbe kell tartani!
Az alkalmazásokkal pl. Skype, YouTube stb... úgy vagyok, h ez plusz funkció. Ezzel a konzol csak több lesz és nem kevesebb, még akkor se ha az ember nem használja. Én szívesen látnék egy google play store féle app felhozatalt. Talán csak azért, mert az okosteló miatt hozzávagyok szokva. De hozzátészem, nálam a konzol elsőként konzol, tehát a játékfelhozatal, játékélmény a lényeg.[ Szerkesztve ]
-
Cimbye
tag
válasz shunter #23733 üzenetére
Ez igy van. Egy konzol elsosorban jatekra kell. Ezert vettem PS4-et. Es egy percig nem fogom megbanni hogy megvettem, mert egy nagyon jo konzol es a PS3 osszes gyermekbetegseget kinotte, es nem utolso sorban sok jo baratot szereztem psnen, szoval kvajo vetel volt
Az Xbox plusz funkcioival nem is foglalkoztam az elejen viszont rajottem hogy pc-rol (win7 vagy 8) ket kattintassal lehet streamelni filmeket wifin keresztul ami nagyon jo mar csak igy filmezek Az Xboxos Youtube app is kvajo viszont a ps4 bongeszojebol ugyanezt el lehet erni ha ramesz hogy youtube.tv es okostelefonrol lehet youtube vidiket streamelni igy mindket konzolra ami szinten jo. Allitolag augusztusban mar lesz youtube app PS4-re is.
Jut eszembe keresek megbizhato embert akivel tudnek digitalis jatekokat felesbe megvenni Ilyen gamekat lehet rolam leszedni: Nfs rivals, Fifa14, bf4 premium, lego marvel, ac4 black flag, tomb raider definitive, injustice, cod ghosts+dlck, mgs ground zeroes, spiderman 2, worms, killzone season pass, infamous
Jelentkezni pm-ben Haddent?
[ Szerkesztve ]
-
falijja
őstag
válasz Cimbye #23732 üzenetére
Szerintem itt feleslegesen magyarázol hogy jó a box is...soha nem mondanák hogy jó a one...
Én is azért vettem ps4 et mert a baráti körömből sokan ezt választották + mert erősebb is( pc buziii )
( De a szívem vissza húz hiába )Én jelentkezem a közösülésre.. Igaz játékom nincs...
[ Szerkesztve ]
-
caska1991
tag
http://youtube.com/watch?v=sbjKeqga0_Q
"...nem mindegy hogy az okos hülyéskedik, vagy a hülye okoskodik...."
-
Cimbye
tag
Heeeeeey Halot nem fikazni mert odacsapok
-
addikt
-
Cimbye
tag
válasz gyuribácsi88 #23747 üzenetére
Csak nyugodtan Engem nem zavarna[link]
[ Szerkesztve ]
-
shunter
aktív tag
Nem nagyon. :-) De az avatarodból kiindulva....nem is tudom...fanboy? :-)
Am ha komolyan kell nyilatkoznom, akkor azt mondom, h engem csak az univerzuma nem fogodt meg. Nem tudom miért. Pedig kipróbáltam az összes részt, megnéztem a filmet, beleolvastam a képregényekbe. És semmi. Full immunis vagyok rá.
Új hozzászólás Aktív témák
- Playstation 5 Slim Digital bontatlan 2 év garancia
- Új, bontatlan dobozos PS5 Pro 2TB-os gép 3 év gyári Sony garanciával
- Asus Rog Ally Z1 Extreme 512GB SSD + Charger Dock
- Nintendo Switch OLED + 128 GB SDcard + Zelda TotK kontroller és tok
- XBOX Series, ONE, S, X, XBOX360, PS4, PS5 konzolok és kontrollereik javítása garanciával üzletben!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest