Új hozzászólás Aktív témák

  • Razarus

    tag

    Üdv!

    Van egy XP-s gép, amely (néhány megosztott mappával) LAN szerverként (tárolás, mentések, stb) funkciónál. Mást nem csinál. A másik, munkagépen Win 10 Home (legális!) fut április óta. A kettő között router oldja meg a szokott módon a kommunikációt.
    Az áprilisi (tiszta) Win 10 telepítés után valami pár perc alatt belőttem Win 10 alatt az XP-s gépen elérhető megosztásokat és azóta is frankón ment minden. Most kedd óta az XP-s gép nem futott, ma kapcsoltam be és a Win 10-es munkagépen a hálózati meghajtó(k) automatikus csatlakoztatása helyett hibaüzenetek jönnek és a Win 10 a direkt hozzáférési kísérletekre előjön azzal a bizonyos hálózathitelesítési név/jelszó bekérő ablakkal. Előtte hónapokon át nem is láttam ilyen üzenetet, sokáig gond nélkül működött ez és kedd óta semmi nem változott itt, se SW se HW értelemben. Win 10 alól, VNC-vel a szervergép elérhető a szokott módon, a megosztások aktívak, ugyanúgy vannak, ahogy mindig is voltak.
    Az erre a bajra ajánlott módszer (összes hálózat => jelszókérés kikapcsolása) nem használ, de ez a beállítás eleve így is volt már. Kétszer nem tudom kikapcsolni.
    Rohadtul kellenének azok a megosztások. Ötlet? (Ha van erre külön topic, már megyek is oda és ez esetben bocs az itteni OFF-ért)

    Nem az a drága, ami sokba kerül, hanem az, ami utána nem válik be...

Új hozzászólás Aktív témák