Új hozzászólás Aktív témák

  • MC Pite

    veterán

    válasz lugosi #15937 üzenetére

    Nálam sem a T-Rex, se a Stratos3 se az Instinct nincs a toppon. Aszfalton se, terepen meg főleg.
    Ez szombati aszfaltos a garminnal:
    alt="alt="" title=""" title="alt="" title="""
    Külön öröm, hogy itt feltettem a pántit, bekapcsoktam a garminon ...és nem akadtak össze. Restart, elem ki, újrapárosítás próba; semmi nem használt (telefonnal persze jó a pánt).

    Igen, ujjnyira a csuklótól, nem, nem laza (sőt, időnként még ráhúztam, de nem hozott változást). Mellkaspánt eközben pontos. 5-10-15 percekig jellemzően sokkal kevesebbet (akár fele) mutatnak, főként amikor emelkedik a pulzus (sprint, mászás). De a legtöbb helyen ezt olvasom/látom, hogy bringázásra nem túl jók.
    Kardióra pl Stratos a 25 perc első fekét sokkal alacsonyabbra mérte (összességében 9bpm-el alacsonyabb átlagot hozott, de az Instinct is csinál ilyet sokszor, amíg rá nem jön hogy tényleg 110-130 a pulzusom és nem 75-80).
    Szóval pont arra/ott nem jó (sok) optikai, ahol kéne: amikor a változások vannak. Idővel beállnak, de sok sok perc néha, főleg ha intervallozol.

    "A technológia sajátossága, hogy kevésbé gyors reagálású, mint az elektronikus alapú mellkaspántos mérés, ezért gyors pulzusváltozással járó edzéseknél (pl. résztávos futások) nem minden esetben lesz tökéletes az általa szolgáltatott adat.
    Az optikai szenzor bizonyos óráknál nem csak pulzus, hanem véroxigénszint mérésre is alkalmas (Pulse OX). Ez is hasznos infomráció pl. magashegyi túrázásnál, viszont tudni kell róla, hogy mozgásra és a folyamatos bőrkontaktusra nagyon érzékeny, így leginkább nyugodt, pihenő helyzetben számíthatunk pontos értékre."

    [ Szerkesztve ]

    <ELADÓ:új Bryton Gardia radar 32k> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

Új hozzászólás Aktív témák