Új hozzászólás Aktív témák

  • Ear001

    addikt

    válasz Freddy76 #84389 üzenetére

    Na akkor sokkal inkább egyetértünk. :R

    Izrael soha nem akart meghódítani vagy eltüntetni más országot, na ez egy érdekes megfogalmazás. Azért már a korai, Herzl Tivadar féle cionizmusban is ott van a szakítsunk ki magunknak valahonnan egy országot gondolata, ami a konkrét államalapítás előtt gyakorlatilag fegyveres harccá, polgárháborúvá, egymást is irtó terrorcsoportok küzdelmévé fajult. És ugye a híres-hírhedt Dávid Király szálloda felrobbantása, aminél vegytisztább terrorcselekmény talán nincs is, az Izraeli identitás szerves része. Én sose olvastam hivatalos, jaj nem kellett volna, bocsánat jellegű dolgot, mint ahogy egy csomó európai orszég első embere kért elnézést múltbeli tettekért. Ugye Menahem Begin nevéhez kötik, aki később miniszterelnök lett. Ilyenkor azért ott van a gondolat bennem, hogy nem pont ez szolgál például a palesztínoknak, hogyha a zsidóknak sikerült szó szerint kiterrorizálni egy államot, akkor nekünk is sikerülhet?

    Államalapítás. Mintha a szerződésekben kijelöltnél egy kicsit nagyobb területen kiáltották volna ki az országot és ez, na meg igen sok, addig tényleg ősidők óta ott élők nem mindig békés eszközökkel történő kiebrudalása és azonnal másodrangú állampolgárrá minősítése erős konfliktusforrás volt, és gyakorlatilag az, a mai napig is. Ebben azért nekem ott a hódítás.

    Háborúk. 1956. Értem én az állandó izraeli fenyegetettség érzést, de akkor konkrétan beszálltak egy előre nyertesnek tűnő háborúba az angolok és franciák mellett. Biztos az volt a gondolat, hogy ebből nem úgy jönnek ki, hogy szereznek egy jó csomó területet az eddigihez?

    67. Nekem ez tipikus területszerző háborúnak tűnik.

    És még egy. Az hogy Izrael állam politikájának a bírálatát gyakorlatilag azon nyomban antiszemitizmusnak címkézik, hát, hm.

Új hozzászólás Aktív témák