Új hozzászólás Aktív témák
-
Freddy76
addikt
válasz madgie #83250 üzenetére
A hasonlat két szempontból rossz:
1. Nálunk ez több évszázad alatt történt, nem pár évtized alatt;
2. Jórészt kihalt területeket töltöttek fel így, ezáltal a kisebbség jóval "tömbösebb" volt;
3. Azonos kultúrkörből érkeztek.Na tessék, ez már három.
A történelem ismétli önmagát, minden nagyhatalom hanyatlik, és más hatalom emelkedik helyette, ez valahol szükségszerű.
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
madgie
titán
válasz Freddy76 #83252 üzenetére
Elsősorban arra szerettem volna utalni, hogy a társadalmi diverzitás nem ördögtől való, mert messze nem az a helyzet, hogy minden Abdul robbantó, minden kicsi dzsí gengszter meg minden Józsi agyatlan biorobot a soron.
És ezzel nem arra utalok, hogy akkor nyugodtan jöjjön egyszerre húszmillió afrikai.
szerk: a Nagy-Magyaroszág példa meg azért “fáj”, mert ott is mi b@szogattuk halálra őket addig a pontig, míg egyikőjük sem akart többé közénk tartozni.
[ Szerkesztve ]
-
gorgo
őstag
válasz madgie #83253 üzenetére
"egyikőjük sem akart többé közénk tartozni".
Szerencsétlenek. Ott se jó, de ide se jönnék, de én se! Ennyire alja köpedelem gané banda vezette országba...
Ez a meteorológiai botrány most annyira felbaszott, hogy ennyire semmi mostanság. Ez annyira alávaló, hogy nem találok szavakat.[ Szerkesztve ]
"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
gorgo
őstag
Megnéznék egy olyan szcenáriót, hogy ha az összes külhoni magyart valami módon "visszakapnánk" , ők meg az összes jogukat, akkor "kellene-e" ennek a patkány rezsimnek, vagy köszi, nekik elég csak a szavazatuk...
Sose tudjuk meg."Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
Ear001
addikt
válasz Freddy76 #83252 üzenetére
1. Melyik időszakról is van szó? Mert ha az úgynevezett nemzetállamok kialakulása előtti korról, vagyis az önálló, nagy Magyarországról, akkor azt nagyon nem lehet összehasonlítani a mai helyzettel. Az emberek jó része annyit tudott, ki a földesúr, azok jó része annyit, ki a főbbföldesúr. Jogy aztán ki az ő főnökük, éppen melyik király vagy báró, és az melyik ország nevében csinálja, amit csinál, hát az tök érdektelen volt. A nemzetállamok kialakulásakor meg ugye nem volt önálló Magyarország, bár próbált úgy csinálni, viszont komplett országcserék zajlottak egyik pillanatról a másikra.
2. Az ország sok időszakban volt letelepedők számára vonzó célpont. Az viszon nem kérdéses, hogy a legtöbbet ebből az első világháború elött profitált, amikor mindennél nyitottabb és megengedőbb volt ilyen téren.
3. Kultúrkör az vajon mi? Közös nyelv, az legtöbbször nem volt. Közös vallás? Hát ha az egyistenhitet annak rekintjük, talán, de annak annyi formája és ága, hogy kicsit is közelebbről nézve több az eltérés mint a hasonlóság. Közős államigazgatás? Hát ahogy fejlődött, talán, bár a nemzetállamok kora elött ebben nagyobb volt az elkülönülés, mint gondolnánk, utána viszont a nemzettudat pont ez ellenében szerveződött.
Ja, a történelem gyakran ismétli magát, mert akkora halmaz, hogy kábé bármire és az ellenkezőjére is van példa.
-
gorgo
őstag
NSFW. csak hogy valami jó is legyen
-
Balinov
titán
-
Lassú Víz
addikt
válasz Freddy76 #83261 üzenetére
Loptam:
- Lölö, 8 éves koromban virgácsot kaptam a Mikulástól.
- Ugyan már Viktor, nincs is Mikulás.
- Azóta...Más. Oktatás.
Mennyiség * fűtőérték = energia
Megemelték a rezsicsökkentett energiát, hogy az alacsonyabb fűtőértékű gázból is meg lehessen vásárolni az 1729 m3 gázt. Ez a magyarázat csak nekem nem áll össze?Más. MVM Next a weboldalán publikált egy táblázatot és egy képletet, hogy miként súlyozza az elszámolható gázmennyiséget. Lényeg: ha fűtesz és meleg vizet is gázzal csinálsz, akkor neked egy téli napra nominálisan kevesebb gáz jár, mintha csak fűtésre használod. Nóóórmális, Margit???
[ Szerkesztve ]
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
Freddy76
addikt
Befejezte a Dűnét. Kissé lassan indul, de pár fejezet után eléri a letehetetlen szintet. Külön tetszett, hogy nem szájbarág, de ha az ember figyel, meglátja a rendszert (pl. miért nincsenek számítógépek, és hogyan helyettesítik őket a mentátok). Ellenben a vége miatt van bennem hiányérzet. A könyv nagyon alaposan és okosan építi fel a történetet, karaktereket, az univerzumot, ehhez képest a vége kissé összecsapott. Nem azt mondom, hogy hiányoltam egy galaktikus űrcsatát, de ez így olyan semmilyen…
Érdemes olvasni a folytatásait?
-
Mercutio_
félisten
Kormányinfó olyan mint a hsz-eid: Sose lehet kiigazodni rajta
Freddy76: A Frank Herbert által írtakat mindenképpen
Alapítvány sorozatot nézi valaki, vélemény?
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
törölt tag
"Idehaza egyik gyalázatosabb, mint a másik, megy a fika, köpködés, csavarás."
Teljesen igaz. Meg a hírek tendenciózus megválogatása és politikailag ordítóan elfogult tálalása.
"Melyik, milyen jellegű civilizáció(k)ra gondolsz?
A Muszlim világra, kivéve a Nyugattal erősen kereskedő részeit?"Igen, elsősorban. Persze a nyugati embernek a muszlim világról vagy a terroristák ugranak be (amiért rengeteget tett az amerikai filmipar) és a dubajozós kurvák.
India és Kína tulajdonképpen nem a Nyugatot akarja, egyszerűen csak fogyasztani akar. Felőlük a #meetoo, a BLM, a cancel culture, a homoszexuálisok állandó erőltetése és a többi, a nyugati civilizációt felemésztő libsi baromság nyugodtan maradhat a Nyugat ópiuma.
"a dolog fordítva is igaz, aki az itteni berendezkedést szokta meg, jelentős “fájdalomérzettel” tudna integrálódni oda"
Teljesen igaz.
Most őszintén: neked mindegy, hogy a lakókörnyezetedben feketék, arabok és afgánok laknak, vagy svábok, szlovákok és horvátok? Naugye.
"a Nagy-Magyaroszág példa meg azért “fáj”, mert ott is mi b@szogattuk halálra őket addig a pontig, míg egyikőjük sem akart többé közénk tartozni."
Ez a magyaros önhibáztatás a szélsőbaloldali történelemoktatás egyik legszörnyűbb hagyománya. A valóság ezzel szemben az, hogy a pópák Trianon előtt már évszázadok óta a magyarok ellen tüzelték a románokat és terjesztették körükben a dákoromán elméletet. Aztán jött Károlyi, az 1919-es Tanácsköztársaság hazaárulások egész sorával és a végén megkaptuk Trianont úgy, hogy eleve erős nagyhatalmi érdek fűződött a Monarchia feldarabolásához. Sikerült, konkurens kiiktatva...
A nemzethez tartozás fontossága valóban elhalványult több évszázadra. Később jelentős részben a "nagy" Francia Forradalom mintájára használták fel a szabadkőművesek a nemzetiségi kérdést a "régi rend" szétzúzására és az arisztokrácia megsemmisítésére. Pont úgy, ahogy egyébként az elmúlt években geopolitikai okokból az amerikaiaknak is nagyon jól jött az ukránok oroszok elleni náculása. Annyira, hogy még a nyíltszíni antiszemitizmust is lenyelték, ami azért minimum meglepő.
Nem kis részben Magyarország befogadó, nyitott jellege vezetett Erdély elvesztéséhez. Sokszor jött be idegen náció, volt, akikkel kifejezetten jól jártunk (pl. a németek betelepítésével), volt akikkel kevésbé. Ezek a dolgok akkor szoktak jól működni, amíg az újonnan jöttek integrálódnia akarnak és a többségi nemzethez kulturálisan közelebb állnak. Ellenkező esetben előfordulhat, hogy az újonnan érkezettek nemes egyszerűséggel "kiszülik" a régieket. Pont úgy, ahogyan most nyugat-európai államok egész sorával történik. A liberális demokrácia társadalmi kísérletének is ez a vége. Ezt elég csak egyszer elb.szni, aztán game over.
Mi a közös kultúrkörünk? Görög, római, keresztény gyökerek, társadalmi berendezkedés, több évszázados kapcsolatok stb...Toszkánát nagyon szeretem, de oda nem nyáron érdemes menni... Most mondanám a Loire-menti időtöltést is, de ahogy látom, már nincs is Loire...
[ Szerkesztve ]
-
m3ss
veterán
latom tobbeknek bejott a dune konyv, eredeti nyelven vagy magyarul? egyszer nekiestem angolul, de nem jutottam sokaig. de tervben van, hogy eloveszem, bejott a film nagyon.
egyeb scifi ajanlas is johet. en most arthur c clarke-ra vagyok racuppanva. randevu a ramaval pl zsenialis.https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
törölt tag
válasz madgie #83269 üzenetére
"Nekem? Mindegy."
Budapest is tele van olyan emberekkel, akiknek a kinyilvánított elveik szerint teljesen mindegy, milyen etnikumú emberek veszik őket körbe, de ha megtehetik, valamilyen csoda folytán mégis olyan helyekre költöznek és olyan iskolákba járatják a gyerekeiket, ahol nincs sok kisebbségi. Ugyanígy a felvilágosult és toleráns franciák, németek és svédek is menekülnek valamiért az olyan lakónegyedekből, ahol nagy számban élnek az általam nevesített etnikumok, szerinted vajon miért?
[ Szerkesztve ]
-
rbalint88
addikt
válasz #31733248 #83276 üzenetére
Egesz mas, ha csak egy-ket bevandorlo csalad van, azok is mas-mas kulturkorbol es ha egy egesz lakonegyednyi van beloluk. Mashogy erzik az integralodas es annak melysegenek szuksegesseget valoszinuleg. Az is kerded egyebkent, hogy bizonyos szokasok levetkozese tenyleg szukseges es elvart-e vagy csak a “bennszulottek” reszerol elvaras, mert furcsa szemmel neznek ra, de amugy problemat nem okoz. Meg nyilvan az se segit az integralodasnal, hogy altalaban azert nem a kimuvelt emberfok vannak tobbsegben a betelepulok kozott, hanem
az atlag melos, akivel ilyen teren valoszinu nehezebb szot erteni.
ismerosomek dolgoztak Daniaban tobb evet, azt mondta max 50 ev es az arabok teljesen ki fogjak szoritani a danokat, ahogy fogalmaztal, kiszulik oket, mert az arabok nyomjak a 3-4-5 gyereket, a danok meg 0-2-t. Integralodni meg csak gazdasagilag akarnak, kulturalisan nem. Es hogy voven vannak olyan varosreszek, ahol ha leraknak, azt se hiszed el, hogy Europaban vagy mondjuk lassan Kobanya is ilyen lesz a kinaiakkal… -
madgie
titán
válasz #31733248 #83276 üzenetére
A lakókörnyezetemről kérdeztél, nem arról, hogy a gettóba szeretnék-e beköltözni. És nem, nem fogják lebontani a tetőt a fejünk felől az utcában lakó arabok, ellenben van három közvetlen - árja-magyar - szomszédom, akiknél az egyik feljelentget, a másiknál átszökik a kutya és életveszélyes, a harmadik meg szimplán akkora kupit tart, hogy patkánytanya van.
Nekem amúgy nem kell elmagyarázni, milyenek azok a lakónegyedek, az ország keleti peremén szerinted mi van? -
gorgo
őstag
És itt van a kutya elásva. Kedves drága honfitársaink tényleg már nagyobb részben olyanok, mint amit mazsi leír. Semmivel nem jobb már túl sok magyar, mint valami kisebbségi/migráncs.
-
Mercutio_
félisten
Megint etetitek..... aszonnya "szabadkőművesek"
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
törölt tag
válasz rbalint88 #83277 üzenetére
"Egesz mas, ha csak egy-ket bevandorlo csalad van, azok is mas-mas kulturkorbol es ha egy egesz lakonegyednyi van beloluk."
Igazad van, de már egy-két család is képes elhozni a "boldogságot". Először Nyugat-Európában is úgy kezdődött, hogy "nincsenek is sokan". Aztán nem túl meglepő módon az unokák számára már sokkal rosszabb lett a helyzet. Én csak azt nem értem, miért nem látták előre a nyilvánvalót? Vagy látták és "utánam az özönvíz" alapon fogták fel a kérdést?
"ismerosomek dolgoztak Daniaban tobb evet, azt mondta max 50 ev es az arabok teljesen ki fogjak szoritani a danokat"
Lehet, nem kell ahhoz 50 év sem...
A leírtak alapján már értelek, csak nem volt világos az álláspontod. A rossz hír sajnos az, hogy a nyugati társadalmakban az átlagos IQ csökkenésére számíthatunk a jövőben, noha a többség ennek az ellenkezőjéről, van meggyőződve. De éppen az intelligensek/diplomások vállalnak általában kevés gyereket.
A nyugati modellt mindenesetre már temethetjük, onnan már nem lesz soha visszatérés.
-
gorgo
őstag
Ez mondjuk igaz, egyetértek.
Azon is gondolkodtam, hogy ha már külföldi, ha már nem integrálódik, akkor melyik náció jobb. Az arab, lusta, agresszív, és pl. női egyenjogúság sem létezik számukra (nagyon más világ). Ehhez képest a kínai szorgalmas, jól szervezett, és a civilizációjuk/társadalmuk valahogy ég és föld, közelebb áll az európaihoz. Éppenséggel lehetne tőlük akár tanulni is.
Hozzá is teszem, egyikkel se éltem közelségben, szal meglehet ez így édes kevés önmagában."Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
Freddy76
addikt
válasz #31733248 #83282 üzenetére
Az eszetlen migráció vezet ide. Én soha nem voltam migránsellenes, sőt, megértettem azt, aki a háború elől menekül. De a koncepció nélküli befogadás kezelhetetlen, különösen akkor, ha egy alapvetően intoleráns vallás alapjain nyugvó kultúráról van szó. A másik oldalon pedig semmi koncepció nincs a saját kultúránk védelmére, és arra, hogy az itt élő európai (magyar, dán, francia) több gyereket vállaljon. Nyugaton megy az eszetlenül túltolt PC (komolyan, ami J.K. Rowling-gal műveltek, az gyalázatos), nálunk pedig plakátokkal állítjuk meg a migránsokat, és egyszeri, sokak számára nem elérhető CSOK-tól várjuk a csodát...
-
törölt tag
"legalább jó kaja lesz. Higiénia nem sok, nagy autókat vezetnek szarul és szerencsére már a fiatalság próbál magyarul vagy angolul beszélni"
Velős, tömör, sztereotip, igaz. Amit Bálint írt, az is, magam is megerősíthetem.
Az araboknál a női egyenjogúság sérül (Európában is csak az utolsó száz évben volt változás!), de a nők fontos dolgokat kapnak cserébe. Nem kell munkahelyen gályázniuk (és nagyon örülnek ennek), biztosak lehetnek benne, hogy nem cseréli le őket "öregecskedő feleségként" a férjük, nincs rajtuk megfelelési kényszer, nem hajszoltak. Tovább megyek: sokkal kiegyensúlyozottabbak, nyugodtabbak, sőt, boldogabbak is a legtöbb európai nőnél.
Az iszlám kérdés nagyon összetett, nem szeretnék senkit untatni, csak felszínesen mennék bele. A lényeg: a hithű muszlim nem akarja elhagyni a hazáját azért, hogy Nyugatra költözzön. A balhés arabokkal az a legnagyobb baj, hogy nem igazi muszlimok (már). Egy igazi muszlim nem fogyaszthat és nem is árulhat drogot, nem lehet tiszteletlen a nőkkel, nem lophat stb... Általában az megy el, akinek szűkek a rendszer keretei. Rengeteg, nagyon pozitív tapasztalatot szereztem már az iszlám világban, pedig nem vagyok muszlim. Sokkal emberibbek a viszonyaik, mint nekünk, itt a "fejlett Nyugaton".
A libsi őrület valóban ijesztő méreteket öltött, nem csoda, ha a politikusok építenek is a vele kapcsolatos ellenérzésekre. Öröm az ürömben, hogy már nem tart sokáig.
[ Szerkesztve ]
-
gorgo
őstag
válasz rbalint88 #83286 üzenetére
Akkor most már ezt is tudom. Sejtettem hogy azoknál is lesz valami...
Bikás parkban sörfeszt van, Davy Byrne's ír csávónak bitang jó sörei vannak!! (belvárosban van kocsmája). Kora délután párat kostoltunk, majd most este visszamentünk, de mar kocsival, így szegény én nem ihattam. Fájdalomdíjként elvitelre az első pont nincs, a masodik (vmi dán fehér sör 0.33) csak 2500-ba fájt. Köszönjük a fasza forintot Vitya (szívnál gázt)!
-
törölt tag
válasz Freddy76 #83288 üzenetére
Erre még röviden:
"egyszeri, sokak számára nem elérhető CSOK-tól várjuk a csodát..."
Őszintén: szerinted milyen családtámogatás lenne képes elhozni a kívánt demográfiai fordulatot? Mert nekem - tekintettel nyugatos életmódunkra - lövésem sincs. Érteni vélem, hogy nem a társadalom alsó decilisét akarjuk népességrobbanásra ösztönözni, hanem a jól képzett, jól kereső, átlagosan magasabb IQ-jú réteget. De hogyan? Az összes uniós állam pácban van, kivétel nélkül.
A Wikipedia tele van féligazságokkal, nem csoda hogy Merci onnan idéz. A lényeg: alapvető különbség van az Európába érkező arabok viselkedése és az iszlám környezetben megmaradtak között. A száraz teveszar meg egy rossz vicc, csak ismerni kellene a történelmet...
[ Szerkesztve ]
-
Jahno
veterán
-
törölt tag
Teljesen más viszonyok vannak arrafelé és úgy általában elmondható, hogy az iszlám a saját környezetében hihetetlen eredményességgel szelídítette meg és formálta át az egyébként lobbanékony természetű arabokat. Engem például a szaúdiak kórusban röhögtek ki, amikor elkezdtem volna zárni a vendégházat hogy "Ez nem Európa, itt nem lopnak!" - és tényleg nem. A különböző bűncselekményeknél általában sokszoros különbség van a Nyugat fejlett államai és a fejlett arab államok között. Akár több százszoros, vagy ezerszeres a különbség, ami döbbenetes. Közben meg mi vagyunk a "fejlett Nyugat", akikről példát kellene venni.
-
gorgo
őstag
válasz #31733248 #83295 üzenetére
A fejlett nyugat nélkül teveszart gyűjtenének. Az összes modern élet amit megvalósítottak, mind eu/usa mérnökök által történt/történik.
Hajdan valóban volt civilizációjuk, magas szintű matematika, kémia, csillagászat, orvostudomány, építészet. Elfelejtették.
Csak aztán beütött a jólét, a kényszer teljes hiánya (megvesznek BÁRMIT kilóra) és az alanyi jogon urizálás, francia pezsgőt iszunk kedd reggel és elugrunk síelni a maseratival.
Dolgozni büdös, derogál, nem is akarnak, nem is tudnak. Mindenki más dolgozik helyettük a bangladesitől a svájciig. Interjúztattam már arabot, ha ő fizetett volna se vettük volna fel.A szegényebb arab országokban meg korántsem az van mint amit te leírtál. Ahol éhínség fenyeget, mert nem lesz búzájuk, vagy mert éppen csúnyán nézett a szomszéd, előkapják a handzsár, uzit azt' vérfürdő lesz szimplán.
Szóval már megint kurvára benézted, ez nem az a topik ahol hülyéket etethesz..."Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
gorgo
őstag
Shell kúton 800 Ft a gázolaj, Horvátoknál 550. Még jó hogy mi az olcsó orosz olajat kapjuk.
Nem baj Józsibácsit, Marinénit megvédjük a mocskos kapitalista kizsákmányolóktól."Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
Jahno
veterán
Én mondjuk 480-ért vettem, feltéve ha adtak. Mostanában itt-ott nem volt, vagy alkudoznom kellett, hogy adjanak 20 liternél többet, mert magas hegy a Tátra.
Azt nem merem elkiabálni, hogy idehaza az elektromosságot folyamatosan emelik, tegnap is jött egy értesítő, hogy szeptembertől nincs más választás. Míg németeknél elég fixen el vagyok évek óta.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest