-
PROHARDVER!
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
dethroner
veterán
válasz
Micsurin #111354 üzenetére
A gyárit melyik cég csinálja? Mert így hogy GM vagy Opel nem találok sehol.
Ezt a messenger dolgot kicsit bővebben, légyszi. Nem használok facebook-ot, ha bármit intézni kell azon, mindig a párom kérem meg, neki van fiókja. Szóval hol, hogyan lehet megtalálni, ki az a Weisz? -
Micsurin
nagyúr
válasz
dethroner #111352 üzenetére
A sárga az a mennyiségre visít, lehet gatya a jeladója. (Csak a gyári beszállítót eszi meg ezért nem segít sokaknak a csere… az ötöd áron vett Febi pont annyit ért mint a Febi turbónyomás szabályozó az 1.7-nél. Semmit, gyári kell.
)
Szerintem írj rá Weiszre messengeren, hamar meg lesz oldva a dolog!
-
Tikakukac
titán
válasz
dethroner #111352 üzenetére
Oh bocs, telón olvastam sorbanállás közben
El sem hinnéd mennyit elmennek a motorok gépzsírrá használt olajjal meg "csak" picit alacsony olajnyomással. Családon belül egy Polo ment így 80 ezret, hogy néha bevillant az olajnyomás lámpa. Na többet nem villant, mert szögre állt be utána a motor
Olyat kell keresni aki cserélt is már szenzort, mert akkor hamar kiderül, hogy egyébként mi a hiba. A szenzor takarítások azok ilyen nos, mindig kétes dolgok.
-
dethroner
veterán
válasz
Tikakukac #111351 üzenetére
Olajnyomás a piros lámpa, nem?
Nekem a sárga világít. Szóval elvileg az olajnyomás rendben van, meg amúgy is már mentem közel 6000 km-t így, nem hiszem hogy hibás olajnyomással kibírna ennyit a motor.
Olvastam hogy szinte mindenkinek autópályás használaton jön elő ez a hiba. Sokan túlvannak a szenzor kiszedés, takarítás, csere szentháromságon, mégis visszatér a hibajel. De csak a sárga lámpa, mert hibakód az nincs eltárolva. -
dethroner
veterán
Sziasztok!
A tartósan magas fordulat, pl autópályás használat esetén nektek nem szokott a sárga olajszint jelző lámpa világítani? Kb 30 perc pályatempó után nálam folyamatosan világít. A nívó szerint az olaj a maximum jelzésnél van. H Astra, Z18XER motor. GM 5w-30 olaj van benne, 4,5 litert kapott az olajcsere alkalmával, de már 1000km-el később jelzett a lámpa. Normál városi és országúti tempónál, 3000 alatti fordulaton használva nem jelez, bár az is igaz, hogy ha nem pályán közlekedek, akkor nem is hiszem hogy mentem már vele folyamatosan 30 percet
És még egy kérdés. Olvastam olyat, hogy bizonyos autókba hibásan túl hosszú nívópálca került:
Check with your dealer, there are a number of Zafira B, Astra H, Signums and Vectra C's out there with defective dipsticks, they are too long. This means that the MAX mark is too low down so when the light comes on it is correct and that it is sensing low oil level.
Akinek Z18XER motoros autója van, lenne olyan kedves és megmérné a nívópálcáját? Lehet tényleg ilyen probléma is. Van amúgy valami hivatalos oldal, ahol meg lehet nézni a nívópálca normális hosszát? -
tlala
addikt
Kigyulladt a check engine lámpa, de harmadik indítózásra kialudt. (Mikor máskor, mint amikor el akarok utazni a hosszú 7végére...)
A hibakód: P0597 "Motorhűtés termosztát fűtés vezérlőáramköre". (B16XR, 1.6 benzin.)
Szerelőm szerint van egy fűtőszál a termosztátban (ő sem érti, hogy minek), az szakadt el vagy szarakodik.
Szerelőm tippje szerint elindulhatok arra a 200 km-re lévő célpontra meg vissza. (A vízhőfok tökéletesen középen maradt végig.)Szerintetek?
-
Tamy
senior tag
Sikerült szereznem, de örülök is, meg nem is. Felhívtam a helyi bontót, ígérte, hogy megnézi és visszaszól, de úgy éreztem fogalma sincs mit keresek, ilyeneket kérdezett, hogy melyik oldal? Egy csatlakozónál nem tök mindegy. Aztán persze nem szólt vissza de hazafelé beugrottam a lámpával. Megnézte a srác, és talált is, de a 2 db-ért 4.e. Ft-ot fizettem. Pesten árul valaki 2.e.-ért, csak kicsit azt is sokalltam, akkor még rájön az útiköltség, vagy a szállítás, de mondom ha más nem hétvégén felmegyek, összekötöm valamivel, meg talán tudok belőle alkudni. Végül aztán megvettem helyben, de megkérték az árát.
-
Zola007
veterán
válasz
Markizmark #111341 üzenetére
Nem küld szerintem már CD-t, csak linket 😅
Itthonit vissza lehet küldeni 14 naposban ha nem megy?
A16XER Astra J és Z16XER Astra H -
gban
veterán
válasz
Markizmark #111342 üzenetére
Köszönöm, azért nem találtam mert a váltónál kerestem, de mindenhol differenciálház tömítésként szerepel.
-
-
Zola007
veterán
Ebből vett valaki mostanában?
[link] Aliexpress Opcom -
gban
veterán
F17 váltóhoz melyik tömítés kell nekem az olajcseréhez?
Tömítés, sebességváltó
Tömítés, kapcsolóház-váltó
Vagy valami egészen másik? Ma a szerelő mintha több csavart számolt volna... -
Tamy
senior tag
válasz
313313 #111329 üzenetére
Ha lenne csatlakozóm bevinném, de csak max. a lámpát tudom megmutatni. Viszont délután korán zárnak a bontók, ráadásul valamelyik pont ellentétes irányban van, szóval max. egy helyre tudok odaérni holnap. Szerda kiesik, utána meg hétfőig a légy se zümmög, én meg hétvégén ráérnék összerakni, de már nem sok esélyt fűzök hozzá. Szóval holnap először telefonon érdeklődök, hogy ne menjek potyára, de úgy meg végképp nem tudom megmutatni.
-
Zola007
veterán
[H] Astrahoz másoltatott valaki mostanában kulcsot?
mennyibe kerül? -
Tamy
senior tag
H Astra ködlámpához keresek csatlakozót, de csak ezt hozza találatnak a Google, a cikkszámra keresve sincs semmi érdemleges. Holnap futok egy kört a helyi bontónál, de addig is jó lenne némi infó, hogy mennyire tipusspecifikus ez a csati, milyen Opeleket, esetleg más kocsikat szereltek ezzel?
-
Tikakukac
titán
válasz
Markizmark #111320 üzenetére
Minden olyanba ami nem 7-es pint használ kommunikációra.
-
Tikakukac
titán
válasz
Markizmark #111318 üzenetére
Na akkor az az opcom se jó
Immoba én is simán belépek, teljesen másik pint használ erre. A 12-es pines modulokhoz te se férsz oda, nekem pedig kellene
-
Sanki
addikt
Z14XEP, eljött a P0300-01 és P0304-01, hidegen remegett de utána melegen semmi baja nem volt, aktív hibát nem jelzett.
Gyertyákat cseréltem most, eddig gyári bosch volt benne, most pedig Denso 2 pólusút kapott.
Csere után viszont erősebb ez a fenti remegés meg rázás, ráadásul már aktív hibát is jelez.Ami még fontos hogy kb 300 km-rel ezelőtt cserélve volt a vezérlés is (+hidrotőke).
Ha rosszul sikerült a vezérlés csere akkor ez a hiba eljöhet? -
tlala
addikt
Vezérműszíj szettből most mi az ajánlott?
Gates, Conti, INA? Vagy?
Opel Mokka X, 2018, B16XR 1.6-os benzin (F16D kezdetű motorszám).Esetleg érdemes külön venni másik gyártótól minőségibb vízpumpát, vagy vízpumpás szettet vegyek?
Köszi. -
-
313313
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Autós topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Xbox tulajok OFF topicja
- VoLTE/VoWiFi
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Le Mans Ultimate
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- A Honor 400-ak is beszállnak a számháborúba
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- További aktív témák...
- Eladó AS-48A olajmentes kompresszor 4L tartállyal, dupla hengeres kivitelben!
- Új, bontatlan FÉLÁRON - LOVI Expert 3D Pro elektromos mellszívó - Még 1,5 év magyar bolti garival! -
- Artemisz ART-230L-EL "A" Minősített Laptopszéf
- LG 6 Motion Inverteres DirectDrive mosógép (F2J5WN4W)
- Veemann V-FS8 20 felnim új nyári abroncs szettel.
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG MAXIMUS Z790 HERO alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASRock Z390 i7 8700K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB Zalman i3 Edge Seasonic 650W
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest