Új hozzászólás Aktív témák

  • Spec

    őstag

    válasz arcitec #16998 üzenetére

    Nyilván klinikai szintű pontosságot egyik ilyen kütyütől se szabad elvárni, de azt gondolom nem is kell. Ezek tájékoztató jellegű adatok, ami arra szolgál, hogy egy kicsit jobb képet kapj az általános egészségügyi, és fizikális állapotodról. Jobban tudd követni az edzésprogramodat, stb.
    Alapvetően a pulzusszám mérése szerintem viszonylag pontosan megoldható +/-5-10 ütés/perc tartományon belül. Ennél pontosabb értékre meg a felhasználók 99,9%-ának nincs is szüksége. Ha csak nem vagy élsportoló, vagy ultramaratonista, akkor bőven megfelel bármelyik ilyen képességű óra számodra. Ha meg az vagy, akkor úgyis mást fogsz használni.
    A véroxigén-szint 24 órás monitorozását egyébként a kórházakban is az ujjbegyre csíptetett opto-elektromos érzékelővel végzik, ami átvilágítja az ujjbegyedet, és az elnyelődés/visszaverődés alapján mér/számol. Az óra se csinál mást, csak ott nincs teljes átvilágítás, ezért elnyelődést nem tud mérni, csak visszaverődést, és abból próbál számolgatni. Ez nyilván nem olyan pontos, de amennyire egy mezei felhasználónak kell, annyira ez is alkalmas. Azt simán láthatod te is, hogy 95% feletti és semmi gond, vagy mondjuk 90% alatti, ami már problémás lehet. Átlagos otthoni célra nem kell tized % pontosságot elérni.

    [ Szerkesztve ]

    "They were the only species to offer true resistance to the Borg." – Seven of Nine

Új hozzászólás Aktív témák