Új hozzászólás Aktív témák

  • Penge_4

    veterán

    Ugyan nem böngészőspecifikus a dolog, de mivel az Adobe Flash topic nem pörög, így itt kérdezem:

    Ugyan nem mai darab már a gépem, de nem tudja valaki mi a bánatért (esetleg bug vagy fícsör) van, hogy egy YouTube videó 480p-nél 40-50% körül (egész pontosan a GPU processz, az érintett tab 10% körül), 720p+ felbontásnál pedig kb 90-100%-ra pörgeti a CPU-t és akad, főleg teljes képernyőn ha böngészőből nézem. Ellenben ha SMPlayerből vagy VLC-ből, akkor kb. 5% sincs a CPU terhelés akár 1080p-be sem.
    Hihetetlen agymunkával rájöttem, hogy ilyenkor valószínűleg a GPU-t használja a CPU helyett.
    Másik evidens feltételezés, hogy ha az elvileg low profile GT430-am nem vált fel ilyenkor 405MHz-ről (medium) és mégis akadásmentes és még csak nem is melegszik, ellenben pl. szimpla smooth scroll esetén (igaz, a gyári változatot Operából már kivették, de mikor az about:flags-ben bekapcsolható volt se volt jobb) felvált high performance (730MHz) módba és a CPU-t is kb. szintén 50%-ra tüskézi, akkor itt valamit nagyon elcsesztek optimalizáció terén.

    Értem én, hogy fogyasztói társadalom meg cseréljem le a régi vasat, de azért ne kelljen már Core i7 meg GTX 980 egy böngésző röccenésmentes futtatásához.

    (#24056) bluobluo75: "A diginek, UPC-nek kéne terjeszkednie vidékre, nem sz@rakodni ilyen árú nettel!"

    Ebben már az EU a hibás. Könnyelműen osztogatja a milliárdokat, de nem szab normális feltételeket. Meghúz egy távoli határidőt, hogy x év múlva legyen mindenhol szélessávú internet. De azt nem, hogy az egyébként is hátrányos helyzetű településeken ne 5x-ös áron üzemeltessen valami FaluNet kft. aki valami tespedő multi x éve kiépített infrastruktúráját bérli.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák