Új hozzászólás Aktív témák

  • Winner_hun

    félisten

    válasz fokukac #31278 üzenetére

    Egyéni rang:P

    Az hogy mennyiért dolgozok / dolgozunk az nagyon vegyes a megrendelők részéről. Van aki ezt mondja, van aki szerint meg nagyon drágán. Van olyan akinek nem számít az ár, mondja hogy mi kell, mondjuk az árat és küldi az előleget. Olyan is van aki azt mondja hogy (nagyon)olcsók vagyunk más területen dolgozó szakikhoz képest, néha mégis azt mondják hogy jajjdedrága, kell neki a munka úgy ahogy szeretné de a munkadíjból, abból engedjünk már. Nem engedés után is kell neki amit szeretne és a végén nagyon örül hogy jajjdejólett..:)

    Amiről falra tudok mászni az a "de a boltban ennyi meg annyi". Aha, amit a boltban sorozatgyártottan megkap x pénzért az nálam kb. az anyagár, vasalat nélkül. És akkor még hozzá se nyúltam az anyaghoz.

    Megtörtént már az is hogy kéne de x% kedvezménnyel (1. munka nekik). Elmondtam hogy az adó havonta ugyanannyi, a kenyér nem lesz olcsóbb mert hónapok óta ugyanott veszi az ember és én nem rakok bele az árba semmiféle rejtett költséget amit esetleg el tudnék engedni. Ennyiért vállalom, kérjen mástól is árajánlatot, ha jobb árat ad akkor csináltassa meg vele. Végül kellett neki és nagyon elégedetettek voltak (mielőtt eljöttünk volna már mondta is hogy mi lesz a következő dolog ami majd kéne..)

    Anyag + munka = termék ára. Ha olcsóbban kell akkor meg lehet venni készen (csak nem biztos hogy az méretben pont akkora mint amekkora kell) vagy meg lehet mással csináltatni, esetleg át lehet alakítani a bútort / más, olcsóbb anyagból kivitelezni (már ha van rá mód)

    Igen most volt egy kis elhavazás amit nem is bánok. Több dolog miatt is csúsztak sajnos a dolgok de a lényeg hogy meglettek a munkák. Amúgy addig jó amíg van munka, a tavaly évvége meg az idén év eleje eléggé siralma volt, szerencsére ennek teljesen az ellentettje van most. Tavaszig biztosan, de már a tavasz eleje is foglaltnak látszik. Ez csak pár hónap, nem sok. A legrosszabb mikor már csak 1-2 hétig lát előre az ember és nem tudja hogy mi lesz. Bár szerencsére a legtöbb esetben mindig bejön néhány kisebb-nagyobb munka.

    Régen azért bőven más volt a helyzet (akkor még suliba jártam), apukám mondta volt hogy 4-5 évre! előre be volt táblázva. Ehhez képest a 2-3 hónap micsoda? Rövidtávú túlélés?...:) No de mindegy, nem sírok, örülök hogy van mit csinálni, tudom hogy van akinek már a fele ennyi is ajándék lenne.

    Ezeket szerda éjfélkor fejeztük be:

    A képeket csütörtökön csináltam mert vissza kellett menni, alul is volt még 2 elem amit fel kellett rakni:

    Péntek este hívott a tulaj hogy köszönik, nagyon tetszik + kellemes ünnepeket kívántak (azért hívott mert csütörtökön mikor befejeztük nem voltak otthon)
    Ez a korlát amúgy nagyon tetszett, végre normális fával lehetett dolgozni és nem csak 1-2 lécet kellett gyártani. Bár idénre nálam marad ez favoritnak a lábak miatt. Ívek így-úgy, nem csak egyenesek, szögletek és egybesíkok:)

    [ Szerkesztve ]

    ► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

Új hozzászólás Aktív témák