Új hozzászólás Aktív témák

  • regent

    aktív tag

    válasz iXuf #2290 üzenetére

    Milyen téten játszol?
    Amúgy ezzel nekem is vannak nehézségeim. Észrevenni, hogy az AA-om már nem jó lap, és a másik nem azért adja a potnyi emeléseimet, mert szimplán hülye (akad bőven ilyen is), hanem mert drillesedett, és most hagyja, hogy kivégezzem magam.
    Amúgy szerintem ezek ellen nem nagyon tudsz mit csinálni. Preflop nyilván emelni kell mindenképp, utánna veszélytelen flopon is kell egy emelés. Talán, ha nincs lent draw-esély, akkor elég egy félpot. Aki akarja erre is eldobja, aki nem az erre sem. Drill veszélytelen flopon nem fog visszaemelni, csak adni fogja, és általában törnön csekk-raise-elnek vele. Ekkorra általában elég nagy lesz a pot (ha többen is benne vannak/voltak), hogy profitot hozzon a lapjuk, viszont gyakran van már ilyenkor draw-esély, úgyhogy védik a lapjukat erősen. Ilyenkor lehet észrevenni, hogy véged van. De ha sok a maniac az asztalnál, akkor ezzel sem érsz sokat.
    Tegnap egy QQ-m bukott egy 44 ellen. Első partim volt az asztalnál, nem ismertem senkit. Emeltem potnyit (pot limiten), egy adja, hátulról egy visszaemel újabb potnyit. Na itt megijedtem, ezzel azt hiszem el is érte a célját, mint később kiderült alighanem ezen buktam a partit. Én adtam, és még egy utánam. Flop 699, flössesély. Első beszélőként csekkeltem, mert tele volt a gatyám (itt ment el alighanem a parti), utánam mindenki csekkelt. Törn 4, de nincs flösss, és ezek szerint mindkettőnek AK, AQ szerű lapja van, Nyitottam, visszaemelt, és adnom kellett a maradékot.
    Minusz 1 beülő.
    Na itt például én voltam a hülye, igaz nem tudtam, hogy az ellenfél 44-re képes két emberre visszaemelni. Pedig képes volt. És milyen igaza volt, nem?
    Volt folding equity-je, és ingyenkártyát kapott a törnhöz.
    Mindez PL10-en történt, csak a miheztartás végett.

    <{Opal}> mert amikor a férfi kódol, akkor csak a férfi van és a kód, olyankor nem kell nő, mert olyankor a nő egy bug, érteitek?

Új hozzászólás Aktív témák