Új hozzászólás Aktív témák

  • crey

    MODERÁTOR

    válasz Studi #80776 üzenetére

    Tökéletesen egyetértek azzal hogy full béren kellene bejelenteni mindenkit. De a magyar nem ezt a sportot űzi, a vendéglátás meg kiemelten nem ez a sport.

    Az a fő gond, hogy nem lesz fizetőképes kereslet arra, hogy minden vendéglős kitermelje a teljes bért. Mármint ő meg tudná növelni úgy az árakat, hogy fehéren tudjon dolgozni, csak azt meg a kedves vásárló közönség nem fogja tolerálni - mert akkor nem 2000 lenne egy rizseshús, hanem 4000 (hasra ütök).

    Nem véletlen hogy még nagy cégeknél ahol úgy gondolnád hogy nem, ott is zsebbe fizetnek félig, és minimálbér környékén vagy bejelentve.

    Pozitív kivételekről is tudok, akik tisztességesen bejelentettek mindenkit -pl. az Aquaworld hotel. Csak itt meg szembe jön az a probléma, hogy a jó munkavállaló meg egy idő után otthagyja a hotelt, mert miután ott tisztán játszanak, nem tudnak olyan béreket biztosítani, mint ahol félig vagy teljesen zsebbe is fizetnek. A vége az, a munkaadó és munkavállaló is összekacsint, és úgy döntenek hogy jobb ha kijátszák a rendszert.

    Sarcasm: just one of the many services I offer.

Új hozzászólás Aktív témák