Új hozzászólás Aktív témák

  • Essejó

    veterán

    válasz Borisz76 #40023 üzenetére

    Az ADSL-hez volt szerencsém első körben amikor a betárcsázós modemet váltotta le a 384/25 kb/s szédületes sebességű ADSL. :) Akkor hatalmas ugrás volt, de mára erőst túlhaladott technológia. A VDSL kb. ugyan az csak 2 db réz érpárt használ az ADSL 1 érpárjához képest. DSLAM (Digital Subsriber Line Access Multiplexer): egy olyan a távközlési alaphálózatban a szolgáltatói oldalon helyet foglaló eszköz, mely összegyűjti a vezetékes telefonvonalakra illesztett ADSL-modemektől érkező adatcsomagokat, és továbbítja azokat az alaphálózati szolgáltató további adatkezelő berendezéseihez. Egy-egy DSLAM több előfizető ADSL modemének kezelésére képes.
    A ház előtti szürke doboz, hát első körben azt mondanám, hogy az optikára kapcsolódó végpontok gyűjtője lehet. Azt kellene megnézned, hogy honnan kapja anyukád a mostani telefonvonalát, ugyanis a második érpárt is onnan fogja kapni, és ha az nem a kapuja előtti szürke doboz, hanem egy telefonpózna az utcán, akkor igenis erőst be fog játszani a DSLAN távolsága.
    Egy jó kis ismertető az ADSL - VDSL ügyben, és nem is kell messzire menni érte. :)

    Személyes véleményem, hogy vissza ballagnék a szerződéssel és rákérdeznék az Optikai kábeles megoldásra, és ha van rá lehetőség akkor sovány disznó vágtában átíratnám arra. Ugyanis kizártnak tartom, hogy a DSLAN kártya a kapuval szemben lévő dobozban legyen. Annak ugyanis a központban vagy ahogy BP-n a volt EPT területeken van, alközpontokban van a helye.

    Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

Új hozzászólás Aktív témák