Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz adamssss #43974 üzenetére

    Szerintem attól is függ, hogy ki mire érzékeny. A túlszaturált kép pl. sok "gamer"-nek tetszik, pl. szándékosan felhúzzák a színek szarurációját pl. ReShade-el. (Tipikusan ő lesz az, akinek az ágya peremén is színes RGB LED sor rikít alváshoz, ami bevilágít egy WoW posztert a falon. :)) ) Közben viszont van játékstúdió, ami komolyabban veszi a színeket, mint egy átlag filmstúdió (ugyan úgy, ahogy pár játék több pénzből készül, mint a nagy mozifilmek többsége).
    A hibás gamma viszont bármikor zavaró lehet, ha pl. elveszik a kontrasztélmény a túl világos fekete-közeli szürkéktől, vagy épp ha bebuknak a sötétszürkék a feketébe, ezért nem látsz semmit az éjszakai jelenetekből (akár azt se, amire lőni akarsz).
    [Ez most csak úgy általánosságban, nem OLED-re, még kevbésbé konkrétan C9-re értve.]

    Konkrétan a C9-et azért érheti meg kalibrálni, mert VRR-al elcsúszik a gamma a normál módhoz képest (tehát érdemes lehet a Színház módot VRR nélkül, a Játék módot VRR-al kalibrálni.)
    [VRR = Variable Refresh Rate = G-Sync Compatible = FreeSync]

    @chros: Na, akkor össze se állt bennem tudatosa, hogy miért próbáltam ki múltkor a FreeSync-et C9-en a kalibrálós AMD notimmal. Tudtam, hogy valamire még kellhet az. ;)

    (#43972) Gtaati - Alapvetően nem kéne letiltani a WiFi-t, mert a beépített ethernet automatikusan kilövi, de az USB-set nem érzékeli (nem fogod látni a menüben, hogy van-e kapcsolat, mi az IP cím, stb), így talán a WiFi-ről sem áll rá át magától (és akkor még ütközés is lehet, hogy nem áll le az egyik). Ja, és mivel nem lesz hozzá menü, csak DHCP címet tud kapni (fix kézit nem tudsz a TV-n bepötyögni).

    [ Szerkesztve ]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák