Új hozzászólás Aktív témák

  • #45252096

    törölt tag

    Sziasztok,
    lenne egy laraveles kerdesem.
    Csinalok egy nb1es tippelos oldalt. REST apin keresztul lehet lekerni a heti meccseket.
    Jelenlegi fordulot (mig nem talalok egy olyan oldalt, ahol le tudnam kerdezni a heti meccseket REST apin) manualisan vittem be az adatbazisba. Egy meccsre mindig csak meccs kezdeseig lehet fogadni. Jelenleg egy meccsnek 3 allapota van: elkezdodott, nem kezdodott el es vege.
    Azt szeretnem elerni, hogy ha egy meccs elkezdodik, akkor ne lehessen ra tippet kuldeni, tehat mondjuk ha szombaton 3kor kezdodik egy Fradi meccs, akkor haromkor mar ne lehessen ra fogadni, tehat REST apin keresztul ne jelenjen meg mar az adott meccs.
    Tehat szeretnek egy olyan hatterfolyamatot, ami ha eszleli, hogy egy meccs abban masodpercben elkezdodott, akkor allitsa at statuszat.
    Laravel doksiban lattam, hogy vannak jobok meg task scheduler. Sok gondolkozas nelkul azt mondanam, hogy masodpercenkent lekerdeznem az adatbazist, hogy van-e olyan meccs amit mondjuk epp elkezdodik, ha igen inditson egy jobot, ami megvaltoztatja a statuszat.
    Ezenkivul szeretnek kesobb olyan hatterfolyamatokat: minden nap ejjel lekeri az adott heti meccseket es ha van valtozas akkor felulirja (mondjuk elmarad vagy megvaltozott az idopont) illetve egy olyan is jo lenne, ami minden oraban megnezi, hogy vege van-e mar a meccsnek. Persze csak ha majd talalok olyan oldalt, ahonnan letudnam kerni a magyar meccseket.
    Azt szeretnem kerdezni, hogy a fenti elgondolas mennyire jo ? Szeretnek egy teljesen automatizalt weboldalt :)

Új hozzászólás Aktív témák