Új hozzászólás Aktív témák

  • namenlos

    tag

    válasz Tyca #6614 üzenetére

    A hitelkártya(számla) a folyószámlától teljesen független (utóbbi nélkül is lehet hitelkártyád), ezért minden díjat közvetlenül arra terhelnek.

    Bonus-nak minden hónap 13-án, míg a Bonus Gold-nak 11-én van az elszámolási időszak utolsó napja, azaz az ezt követő nap jön az SMS, hogy mennyit kell visszafizetni a megadott határidőig. Van egy minimum összeg, amit mindenképp vissza kell fizetni, meg a teljes fennálló tartozás. Fontos, hogy a teljes tartozást fizesd vissza, ha ez nem megy, akkor nem való neked hitelkártya, abban a hónapban a bank nyert.

    Ez az "egyből visszatölti a fő számláról"... ez a csoportos beszedés lesz. Lehet kérni, hogy a minimum fizetendő összeget vezessék át a folyószámládról, vagy a teljes összeget. Erre az SMS-ben küldött fizetési határidő napján kerül sor, azaz nem egyből. DE: ez eléggé feláras kényelmi opció, ha a teljes tartozásra adtál megbízást (mert Te adtál megbízást), az 1.081 Ft minden alkalommal, ha a minimum összegre, akkor "csak "119 Ft. Ha Te magad utalod át az OTP-s folyószámládról, akkor az általában díjmentes, és ez esetben nem indít csoportos beszedést a rendszer a fizetési határidő napján, így megspórolod az előbbi költségeket.

    Ha a költési időszak alatt utalsz rá pénzt - azaz az SMS előtt - annak nincs sok értelme, mert csak túlfizetésben parkol a számládon a pénz, ill. nem fogja csökkenteni a felhasználható hitelkeretedet. Azaz, 1 milliós keret esetén, ha elköltesz 800 ezret, de azt két nap után vissza is utalod, abban az időszakban már akkor is csak további 200 ezret költhetsz (és ha ezt túlléped, büntetnek is)!

    Szóval érdemes lenne, kicsit utána olvasni, hogy történnek a dolgok, mert csúnyán lefognak húzni vele, vagy add vissza - bár ha ezt az első hat hónapban teszed, még annak is van díja.

Új hozzászólás Aktív témák