Új hozzászólás Aktív témák
-
Taci
addikt
válasz sztanozs #20898 üzenetére
Tehát ha jól értem, akkor ebből
$kategoriak = array(
'szorakozas' => ['elozetes', 'film', 'sorozat', 'hbo', 'mozi'],
'kultura' => ['mozi', 'szinhaz', 'múzeum', 'koncert', 'film'],
'masszázs' => ['eufória']
);
ezt csináltad:
$kulcsok = array(
"elozetes" => "szorakozas",
"film" => "szorakozas",
"film" => "kultura",
"sorozat" => "szorakozas",
"hbo" => "szorakozas",
"mozi" => "szorakozas",
"mozi" => "kultura",
"szinhaz" => "kultura",
"múzeum" => "kultura",
"koncert" => "kultura",
"eufória" => "masszázs",
);
És akkor azt mondod, hogy így ezen belül az array_key_exists (key_exists) gyorsabban megtalálja az értéket, és egyből ott van hozzá a kategória neve is értékként.
Kipróbálom, köszi.Reggel amúgy rákerestem arra, hogy "php in_array slow performance", és volt egy válasz valahol, ahol azt ajánlotta, hogy a
$categories_szorakozas = array(
"elozetes",
"film",
"sorozat",
"hbo",
"mozi",
);
helyett legyen:
$categories_szorakozas = array(
"elozetes" => true,
"film" => true,
"sorozat" => true,
"hbo" => true,
"mozi" => true,
);
és így array_key_exists-tel ellenőrizni. Átírtam, futtattam egy tesztet (előzővel és ezzel is ugyanúgy 10 mp-re limitálva), és az in_array 10mp alatt 77 rekordot tudott feldolgozni, míg ez a másik fajt az array_key_exists-tel csak 38-at... Szóval vissza is írtam.
De a te változatodnak sokkal több értelme van, szóval teszek azzal is egy próbát.
Meg amúgy (bár nem hiszem, hogy túl sok időbe kerül az a kezdeti, "kulcsok" táblát feltöltő művelet, de) megcsinálhatom eleve úgy a "kategoriak" tömböt, hogy eleve abban a formában legyen. -
Taci
addikt
Átírtam, most már a megadott 80 mp alatt kb. 6500 elemmel végez (az eddigi 1100-hoz képest). Igazából nagyobb ugrásra számítottam, mert egy 1 milliós táblát nézve ezt bizony elég sokszor kell hívogatnom.
Megpróbálok "lekapcsolni" részeket belőle, hogy lássam, mi fogja vissza ennyire. -
Taci
addikt
foreach ($rekord_kategoriai as $rekord_kategoriai_value){
if (array_key_exists($rekord_kategoriai_value, $kulcsok){
//
}
}
A $kulcsok tömbben kb. 3000 elem (kulcsszó - kategória páros) van.
A $rekord_kategoriai-ban átlagban 5-10 elem.Itt mi lenne az elérendő cél sebességben? Tényleg még csak viszonyítási alapom sincs.
Ahogy írtam, most kb. 6500 elem 80 mp alatt.Ez tehát 1 mp alatt 80 elem. 80 elemnél elemenként mondjuk 10 kulcsszó, ezeket egyesével 3000 kulcsszó-kategória párossal összehasonlítani. (bár ugye az array_key_exists-tel ez elvileg gyors)
Bocs, hogy ezzel nyaggatlak titeket, de tényleg nem tudom, meddig is lehet ezt javítani. Lehet, már elértem ezzel egy ideális sebességet? Lehet, a 1/100-át sem.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Erre [link] van ennel jobb megoldas ? (Gyakorlatilag dupla 1-N kotes, mert egy csapatnak ki szeretnem iratni a meccseit ha otthon vagy idegeben jatszik.
class Team extends Eloquent
{
public function allMatches() {
return $this->hasMany('Match', 'visitant_id')->orWhere('local_id', $this->id);
}
}
[ Szerkesztve ]
-
Sziasztok!
Alkalmazok egy egyszerű PHP kódot, ami megnyit egy, a szerverre feltöltött txt fájlt és módosítja. Működik, hibátlan.
Csakhogy. Ha olyan url-re mutat rá, ami nem létezik (pl bent van egy mappában, de a PHP kód egy másik mappát hív be), akkor létrehozza. Az én kódom így néz ki:<?php $file=fopen("file.txt", "r");
$db2=fread($file,"1024");
fclose($file);$db2=$db2 + 1;
$fp=fopen("szamlalo.txt", "w");
fwrite($fp, $db2);fclose($fp);Ezt lehet módosítani úgy, hogy csak akkor írjon bele a fájlba, ha az létezik? Vagyis hogy ne hozzon létre újat, ha nem találja?
Előre is köszönöm!
But who is watching the guardians?
-
Köszönöm válaszaitokat!
But who is watching the guardians?
-
sztanozs
veterán
Igazából nem tudom mi lehet nálad a gond. A két megoldás között nagyságrendi különbségnek kellene legyen. Lesz a kódban valami más is, ami lassítja a futtatást. Ha gondolod PM-ben esetleg tudok többet segíteni...
[ Szerkesztve ]
JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
Taci
addikt
válasz sztanozs #20912 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a felajánlásodat, de nem foglak privátban zaklatni ezzel. Az egy dolog, hogy beírom ide, aztán ha valaki épp rálát és rá is ér, ad 1-2 tanácsot - de amíg van mit átéznem saját kútfőből is, semmiképp nem fogok mást piszkálni ezzel.
Kb. 1100 rekord / 80 mp-ről indultam optimalizálni, kb. 18e / 80 mp körül van most, de ha azt mondod, ez még mindig nem az igazi, átnézem a többi részt is. (Igazából élvezem, persze sok időt elvisz egy olyan területre, amiről azt hittem, már készen van, de attól még élvezem. )
Köszönöm még egyszer a felajánlást!
-
Mike
veterán
a kulcsszavak külön táblában tárolnám, az egyes címeket is, és ezek azonosítóját egy harmadikban. a kulcsszavak unique-olva lennének, így egy sima insert elég arra hogy betegyem ami még nincs benne. azt, hogy ne lehessen elütésekkel mindig ugyanolyan kulcsszavakat megadni a felszínen oldanám meg.
a rendezgetés részt nem értem, a szoftvered mi alapján rendezgetni? vagy írtál hozzá egy AI-t? de úgy is tudod csinálni, hogy a felszin eleve feladja a backnek, az id-kat. ha nem akarsz belső id-kat megadni, használd az uuid-t van SQL alatt UUUID(), de a rövidített változat is eléggé unique, tehát LEFT(UUID,8)de úgy látom az adatbázist ajánlotta már más is.
-
Taci
addikt
Köszönöm a tanácsot és a segítő szándékot, de sztanozs "unszolására" (jó értelemben véve persze ) átnéztem újra, és meglett, hogy az SQL-es Update miatt volt lassú, amúgy nagyon gyors a logikai/ellenörzős rész.
A lassúság oka az volt, hogy egyesével futtattam rekordonként az Update-et... - de most már átírtam arra, hogy csak egyszer a végén, az összeset bind_param-mal átadva, egy lépésben futassa, és így már repül.
(Érdekes volt így kilogoltatni, hogy hogyan is néz ki egy darab, 23e rekord adataiból összerakott lekérdezés. )Köszönöm azért így is a tanácsot!
-
laracroft
aktív tag
Sziasztok
Van egy form-om, amelynek alján van 2db submit.
Azt szeretném elérni, hogy az egyik gomb megnyomásakor - pár db kötelező mező kitöltése mellett - mentse el a form-ot (piszkozat), míg a másik gomb hatására szükséges legyen kitölteni minden szükséges mezőt (végleges).
Ezt hogyan oldanátok meg egy form-on belül?
Vagy ezt mindenképp külön form-ban kell megtennem?Előre is köszi
-
sztanozs
veterán
válasz laracroft #20917 üzenetére
Mind a kettőre kell egy JS szkript ami ellenőrzi, hogy melyik mezők voltak kitöltve és egy hidden mezőbe meg beállítja elküldés előtt, hogy draft vagy végleges kitöltés volt.
[ Szerkesztve ]
JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
Mike
veterán
az update mindig lassú. éppen emiatt szoktam át az insertre
pl. email megnyitását beteheted a queue-ba is mezőként amit aztán updattel beírsz, de ennél lényegesen gyorsabb ha berakod egy insert-tel egy megnyitás táblába a kapott uuid-kat aztán ezt majd összefűzöd lekérdezéskor. -
Taci
addikt
válasz supercow #20876 üzenetére
A
mysqldump
-hoz lenne pár kérdésem:Az adatbázis mostani felépítése szerint a backuphoz (mysqldump) generált user Select és Lock Tables jogokat kapott. (Előbbivel kezdtem, de hibára futott, és a logban írta, hogy az utóbbi is kell neki.)
Kellhet esetleg még más jog is a "későbbiekben"? Ahogy néztem, Show View és Trigger van még említve, de az előbbit nem használom, utóbbit pedig még soha nem használtam, szóval így gondolom, egyik sem kell.Ezt a parancsot futtatom (
exec()
):$cmd = "mysqldump" . " --skip-extended-insert --complete-insert
--single-transaction --skip-lock-tables
--user=" . $username . " --password=" . $password . " " . $dbname .
" > " . $backup_folder . $backup_filename_sql;
Amit megértettem ezekből:
- InnoDB adatbázis, ezért a single-transaction, így elvileg nem lock-olja a táblákat.
- Viszont van néhány kapcsoló (bár itt nincs használva most), ami aktiválhatja a lock-tables-t, ezért biztos ami biztos, ott van benne a skip-lock-tables, hogy ezt kiüsse mindenképp.
- skip-extended-insert: Ilyenkor minden műveletet külön sorba tesz, szétszed. Ha kiszedem belőle, akkor viszont pl. egy sorban, 1 db Insert-ben ott van egy teljes tábla tartalma. És tapasztalatom szerint így a gyorsabb (sokkal). Szóval lehet, ezt ki kell inkább szednem.
- complete-insert: a mezőnevek is szerepelnek, enélkül kihagyja őket.Van még esetleg más, amit megérne használnom?
Még tömörítem a végén, így a jelenleg 54 MB-ba backup-olt adatbázist kb. 8 MB-ra tömöríti össze a ZipArchive. (Aztán majd ezután nézem az RClone-t, hogy feltöltsem felhőbe tárhelyre.)
Köszönöm.
-
MODERÁTOR
8 mega szvsz sok.
tar.gz
? Szerintem ha ezekkel a jogokkal lefut akkor jó. Ha később kell más majd úgyis kiderül.PHP-ból futtatod cronolva? Ha van cron, mehet PHP nélkül is.
[ Szerkesztve ]
"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
Taci
addikt
Már csak pár apróbb simítás kell (köztük az RClone is, ami azért nem lesz olyan hamar meg), aztán költözök szolgáltatóhoz. Ott lesz cron is majd.
Köszönöm a megerősítést, hogy a backup rész így akkor rendben lesz.
Az alatt mit értettek, hogy sok a 8 MB? 54 MB-ról tömörítette a ZipArchive (ezt találtam, ami egyből működött). Biztos van kapcsolója is, hogy hatékonyabb legyen a tömörítés, de éjfél környékén fejeztem be, első változat, nem tudom, mi lenne a "jó fájlméret".
Vagy más miatt mondjátok?Azt tervezem, hogy napi pár alkalommal futtatom ezt a backup szkriptet, ami backupol, tömörít, aztán feltölt (felhőbe). És mivel így tömörítéssel csak ilyen minimális méretekkel kell számolnom, nyugodtan megcsinálhatom úgy, hogy meghagyok akár 1 hétnyi backupot is, és mindig csak a legrégebbit törlöm (a megfelelő ellenőrzések után).
Ha mondjuk 2 óránként fut (csak példa), akkor az napi 12 backup, heti 84 fájlt kell tárolnom - persze egyre nagyobbakat, de bőven van helyem.
Vagy mi az ajánlásotok ezzel kapcsolatban?Köszi.
-
MODERÁTOR
Itt lényegében a mysql dump csak szöveges fájlt generál. Ha nincsen benne semmi bináris tartalom akkor ránézésre sok.
Szerk.: én mikor utoljára ilyet csináltam akkor heti 1 full backup volt és naponta inkrementális.
[ Szerkesztve ]
"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
Taci
addikt
Köszönöm, a tippet is az inkrementális backuppal, utánakeresek, hogyan kell.
Meg akkor megnézem még, mit tudok kezdeni a tömörítéssel. Így gyorsan (munka mellett egy percre félre nézve) ezt találtam, ami beépített, és talán pont ide való: [link] De majd ha lesz időm, alaposabban utánajárok.Köszi.
-
Taci
addikt
$data = file_get_contents($backup_folder . $backup_filename_sql);
$gzdata = gzencode($data, 9);
file_put_contents($backup_folder . $backup_filename_sql_gz, $gzdata);
A
gzencode
pontosan ugyanazt a fájlméretet eredményezi, mint aZipArchive
, 1 kB-nyi különbség se nagyon van.Ha ugyanazt az sql fájlt 7-zip-pel Ultra tömörítéssel .gz-be tömörítem (Windows alatt), akkor 260 kB-tal kisebb fájl lesz csak. Ha ugyanígy Ultrával, de .7z-be, akkor lesz egyedül a 8,9 MB-ból 5,1 MB, ami már azért jelentős különbség.
Szóval max még azt tudom valahogy elérni, bár nem tudom, hogyan, egyelőre nem találok rá semmit. Nem hiszem, hogy ebben több lenne. Szerintetek? -
Taci
addikt
Kerestem megoldást az incremental backup-ra, de
mysqldump
nem támogatja, csakmysqlbackup
, ez utóbbi viszont nem elérhető (a tesztszerveren, a szolgáltatónál nem tudom, de abból kell kiindulnom, hogy ott sem).Sokkal jobb lenne így csinálni, egy kezdeti full backup hetente, ahogy te is írtad, aztán bizonyos időközönként mondjuk 1-1 cumulative.
Te mivel, hogyan csináltad? Van esetleg egy "best guide"-od hozzá? (Egy jól összeszedett oldal, példákkal, hogy értsem is, mi-mit-miért csinál, hogy testre tudjam szabni.) -
MODERÁTOR
-
Taci
addikt
válasz nevemfel #20931 üzenetére
az viszont a fizetős mysql enterprise csomagban van
Ez az infó nem került a szemem elé, így akkor nem is forszírozom. Köszönöm.
Amúgy azt a doksit már végignéztem, már kezdtem is összerakni a parancsot, amikor észrevettem, hogy nem dump a vége, hanem backup. (Öregszem, plusz már a betűk is összemosódnak ilyenkor.)Neked is köszönöm, mobal.
Akkor marad így, backup, tömörítés, feltöltés, régiek törlése (egy idő után).--------------------
Még esetleg abban adjatok tanácsot, kérlek, hogy mire készítsem fel a szkriptet. Mikor mondhatom azt, hogy "baj van" az adatbázissal, és a "hibás" adatbázisról ne csináljon backup-ot.
if ($return_code == 0){}
Ha sikeresen lefutott, akkor jön a tömörítés, és ha az is sikeres, akkor a feltöltés.
Nem tudom, állhat-e elő olyan helyzet, hogy 0-ás return code-dal tér vissza az exec() annak ellenére, hogy baj van az adatbázissal.Eredetileg arra gondoltam, hogy mivel nagyon max 3-6 óránkénti (vagy ritkábbi) backupolásra állítanám be, ezért ha még kézzel valamiért pár rekordot törölnöm is kellene, nyugodtan beállíthatok egy olyan feltételt, hogy egy új backup fájl csak akkor valid, ha nagyobb, mint az előző. (5 percenként futnak cron jobok, amik tartalmat húznak be kb. 30 forrásból, így esélytelen, hogy abban a 3-6-akármennyi órás periódusban ne legyen új rekord.)
Ha pedig valamiért mégsem kerülne be egy új rekord sem, akkor sem bántja az előző backupot, hiszen csak akkor valid az új backup, ha nagyobb, mint az előző - tehát egyenlőnél invalid.Jó ez a gondolatmenet?
Mire készítsem még fel, mi "romolhat el"? Nyilván ha a szolgáltatónál valami kiesik, akkor a cron jobok, így a backup sem fog futni. Vagy ha az adatbázissal van baj, akkor a mysqldump az exec-ben nem 0-ás return code-dal tér vissza. Másra a saját tapasztalataimből (ami ebben a témában a nullához konvergál alulról) nem tudok gondolni.
Köszi.
-
Taci
addikt
bár exec helyett a backupot php-ból oldanám meg.
Ez mit jelent? Mármint most is php kódban van az egész (hisz' sok más mindent is csinálok még előtte-közben-utána vele), és a mysqldump az exec()-en keresztül van meghívva (így találtam példakódokban).$cmd = "mysqldump" . " --skip-extended-insert --complete-insert
--single-transaction --skip-lock-tables --user=" . $username .
" --password=" . $password . " " . $dbname . " > " .
$backup_folder . $backup_filename_sql;
exec($cmd, $return_array, $return_code);
Ezen kívül még shell_exec()-et láttam használva, illetve passthru()-t, de az böngészőnek adja át elvileg csak.
Hogyan máshogy lehet/érdemes használni?
-
MODERÁTOR
php
-ból hívsz egy alkalmazást. Nem vagyok a kontextusba benne de ezt cronbólphp
nélkül szebb megoldani ha mást csinálsz.Ha valahol hostolva van akkor crontab segítséével.
Szerk.: ja, most olvasom. Akkor ez direkt van így. Ebben az esetben minden bizonnyal ez a helyes irány.
Csak érdeklődés szintjén, mit csinálsz dump előtt?
[ Szerkesztve ]
-
Taci
addikt
Hogy érted, hogy mit csinálok?
Még semmit, de igazából nem is terveztem. Mármint (ha jól értem a kérdésed lényegét) a singe-transaction (és a skip-lock-tables) miatt az adatbázis továbbra is elérhető lesz, így nem kell az oldalt maintenance módba raknom. Az új bejegyzések (SQL Insert) pedig sorban állnak addig, amíg a mysqldump nem végez.
Kihagytam valamit? Vagy mit tanácsolsz?
-
-
Taci
addikt
Ne haragudj, hogy 100+1-edjére is visszakérdezek , de ez tényleg a legelső találkozásom szinte mindennel, amikről eddig beszéltünk, és nem szeretném "rosszul kezdeni", érteni szeretném a miérteket.
Ha csak mentesz akkor ne php-ból futtasd mert felesleges.
Cron job-ként fog futni a backup, viszont ott .php szkriptet hívok majd meg, és minden példában így is láttam. (Ezt is csak szolgáltatónál tudom majd élesben kipróbálni.) Mire érted azt, hogy ne php-ból futtassam? Php-ban írtam meg mindent hozzá, kapcsolódás az adatbázishoz, backup, tömörítés, felhőbe feltöltés stb. Ez van egy .php szkriptben, ezt fogom majd valamilyen időközönként futtatni:* * * * * /usr/bin/php /home/user/public_html/index.php > /dev/null 2>&1
(csak copy-paste egy sample linkről)Ha mentés előtt valamit csinálsz, pl. takarítasz
Takarítani? Bocs, tényleg olyan balféknek érzem magam, de nem értem, mire gondolsz. Az egész processzben, de még az egész életciklus alatt sem volt takarítás "betervezve". Milyen takarításra gondolsz?Én csak örülök és hálás vagyok, ha tippeket kapok, hogy hogyan kell ezt jól csinálni. Szóval ha előtte takarítani kell (vagy előtte-utána bármi mást), kérlek, terelj a helyes irányba.
Köszönöm.
-
MODERÁTOR
Kérdezz ezért van a fórum.
Amit
php
-ból hívsz ha le tudod futtatnishell
-ből akkor elég azt a cronba pakolni. Az egyszerűség kedvéért csinálhatsz egy bash scriptet hozzá. PHP mint közvetítő réteg kihagyható.A másik kérdésem pedig ignoráld mert nincs rá szükséged csak menteni akarsz.
Ez valami CPanel host?
-
TGWH
őstag
Sziasztok.
Milyen keretrendszert ajánlanátok annak, aki most kezd újraismerkedni a honlapkészítéssel?
Html és CSS nem gond, sql sem, csak régen használtam. Régen egy honlap html, css, plussz phpbb fórumból megvolt.
Valami olyan kellene, amivel gyorsan lehet haladni, amibe könnyű beletanulni. Mysql adatbázison alapulna a dolog. Honlap, cikkek, blog szerű részek, hozzászólás lehetősége, bejelentkezés, több szerkesztő/cikkíró, szavazás, képfeltöltés, közösségi média, minden szirszar
Egyelőre saját gépen futna egy wamp szerver próbálkoznék, aztán majd kikerül a tárhelyre.[ Szerkesztve ]
Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe
-
TGWH
őstag
Ott lennék ha szóba jöhetne először úgy voltam, hogy oktatási jelleggel PHP-mysql páros, aztán majd felkerül ha úgy áll. Vagyis előtte a Python felé húztam, elsősorban honlap, és Android mellékszállal.
Keretrendszer előbb vagy utóbb úgyis lesz, ma már arra halad a világ. Persze, így rosszabbul járok, de haladósabb.Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe
-
TGWH
őstag
Szóval azért az a legnépszerűbb. Lumen-re azt írták, könnyebben tanulható és egyszerűbb.
Elsőnek akkor keresek pár videót róla, kössz. Meglesem.Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe
-
Taci
addikt
Szeretnék tanácsot kérni ebben a témában is:
Adott egy link forrása, pl.: [link]
Melyik módszerrel gyorsabb, hatékonyabb a feldolgozása? (keresés benne, pozíciótól pozícióig kimásolás stb.)
1.file()
függvény, így minden sor egy tömbelem, és azon belül foreach, és így soronként (tömbelemenként) keresni, aztán a műveletek
2.file_get_contents()
függvény, ami sztringként menti a tartalmat, és abban simán elvégezni a műveleteket.Most direkt csináltam egy tesztet, és nekem ugyanannyi másodpercre jött ki mindkét függvénnyel / módszerrel. Szóval nem tudom, melyik lehet a jobb választás. (A file-lal dolgoztam eddig, csak lassúnak találom néha, ezért gondoltam, megnézem, mivel lehetne gyorsítani.)
Köszönöm.
-
TGWH
őstag
Kössz.
Megnéztem a Laravel-t, eddig tetszik. Xampp szerver, új project cmd-ből, szerintem jó lesz nekem php-t tanulni.
Most ott vagyok, hogy 2014-es példa videót találtam youtube-on, szóval minden más mint ott, de használható.
Megnézném a honlapot mobilon, de elakad. Csak pc-n látom? Localhost/projectneve/public, aztán kapok egy ERR_CONNECTION_REFUSED üzenetet.
Hogy látom mobilon?Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe
-
MODERÁTOR
Hát ez apache beállítás függő. De
ip
címet használjlocalhost
helyett. A localhost egy127.0.0.1
"ip"-re van linkelve ami kvázi kivülről nem elérhető és a gépedre mutat. Ha mobil nézetet akardod tesztelni a developer toolst használd inkább."Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
TGWH
őstag
Ok, hülye voltam. Már el tudom érni másik gépről vagy mobilról. Magyar leírás nincs valahol? Kicsit sok elsőre, még fel kell fedezni.
Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe
Új hozzászólás Aktív témák
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Xiaomi Mi 9 - egy híján
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Szólánc.
- Horizon: Zero Dawn
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest