Új hozzászólás Aktív témák

  • Anonymus23

    veterán

    Sziasztok,

    Az alábbi problémában keresnénk megoldást, és kérnék segítséget a szakiktól:
    Adott egy nagyobb terület, ahol le van rakva egy mobil ház, és ehhez kellene eljuttatni az internetet. A fő épület (ahol a modem és a router van) és a mobil ház között légvonalban kb 100m a távolság, A rálátás kvázi szabad, azaz jellemzően 1 vasag főfalon kívül nincs semmi a 2 épület között.
    A fő router egy TPL 1043ND
    Próbálkoztunk AP/repeater eszközzel (ezek rendelkezésre álltak, azaz a fiók alján voltak TL-WA701ND), de pont azon a határon mozog, hogy folyamatosan eldobja a kapcsolatot a wifi, és hát a kapcsolati sebesség is a béka segge alá süllyed (2,4GHz-es wifi van csak ugye).

    Ugyebár két lehetőség van, vagy bekábelezzük a távolságot, ami kb 150m lenne, mivel légvonalnak megfelelően nem lehet elvinni a kábelt, kvázi körbe kell vinni a kerítésnél védőcsőben, azt nem tudom, hogy mekkora a vesztesége ilyen távolságon egy CAT5e kábelnek, igazából ha a 100 Mbitet tudja fixen, az már jó a célnak, nem kell Gbit.

    A másik megoldás, hogy valamilyen kültéri irányított antennát szerelünk fel, és azzal szórjuk be a területet, és ezzel a mobilház elérését is.
    Erre megfelelő egy ilyen eszköz pl?
    Tenda O1 Wireless Outdoor CPE 2,4 GHz

    Igazság szerint az ilyen antennákkal nincs tapasztalatom, ezért érdeklődnék. Azt látom a Tenda oldalán, hogy 2 eszköz már auto bridge módban is tud üzemelni, de jól sejtem, hogy erre a feladatra akár 1 ilyen eszköz is elegendő/megfelelő lehet? A mobilházban csak wifis eszközök vannak, amikhez kellene a net.

    Ha ez nem megfelelő, akkor milyen eszközt javasoltok a fenti feladat megoldásához?
    Előre is köszönöm a hozzáértő válaszokat!
    :R

    ;) - The Power of the Light Side

Új hozzászólás Aktív témák