Új hozzászólás Aktív témák

  • Freddy76

    addikt

    válasz atok666 #9709 üzenetére

    Akkor jön, felvesz egy normális követési távolságot, és ha látja, hogy kocsisort előzök 140-nel (tehát a megengedett sebességnél gyorsabban), akkor megvárja, míg le tudok húzódni. Ha pedig tötymörgök, akkor rámvillant egyszer, esetleg kétszer. De nem ragad rá a seggemre olyan távolságból, amelyből lehetetlenség biztonságosan megállni, különösen nem felkúrt reflektorral. Ez akkor sem megoldás, és nem is méltányolható, ha ott vajúdik a felesége mellette, mert könnyen elérheti, hogy mindenki ottmarad.

    És legyünk reálisak, a belső sávban 150+ sebességgel törtető, erőszakos, letoló/levillogó barmok rendszerint símán önző, öntelt barmok, és elenyésző azok száma, akik tényleg méltányolható okból sietnek (ez utóbbiak számát bőven 1% alá tippelem). Az már tényleg a primitívségre utal, hogy a legtöbb rohangáló nincs tisztában azzal, amit Chapel ír: 140 és 160 km/h sebességnél egy Debrecen-Győr távon tíz perc a különbség.

    Amúgy sokan vannak abban a tévhitben, hogy a belső sávban mindenkit el kell engedni, és aki feltartja a forgalmat, az szabálytalan. Nos, ez csak addig igaz, amíg a "feltartott" nem tud 130-cal menni. A 130 km/h-val feltartás nem számít feltartásnak - ennél gyorsabban ugyanis nem szabadna menni. Nem azt mondom, hogy ha valaki akar jönni gyorsabban, akkor csakazértis be kell állni 130-ra, de aki ennél gyorsabban jön, az mindenképpen szabálytalan. Én is szoktam, 140-150 között van az utazósebességem pályán, de mégsem szoktam baromkodni, még akkor sem, ha valaki tötymörög.

    Nekem amúgy nagyon tetszik, hogy Németországban a "letolás" bűncselekmény. Nem kell baleset, elég, ha a követési távolságon belül bármilyen módon lehúzódásra készteted a másik felet (pl. villogás) - még akkor is, ha nincs maximális sebesség, vagy bőven a maximális sebesség alatt vagy. Ha ilyet elkap egy kamera, vagy rendőr, akkor ugrik a jogsi, és minimum a kemény pénzbírság (ami az elkövető vagyonához igazodik).

    "Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

Új hozzászólás Aktív témák