Új hozzászólás Aktív témák

  • Madwe

    nagyúr

    válasz madgie #6001 üzenetére

    Csak a plazma anno a prémium szegmensben se szakított, ott is főleg az lcd pörgött. Míg most a samsung a 400k+os kategóriában 50%ról 10 körülire zuhant, míg az lg pl 40% körüli részesedéssel bír már. Ez azért jelentős különbség :)

    (#6013) Ijk Nem értem miért tartod mesterséges igénynek az uhd hdrt? főleg házimozi szempontjából... Ok h MÉG nincs sok tartalom, de az új címek rendre így jönnek már ki jellemzően, sőt netflixes sorozatok is dolby visionben vannak leginkább, vagy minimum uhdben. Viszont a képélményhez a hdr egyértelműen hozzátesz, miért lenne ettől mesterkélt? Egy 3dre nyilván elfogadnám ezt a jelzőt, de hdrre? néztél már otthoni környezetben hdres oledet egyébként? Mellesleg nyilván fontos a képméret, de én pl gondolkodás nélkül adtam el a plazmám mellől a projektorom is mikor már megvolt egy ideje az oled. Ok az csak béna dlps w1070 volt, ami a "belépő" 200ks árszegmensben az egyik best buy volt anno, de milliós vetítőket is néztem, sokkal nem nyújtottak többet képélményben, annyit semmiképp nem, mint egy oled (már nyilván a képmérettől eltekintve, ami jelentősen hozzáad a képélményhez).

    Csakhogy 2-3 főig az 55, de főleg a 65 col igenis elég tud lenni. Bár messzebbről nagyobbat nézni mindig jobb, de kérdés mennyivel... Én pl 77colos tévé esetén már végképp nem látnám értelmét a projektornak. S ha figyelembe vesszük h 5-10 éve a 42col volt a racionálisan megfizethető kategória, míg ma az 55col, szerintem 5 év alatt eljuthat oda a 77" ára, mint ma a 65 van...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák