Új hozzászólás Aktív témák

  • ricsip

    addikt

    válasz MrCheap #75942 üzenetére

    - Csak 1 v. 2 képi üzemmódra állítják be, ezért ha te más üzemmódban használnád, ott kalibrálatlan marad. Ez igaz az SDR módokra és a HDR módokra is.
    - Állítólag 0 km-es állapotban nem is érdemes kalibráltatni, mert kb az első 100 óra alatt még változik is a kép, csak utána érdemes nekiállni. Illetve állítólag nem is profik csinálják, állítólag nem is szakszerűen, és állítólag az eredmény néha még ronthat is a gyári állapothoz képest (azaz "jobb" volt a kép, mielőtt hozzányúltak).
    - Amit kapni fogsz sok oldalas mérési jegyzőkönyvet, abból 1 betű nem sok, annyit nem fogsz megérteni mit ábrázolnak a grafikonok (valójában ugye szöveg semmi nem lesz ebben a mérési jegyzőkönyvben, csak egy rakat before-after grafikon és diagram). Magyarázatot / értelmező szótárat nem mellékelnek hozzá, és akár 6 hónapot eltölthetsz fórumokban mint itt, meg YT videók nézegetésével, h. felfogd mit ábrázolnak valójában azok a grafikonok. Magyarul egy bizalmat fizetsz ki, h. aki csinálta az érti a dolgát és jó munkát végzett, mert te aki életében nem látott ilyen grafikonokat, semmilyen módon nem fogod tudni eldönteni h. amit látsz az megérte a rá kifizetett pénzt v. sem.
    - A kalibrálási állapot nem menthető el későbbi visszaállítás céljaból, azaz ha bármikor factory reset-elni kell a TV-t, a tv visszaáll a gyári állapotra, és újra kell kalibráltatni. Garanciális pl. panelcsere esetén szintén elúszik a kalibráltság.

    Amúgy ez a kép kalibrálás olyan összetett tudomány, hogy ha nem végzel el egy számítógépes grafika kurzust (ezt itt most halál komolyan mondom nem túlzás), 5%-át nem érted a mögöttes okoknak és működésnek, hogy mit miért. Illetve lehet rosszul és kontár módon is csinálni. Ráadásul fullfogalmatlan laikusként ha 2 félig-meddig szagértőt összeeresztesz az arénába h. öljék meg egymást (gy.k. az egyik bekalibrált munkáját a másikkal megköpködteted), ott se fogsz tudni igazságot tenni közöttük, ha a 2 homlokegyenest ellentétes dolgokat állít ugyanarról a dologról.

    Illetve az ide a fórumba látogató 100 emberből 98 se tudná megmondani szemre egy tetszőlegesen félrekalibrált tv-ről h. helyes-é vagy rossz. Ha meg rossz, akkor miért rossz, milyen paramétere pontatlan. És mennyire pontatlan (csak kicsit, vagy nagyon).

    Szóval a mediamarkt kalibrálás valószínűleg értelmetlen pénzkidobás.

    [ Szerkesztve ]

    -

Új hozzászólás Aktív témák