Új hozzászólás Aktív témák

  • .mf

    veterán

    válasz crey #80749 üzenetére

    "Az is röhej, hogy ha van egy kis kávézód, és kiraksz egy asztalt két székkel, akkor"

    Akkor az terasz amiért járvány miatt nem fizetnek.
    Ablakom alatt egyirányú kisutca túloldalán Kocsma1: nem csak a ~2.5 m széles járda nagyját, de az úttest parkolásra használt részére emelt pódiummal 3-4 kocsinyi helyet is elfoglalnak. Nem tudom, hogy bulizták ki, fizetős kisutca, az itteniek is alig találnak parkolót (még este is), erre ők még elvesznek belőle.
    Kocsma2: szintén emelt 1.5 kocsinyi pódiumot vele szembe a sarokra, és a sarok másik oldalán még a széles, 3+ m járda nagyját szintén elfoglalják egy 12-15 m hosszan, alig lehet tőlük gyalog közlekedni, nemhogy a 1.5 m, ált. 1 m hely sincs. Jaésamúgy "Kocsma2" hivatalosan "Galéria", sosem egyeztünk bele, hogy kocsmaként működjön vagy melegételt szolgáljon fel. De mint "Galéria", az önkormányzattól 10%-os áron bérlik a helyet. Jó kapcsolataik lehetnek az önkormányzatnál, évek óta nem tudtunk velük szemben semmit elérni.
    Ja és az utca túloldalának sarkánál is van Kocsma3, "Kávézó", akik szintén alig hagynak egy métert közlekedésre a 3+ m széles járdából.

    Ennyit a "kávézókról", akik "terasz" címén szabad rablást folytatnak a járdából az újranyitás óta. Aztán megy a zene, hangos röhögés, kiabálás zárásig, meg a hányás és húgyszag.
    És ez még csak nem is a belváros.

    Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/

Új hozzászólás Aktív témák