Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    válasz hm15 #12272 üzenetére

    24Hz-en mehetne ki nyugodtan 10 vagy 12 bit RGB (néha csak 8-at és 12-t kínál fel a driver, de ez ne zavarjon, a magasabb érték esetleg akkor lehetne rosszabb, ha előhoz valami véletlenszerű hibát, de ezeken a TV-ken tudtommal nincs ilyen, nem is emlékszem futottam-e már bele személy szerint hasonlóba), de ahogy írod, 60Hz-en már csak 4:2:2 vagy 4:2:0 fér át a HDMI 2.0-on 10+ bittel (utóbbival kár is most foglalkozni, mert ugyan úgy él, hogy ha nem is használ, de nem is árt a magasabb érték, tehát sohasem rosszabb a 4:2:2, mint a 4:2:0 --- legalább is PC-n, ahol úgysem mehetne ki 1:1 a filmek 4:2:0-ja).

    Szóval, ha nem akarsz kézzel kapcsolgatni elhanyagolható, vagy gyakorlatilag nem is létező különbségekért, és tényleg van 50p vagy 60p anyagod, akkor egyszerűbb mindig YCC 4:2:2-n hagyni (és 10 vagy inkább 12 biten). Nem fog sokat ártani, mert ezek az LG TV-k is eldobják a chroma egy részét TV módban, és ha 12 bites YCC-t dob ki a VGA a 10 bites RGB-ből, akkor nem igen lesz észlelhető minőségromlás (lesz kerekítés/vágás, de gyakorlatilag minimális, sőt, már a 10-10 módba se nagyon lehetne észrevenni, főleg nem valós tartalmakkal, no meg a bemenettől függetlenül sem "hibátlan" a TV képfeldolgozása..., közel sem...)

    A '16-'17 LG szériákon jelentősen rosszabb a PC mód precizitása. Ez a 8 bites bemenettel SDR módban alig észlelhető és bőven használható, de HDR módban már feltűnő (épp csak, hogy elég a 8-bitnek, amit tud, szóval 10-bithez nem igazán jó, amit csinál, látható banding lesz itt-ott, sőt a gamut mapping is hibás a legtöbb PC/HDR képmódban, vagy ha működik, akkor mást csinál, mint kéne).

    Szóval csak SDR játékhoz ideális a PC / ISF (vagy Technicolor, Cinema) mód, de HDR játékhoz ugyan olyan jó a TV / Game mód is (úgyis YCC-t kell küldeni 60Hz-en 10+ bithez).

    Sőt, amúgy HDR filmekhez is ugyan olyan jó TV / Game mód, mint a Cinema, semmi képminőségromlás nincs, csak a TrueMotion-t veszted el ilyenkor, de személy szerint azt amúgy is tüzes vassal égetném ki a TV-ből, szóval... (Ja, igen, kicsit nehezebbnek tűnhet beállítani a Game mód fehéregyensúlyát, de a W50 ugyan az, mint a Warm2, bár személy szerint átállítottam a szervízemenüben úgy, hogy minden preset és minden C/W állás ugyan az legyen, így ezzel nem kell foglalkoznom -> ezt akár te is megteheted, hogy átmásolod a gyári Warm-ot a Normal és Cool preset-ekbe is, bár felesleges, ha csak 1-2 képmódot használsz, csak rakdb be azokat Warm2-be vagy told el a csúszkát W50-re).

    [ Szerkesztve ]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák