Új hozzászólás Aktív témák

  • vnorbi

    aktív tag

    válasz Protezis #10465 üzenetére

    Megnéztem az Üzletszabályzatban, és arra jutottam, hogy nem feltétel a devizaszámla kapcsolása. A 125. oldal alján van erről szó:

    "16.1. Amennyiben az Üzletfélnek az Üzletszabályzat hatálya alá tartozó ügylete (az annak tárgyát képező pénzügyi eszköz) deviza elszámolású, úgy az ügylet teljesítéséhez szükséges fedezet az ügylet elszámolásának devizanemében vezetett, Összevont Értékpapírszámlához kapcsolt Devizaszámlával, illetve az Üzletfél rendelkezése értelmében megjelölt Fizetési Számlával, Devizaszámlával szemben kerül elszámolásra.

    16.2. Amennyiben az Üzletfélnek a megbízás devizanemében nem került Devizaszámla megnyitásra és az Összevont Értékpapírszámlához hozzárendelésre, vagy megnyitásra került a megbízás devizanemében a Devizaszámla, de nem került az Összevont Értékpapírszámlához hozzárendelésre, akkor – amennyiben az Üzletfél ettől eltérően nem rendelkezik – a megbízása automatikusan az ügylet irányának megfelelő utolsó ismert deviza váltási árfolyam alkalmazásával az Elsődleges Fizetési Számlával szemben kerül elszámolásra."

    Azaz a forint számládról kellett volna levonniuk a tranzakció értékét úgy, hogy a részvény utolsó ismert eurós árára rádobtak 10%-ot (a piaci áras megbízás miatt), arra rádobták a 0,5%-os tranzakciós díjat, és azt átszámolták forintra az utolsó deviza eladási árfolyamon (ez ma 362 és 364 forint között volt). Ha így számolva volt fedezet a forint számládon, és mégis fedezetlen lett a tranzakció, akkor lehet, hogy ez a lehetőség nálad le van tiltva.

    Ha nem az OTP-vel akarsz eurót váltatni, vagy a forintos számládtól elkülönítve akarod ezt kezelni, akkor muszáj lesz a devizaszámlát kapcsoltatni. Ezt egyedül nem tudod megcsinálni, szerződésmódosítás kell hozzá.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák