Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz Joshi #7252 üzenetére

    "Gondolhatod hogy mennyi jelentősége van játéknál a 4:4:4 Chroma Subsamplingnak."

    Ez részemről csak spekuláció, de szerintem (tapasztalati alapon tippelgetve) az élek mentén látható "recék" (aliasing) hasonlóan viselkednek a chroma subsampling hatására, mint az apró betűk. Szerintem hihetőnek kéne hangzania, hisz lényegében az apró betűk görbe vonalai is némileg töredezett élek, ez is vektorgrafika erősen véges felbontással raszterizálva. Szóval kicsit leegyszerűsítve: mint ha kicsit látványosabbá tenné videojátékokban az aliasing-et a chroma subsampling (kihangsúlyozza a recéket).

    Bár ezt 2k-ban figyelgettem, 4k-ban eleve sokkal kevesebb az aliasing, és azzal arányosabban is kevéssé lesz rajta látható a chroma subsampling hatása (ha egyáltalán tényleg van ilyen), szóval kezd tényleg elhanyagolható lenni.

    ... és persze, ha valaki mindenféle maszatoló post-process anti-alising és motion blur, plusz egyéb effekteket is bekapcsolva hagy a játékon, akkor nagyjából el van maszatolva az aliasing, így nincs is minek potenciálisan sem feltűnnie.

    (#7250) OPiiPO --- Hopsz. Most jól, lebuktam! A fél fórum én vagyok! :B

    [ Szerkesztve ]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák