Új hozzászólás Aktív témák

  • Cifu

    félisten

    Egy kis tapasztalat egy LG OLED 42C3 kapcsán, amit monitornak használok:

    -A képe gyönyörű, a feketék tökéletesek, szóval ilyen téren nincs meglepetés.
    -kb. 1.2 méterről nézve használom, nekem teljesen használható és átláható így (hozzá teszem ~15 éve használok 40", majd 39"-os LCD TV-t monitornak, tehát megszoktam)
    -Kicsit aggódtam amiatt, hogy a betük olvashatósága problémás lesz, de semmi ilyesmit nem tapasztalok, Windows 11, 4K felbontás, 150% vagy 175%-os méretezést használva.
    -G-Sync és AMD FreeSync oldalról is probléma nélkül megy a VRR.
    -A HDR mód is probléma nélkül működik, szép és látványos (nyilván a fényerő terén nincs pariban a csúcs LED háttérvilágítású megoldásokkal).
    -SDR módban alapból a fényerőt fényérzékelővel a környezettől függően állítja, ezt érdemes lehet kikapcsolni.
    -A menüben ki kell kapcsolni, hogy 4 óra után automatikusan kikapcsoljon (Beállítások -> Álltalános -> Rendszer -> Idő és időzítők -> Időzítők -> Automatikus kikapcsolás 4 órát követően)
    -A 4 HDMI 2.1 nagy segítség, mert két gép plusz Home Office miatt laptop van rákötve, mind megy szépen 4K-val, akár 120Hz-el is.
    -A tükröződő képernyővel tisztában voltam, mögöttem le van húzva a redőny, csak oldalról jön fény... :D
    -A távirányítójával nagyon könnyű és egyszerű a bemenetek közötti váltás.
    -Sajnos a talp olyan, amilyen, nem szép és persze egyáltalán nem állítható.
    -Kicsit mérges vagyok a 300 x 200-as VESA kiosztásra, az előző TV egy monitortartó állványon volt, 100 x 100 -> 200 x 200 VESA átalakítóval. Tökéletesen szolgált évekig. Na most az általánosan használt értékek a monitor tartóknál 75 x 75 és 100 x 100, ami nem baj, átalakító létezik. Viszont érdemben csak 200 x 200 vagy 400 x 400 méretre. A fenéért kellett a hosszú évekig ilyen méretben általánosan használt 200 x 200-as furatközöket 300 x 200-ra módosítani?!? Aki állványra akarja rakni, az jobb, ha erre előre rákészül erre.

    Szóval összeségében nagyon jók a tapasztalataim, a VESA problémát leszámítva. Egyáltalán nem bántam meg, hogy nem monitort választottam, hasonló áron 27"-os OLED vagy 34"-os első generációs QD-OLED lett volna opció, azoknál azért jobb választás szerintem. :)

    [ Szerkesztve ]

    Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

Új hozzászólás Aktív témák