Új hozzászólás Aktív témák

  • <Adamsky>

    nagyúr

    válasz Sirandrish #23831 üzenetére

    " ... leggyakrabban erdőbe vagyok ... " – ilyen körülmények között lehet akár még jobb is lehet az AMOLED, bár más kérdés, hogy szürkületben, szobában, lámpa fényénél is egészen jól látható a MIP. Vagyis én ritkán, tényleg szinte csak sötétben "kapcsolok világítást", de akkor meg ugye már nem sportolok. Na, mindegy!

    Navigálás: nem vagyok pro kincskereső geocacher, és úgy általában a navigálási utasításokkal is kb. azóta kezdtem el foglalkozni, hogy az órát (is) használom erre. Én gyakorlatilag mindig úgy csinálom, hogy vagy valamilyen külső forrásból beszerzek egy tcx-et vagy gpx-et, és azt betöltöm a Locus-ba, vagy "kattintgatom" össze az útvonalat. Az eredményt kiexportálom gpx-be, ami aztán megy fel az órára.

    Egyébként ha ezt a navigálást egy picit profibban akarod csinálni mint az egyszeri a körútról az erdőbe kiszabaduló ember, akkor nem árt, ha (legalább) egy útvonaltervező mellett leteszed a garast, és abba picit jobban beleásod magad. Én az OruxMaps-al kezdtem, de a Locus-nál kötöttem ki.

    Utóbbi – ha tervezel egy útvonalat, akkor – eleve tesz bele navigációs pontokat, de ezeket te is átszerkesztheted. Ha a gpx más forrásból van, vagy egy tcx a kiindulási alap, akkor eleve érdemes belenézni / nyúlni, ha azt szeretnéd, hogy – teszem azt – rezegjen a kezeden az óra, ha irányt kell váltanod.

    A POI-s dolgot nem tudom, hogy hogyan szeretnéd, de Locus-ba, ill. a gpx-be tehetsz ilyen "köztes pontot", amihez odaérve szintén kapsz jelzést.

    Továbbiak esetére: Locus Map (Free és Pro) ;)

Új hozzászólás Aktív témák