Új hozzászólás Aktív témák

  • Danecay

    őstag

    Sziasztok!

    Segítségeteket szeretném kérni egy kérdés megválaszolásában, mert igaz nem vagyok túl nagy hálózatos, de egy dolgot mégsem értek. Az egyébként nem annyira fontos előzményekről csak annyit, hogy településemen nem igazán elérhető nagyobb sebességű internet, ami nyilván relatív, hogy kinek mi az, de nekem egy 25Mbps-os-bak mondott, de valójával 15Mbps-al működő mikrohullámú netem volt évekig. Ingyen próbával kihoztam a Yettel-től egy Otthon Net-es csomagot, na persze csak a LITE-ot, mert nálunk a 4G+ is felejtős (most már elvileg csak volt), ami sok esetben még lassabb volt mint a korábbi mikrós netem. Egy hónap múlva kellene visszaadnom a Yettelnek a paksamétát, viszont közben valami történt a szolgáltatás minőségével, mert általam itthon, a PC-men, sohasem látott 95Mbps-os sebességet mérek pár nap óta, ami biztosan nem alkalmi dolog és véletlen műve, sőt, mobilon 150Mbps-ot is sikerült már mérnem.

    És a hosszú felvezető után itt jönne a kérdés. Mi lehet az oka annak, hogy PC-re kábelen keresztül nem tudom transzferálni ezt a sebességet, mármint, hogy a 100Mbps felettit amit mobillal wifi-n keresztül sikerül, a kapott HUAWEI 4G CPE 3 -at és a PC-met direktben összekötve? Rögtön első körben már azzal bajban vagyok, hogy nem igazán sikerült egyértelműen kiderítenem, hogy milyen sebességű LAN portok vannak a routeren. ITT, ír valamit valami GE port-ról a következő kiegészítéssel, de, hogy most az az 1-es szám mit jelentene azt nem igazán tudom, esetleg az. 1 db ilyen port lenne a routeren? Ha így is van, az eszközön magán és a manual-ban én nem találtam meg, hogy melyik lenne az.

    "The GE port provides a theoretical maximum networking speed of 1000 Mbps. Actual networking speed may vary depending on chip processing capabilities and network access rate."

    Egy ASRock B4560 Pro4 alaplapra integrált hálókártyám van amivel nem kellene, hogy probléma legyen adatátviteli szempontból, lévén egy PCIE x1 Gigabit LAN 10/100/1000 Mb/s-os integrált egységről van szó, aminek a manual-jában a következő kiegészítés van csatolva, de feltételezem ez a legtöbb hálókártya működésére igaz:

    Na és hát az a helyzet, hogy az én Speed LED-em valóban csak narancssárgán villog, mindemellett a Windows is csak 100Mbps-os kapcsolatot jelez.

    Mi lehet a gond?

    Köszönöm!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák