Új hozzászólás Aktív témák

  • enesbcs

    tag

    válasz vampire17 #6318 üzenetére

    A legegyszerűbb szerintem a Tasmota, ami bőven elegendő, ha csak kapcsolónak kell. (valamennyire ez is szkriptelhető a 6.x verzióktól) Egyszerű a beállítás, kiválasztod melyik GPIO-n mi van, és milyen IDX-en jelentse a státuszokat.. minden érzékelőt egyszerre.

    Ha kicsit bonyolultabb dolgot szeretnél összehozni, az eszközre belső szabályrendszert, több különféle érzékelővel, akkor az ESPEasy - teljes mértékben szkriptelhető, de bele kell mélyedni. És minden eszközét külön lehet időzíteni. Pl mozgásérzékelő jelét mozgáskor, hőmérsékletet 2 percenként, fény lux-ot 5 percenként, stb...

    A legbiztonságosabb talán az ESPurna. (egyetlen fájlba van bedolgozva minden, és jelszó nélkül akkor se tudnád használni, ha úgy akarnád) Nem túl bonyolult, de nem is túl sokmindenre jó, semmi szkriptelést nem lehet beletenni. Viszont a leírások alapján nagyon jó a Sonoff RF Bridge-hez, és ahogy tapasztaltam, nagyon jó a felülete, ha LED szalaghoz, vagy egyéb RGB világításhoz kell. Ennek Domoticz integrációja kimerül egy kapcsoló IDX-ben, legalábbis mikor utoljára láttam.

Új hozzászólás Aktív témák