Új hozzászólás Aktív témák
-
Freddy76
addikt
Jaaaaaaa!!! Nálam páros felállásra a tuti tipp a Bock Bisztró Buda, vagy a Trattoria Toscana. Egyik sem olcsó, de a Búsuló Juhász sem az. Kilátás nem annyira lenyűgöző, de köröket ver mindkettő a Búsulóra - szerintem. Ha a Bock Budába jönnétek, előtte egy birs pálinkára aperitifként vendégeim vagytok, ott lakunk pár percnyire.
Céges bulira a Gozsdu udvart javasolnám, ott a Kolor, a Spíler, meg van egy büfékocsi szerűség is, ahol tényeg vagány kézműves söröket árulnak, meg aztán ott a léhűtő
, a seggig érő miniszoknyás 18-24 éves csajokról nem is beszélve."Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
MODERÁTOR
válasz Real_Necro #9350 üzenetére
Már foglalt - próbálkoztunk vele.
Freddy76: a Bock eszembe sem jutott! - köszi!
A Gozsu udvarban a Spíler nekem nagyon bejött, csak az a baj, hogy nem csak rajtam múlik a dolog. Csak jönnek a kolléganőim is, és hát nekik az az étlap problémássá vált (pedig pl. a borda elég korrekt volt, amit ott ettem a múltkorában).
A többit nem ismerem, utánuk nézünk, köszi!
[ Szerkesztve ]
Sarcasm: just one of the many services I offer.
-
gboszi
senior tag
Valaki tud/akar/szeretne vagy ismer valakit aki videózna szalagavatón? Most péntek. Mert akkor még most behirdetnénk, hogy van ilyen lehetőség, s akkor összedobnák a pénzt.
Irjatok privit, ha van megoldás. Köszi..
"If you're good at something, never do it for free!"
-
gboszi
senior tag
Hát engem kértek meg (rokon féleség). De nem nagyon akarom elvállalni. Fotó még ok, de videó nikonnal 4percekkel
Igény, hogy legyen meg, szerintem. Tehát nem kell semmi koncepció, vagy ilyesmi, kb nekem az is elég lenne, ha a nyersanyag meglenne, egy két közeli, meg totál a táncról, s kb ennyi. Otthon (sztem dvd) felhasználás, hogy kisunoka táncolt. Szerintem ennyi. Ha valaki kedvet érez.."If you're good at something, never do it for free!"
-
*Ropi*
félisten
Délutáni sétáltatás...Azért ugye a kutyákat is észrevettétek?
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
Real_Necro
veterán
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
Real_Necro
veterán
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
Real_Necro
veterán
válasz Real_Necro #9375 üzenetére
És egy ráadás: [link]
-
*Ropi*
félisten
válasz Real_Necro #9376 üzenetére
-
MODERÁTOR
válasz Freddy76 #9351 üzenetére
No. Asztal lefoglalva a Bock Budában, köszi a tippet - nem ígérem, hogy előtte pont leülök veled pálinkázni (ez ilyen szentségtörés a páromnál, évfordulón nincs haverozás ).
De bármikor szivesen összefutok veletek, max. majd ha lesz valami palacsintázás, ahol végrer áérek énis, megyünk.
-
Real_Necro
veterán
Más nem szervezünk egy meló utáni talit a Dallas-ban. Ott még úgy sem voltam, meg ha jól tudom Neked is közel van.
[ Szerkesztve ]
-
*Ropi*
félisten
válasz Real_Necro #9382 üzenetére
Oda én is készülök már egy hete, elvonási tüneteim vannak. Meg akkor lehet beszervezem Chapel-t és Chapelnét is: velük mentem volna múltkor. Persze csak ha nem zavarunk...
[ Szerkesztve ]
-
Chapel
addikt
Jéé, nem is tudtam hogy van ilyen topik
Nos Chapel és Chapené nem veszi zokon ha jönnek mások, csak szegénykémnek a teljes kínai szótár is kevés hogy értse a beszélgetést általában ami köztem és Ropi között zajlik. Pedig okítom....ha akarja, ha nem
Szóval ha jön más hölgy, az kifejezett előnyHétvégére elvileg van programunk, ottalvós, de lehet a rosszidő keresztül húzza így akár jó is lehet.
Fotó: https://www.flickr.com/photos/mr_chapel/
-
Freddy76
addikt
Urak, triviális kérdés: ki hogyan nevezi el a képeit? Régebben nem volt nagy gond, szinte csak eseményen, nyaraláson fotóztam, így volt Lacika szülinap könyvtár, meg Dubrovnik könyvtár... Amióta megvan a gyermek, jönnek a fotók, és kissé átgondolatlanul kezdtem el tárolni őket: jelenleg a gyermek kora szerint van a tárolás (Julcsi 1-5 hónap, Julcsi 6-8 hónap, nem régen zártam le a Julcsi 18-24 hónapot). Van emellett egy kompaktunk, amivel nyáron sok kép készült, ez a "Julcsi Fuji" könyvtárban van... Ha valami oknál fogva több könyvtárból mazsolázok képeket össze (mert pl. fel akarom dolgozni fotókönyvre), akkor kicsit kaotikusan keverednek, és az is előfordul, hogy azonos fájlnevű képek akadnak össze...
Arra gondoltam, hogy a legegyszerűbb lenne talán dátum szerint átnevezni őket, tehát a fájl neve a készítés dátuma lenne, azonos napon belül alszámokkal, pl. 2013.08.23_1.jpg/nef. 2013.08.23_2.jpg/nef stb. Így elvileg az sem okozna gondot, ha minden képet összeöntenék egy könyvtárba...
Van ennek értelme, vagy jobban járok, ha maradok a mostani megosztásnál, tehát időszakonként van könyvtár? Persze a fujis képek ekkor is külön lesznek.
Éljen a digitális technológia
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
törölt tag
válasz Freddy76 #9387 üzenetére
Én a képeket _DSC-nek nevezem el, az első például _DSC0001 nevű.
Szóval nálam végtelenül egyszerű:
M:\F\D800\2013\2013_07_30 Bécsben mappa, benne a NEF-ek és ha PS-el konvertálok JPEG-be, akkor egy JPEG almappa még ebben.. Ennyi kb.M mint a NAS-om "Media" megosztása, F mint fotók, D800 mint a gép (van 450D is), 2013 az aktuális év, a többit már látod. Lehet egyszer átrendezem őket, de egyelőre bejött. Azt tapasztaltam, hogy az agyam kronológiai sorrendben keres, ha valaki rákérdez, hogy mikor mit csináltam.. nagyjából belövöm.
Ha ez elmúlik és már nem tudom követni, mit mikor lőttem nagyjából (se), akkor .. újra kell gondolnom nekem is.. de a dátum-könyvtár úgy alapvetően nem rossz sztem.
[ Szerkesztve ]
-
Real_Necro
veterán
-
MODERÁTOR
válasz Real_Necro #9382 üzenetére
igen, elég közel - szóval majd jöhet mindenki, csak ne most pénteken... Gödöllőn vagyok HTOE-n konferencián...
Freddy: dec. 22.
-
*Ropi*
félisten
válasz Freddy76 #9389 üzenetére
Lightroomban át tudod nevezni a képeket utólag is. Nekem [évév][hóhó][napnap][óraóra][percperc][mpmp][szmpszmpszmp] formátumban van minden. A végén a századmásodpercek a nagy sebességű sorozatok miatt kellenek. Van, hogy az egész elejére teszek még egy plusz számjegyet: ha több napos esemény van, akkor az jelöli sorrendben a nap számát.
(#9391) Eperkutyus: "2013_07_30 Bécsben" ilyen mappám nekem is van, meg Kleroo-nak is van szerintem.
(#9392) Real_Necro: Simán összehozhatjuk, csak egyeztetés kérdése. Mi még nem beszéltünk dátumot, Nektek mikor jó?
-
spanyoll
addikt
Barabás Béla vagyok, PROFI FOTÓS! (és a popup flash a legjobb barátom)
Barabas by Photo™
[ Szerkesztve ]
"Super perfundo on the early eve of your day."
Új hozzászólás Aktív témák
- Gamer PC v6 , R5 5500 , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
- Gamer PC v5 , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD , 240 víz
- Corsair Vengeance RGB PRO SL 16GB POSTA AZ ÁRBAN!
- Eladó Lenovo Legion Slim 5 16IRH8 gamer laptop
- Samsung S22 256GB garanciális újszerű állapotban eladó!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest