- Hálózati / IP kamera
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Rossz üzlet az EV-kölcsönzés
- Megrendszabályozza a Pornhubot az EU
- Windows 11
- ArchiCAD és Artlantis topik
- Van, amit nehéz lett megtalálni a Google keresőjével
- OpenMediaVault
- Microsoft Office és Office 365 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
erdey_a
őstag
Boci életben van. Túléltem. 2 szarvval megint kevesebb... Ez volt a hatodik faggyúciszta amit leműtettem a fejem tetejeről.
Sajnos valami hajlamom van rá aszondják. Genetika ugye... Csak mér 4 éve van ez csak? Nem vészes amúgy a műtét csak utána fáj nagyon.Vérboci
-
BlacKSouL
addikt
válasz erdey_a #60657 üzenetére
A rovidbol hogy lehet kinoni? A hubertus kevert korszakbol talan, de egy normalis rum, whisky, metaxa, palinka az kinove is olyan, hogy nem aze issza hogy usson hanem mer finom.
Ma a sult libacombra felpattintottunk egy Szedmak roset. Oktober 26i szures palackozas, szoval meg friss. Eleve az ize olyan mintha a mustba nyalogatnek, de ahogy kimentem utana levegore, tiszta ugyanaz az erzes volt mint mikor nagyanyamekkal csinaltuk a bort.
Ugyhogy meggyogyultam.[ Szerkesztve ]
Aláírás (nem kötelező megadni)
-
erdey_a
őstag
válasz BlacKSouL #60659 üzenetére
Úgy lehet kinőni, hogy fiatalos virtusból megittam mindent amit lehetett, de közben egyik sem ízlett. Rövidet tisztán talán csak az unicumot innám meg, de azt is csak azert mert furcsán felszabadító érzés amikor végre leöblíthetem egy korty sörrel, hogy múljon az íze.
Viszkit, rumot fogyasztanék ha úgy adódna, de csak pancsolva, nem tisztán. Pálinkával tele a ház, mindenki dicséri is, de nekem nem kell. Ami most eszembe jut hogy rövid és tisztán megiszom, az a cointreau vagy mi. Meg a campari, de az is nsranccsal. Meg a vodka is csak úgy.
De itthonra ilyesmit nem veszek. Sose fogyna el, meg egy viszki árán a gyerekeknek inkább valami játékot veszek.Vérboci
-
válasz BlacKSouL #60659 üzenetére
Nekem áll a hűtőajtóban egy jéger. Már megbontva hoztuk Mo-ról, amikor kiköltöztünk 2012-ben, most kb a harmada hiányzik. Pálinkát kb 3x ittam fél decit ez idő alatt a hazalátogatások során. Itt van vagy 3-4 üveg bontatlan, innen-onnan kapott pálinka még a polcon, évek óta eszembe sem jutott megbontani őket. Az elmúlt 2-3 évben talán ha két pohár bort ittam, a sörről meg már beszélgettünk. Egyszerűen nem kívánom. Valószínűleg teljesen alkoholimpotens lettem... Dohányozni sosem dohányoztam, egészségesen próbálok étkezni, bár a kóla (bár szigorúan csak lájt, hogy ne a cukortól kapjak rákot, hanem ki tudja, mitől), meg a sütik, kekszek a gyengéim, de igyekszem őket moderálni. Kávéból egy reggel, meg egy délután lecsúszik, sport meg az utóbbi időben bőven megvan.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
nagyúr
válasz parandroid #60661 üzenetére
Te figyelj, mi lenne, ha kiugranánk, és meginnánk a fölös készletet?
Pleased to meet you - hope you guess my name
-
válasz fokukac #60662 üzenetére
Sajnálni nem fogom, még ha kár is belétek. Aztán legfeljebb elmegyünk sörözni. Tényleg, régi, muzeális állagú sörgyárak szoktak félnapos-napos szemináriumokat tartani a sörfőzés elméletéről és gyakorlatáról kóstolóval, kajával, mindennel. Régóta gondolkozom ilyesmin, de egyedül olyan snassz lenne...
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
FehérHolló
veterán
Ó, egy reklámszűrő! :/
Ha nincs reklám, mi sem leszünk már sokáig. Kérjük, állítsd át böngésződ/adblockered, hogy ne szűrjön nálunk!
Ha semmiképp sem akarsz reklámokat látni, légy Prémium tagunk!
Köszönjük, hogy teljes értékű, hazai, kézműves tartalmunkat fogyasztod.Éljen az "X"-et nyomok, bejön a reklámozott honlap módi.
Skynet is real. It's called Google.
-
concret_hp
addikt
válasz EQMontoya #60650 üzenetére
szerintem 10%nál jóval nagyobb hatása van a genetikán kívül a minden másnak, nézz meg egy átlagos fizikai melós alkoholistát, dohányost, stb. a másik végén meg egy olyat aki nagyjából figyel a táplálkozásra, mozog heti 4-5 órát sok éve és stb. ilyen 45-50 éves kor körülre elég durva különbségek tudnak kialakulni és onnan még jó esetben elég sok van vissza. de még azt is elfogadom, hogy a várható élettartamban 10%-ot számít a minden más (bár szerintem többet), de az egészségben eltöltött évek számában sokkal nagyobb lehet a különbség, ha csak a keringésed jobb, mint az átlag + nem leszel cukorbeteg, már évekkel javultak az esélyeid.
[ Szerkesztve ]
vagy fullba vagy sehogy :D
-
veterán
válasz parandroid #60663 üzenetére
Pont most lesz a Bőcsi sorgyarban egy ilyen tura, habar nem tudom, mennyire muzealis a borsodi sor gyartosora
Everybody lies.
-
nagyúr
Ikea konyhapultba epitheto borhutore kerek tippeket.
while (!sleep) sheep++;
-
BlacKSouL
addikt
Nekunk nem beepitheto van, hanem szabadonallo, arrol tudok nyilatkozni. Hyundai 32 palackos, ket rekeszes, peltier elemes. Ket kulon peltier van a ket rekesznek, elemenkent 2-2 ventilatorral. Ha beallt az egyensuly, es tele van, akkor 22 fokos kulso homersekletnel 19-30 watt kozott fogyaaszt. Ajtonyitogatas utan felugrik 100 korulre, de 1 perc utan vissza is all. A ventiket igeny szerint fokozatmentesen igazitja a teljesitmenyigenyhez. Alapon alig hallani, ha porog akkor mint egy kozepes csendes pc. Nekunk ezt 15/12 fokra allitva csinalja. Nyaron 28 fokban azert 40-50 watt kozott ment.
Aláírás (nem kötelező megadni)
-
-
concret_hp
addikt
én vagyok a gyökér, de miért jobb a borhűtő, mint egy sima hűtő?
vagy fullba vagy sehogy :D
-
válasz concret_hp #60672 üzenetére
Pont azert jobb amiert pl lehet kapni hus szaritashoz is specialis hutot. Arra van tervezve a programjai a le nem fagyasa meg a minden. Is.
https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html
-
EQMontoya
veterán
-
BlacKSouL
addikt
válasz concret_hp #60672 üzenetére
[link]
A sima huto 5 fokra hut a borhuto 10-16. A hutoben mindenfele szagos etel ital van. A hutobol kiveszed az 5 fokos bort, es meregetheted a homersekletet mire idealisrahulmelegszik. A borhutobol kozel idealis homersekletu a bor, kiveszed mar nyithatod is. A bor jellemzo idealis erlelo tarolasi homerseklete pincehomerseklet, 12-14. Az 5 fokos huto hibernalja a bort.
Es nem beszelve arrol hogy ha telerakod a sima hűtőt pl.32 palack borral, akkor kiutalnak a csaladtagok elettarsak baratnok feleségek stb.[ Szerkesztve ]
Aláírás (nem kötelező megadni)
-
-
erdey_a
őstag
válasz BlacKSouL #60675 üzenetére
de 57 ezer forint hogy az az egy-két üveg bor 16 fokos legyen? Hát ki lehet tenni nyugodtan a megtelt táblát, mert már csak ez hiányzott. Banántárolótok van-e?
Vérboci
-
BlacKSouL
addikt
válasz erdey_a #60677 üzenetére
De nem 1-2 hanem 32. [kép]
bitpork: se nem borasz, se nem gyujto, csak egy ideje jobban hozzajutok normalis borokhoz is, meg amik esetleg ritkabbak, azt is illik nem szobamelegben pallasztani. Borkurzusokon 1-1 borasz hoz friss, nem hiperben osszevissza tarolt palackot, azt egybol beteszi az ember, es talan normalis minoseget tud fogyasztani. Nem feltetlenul csak a 600 ftos cuvéeknek van a gep, hanem a 4-5 ezres egyenesen a borasztol erkezo termekeknek.
Az alkoholistat arnyalnam.[ Szerkesztve ]
Aláírás (nem kötelező megadni)
-
concret_hp
addikt
és ismét meg kell állapítanom, hogy örülök, hogy nem szeretem a bort
mi a legolcsóbb bor, aminél számít, hogy nem 8 fokosan iszod, hanem 14 vagy mittomén? 5K?
[ Szerkesztve ]
vagy fullba vagy sehogy :D
-
Szerintem a beépíthető standard az valahol e körül lesz. Nem merek mást ajánlani (az ára ellenére) mert ezt már ismerem picit eladás okán - berendeztük vele pár ügyfél konyháját.
De mi a méret amihez keresed?(#60677) erdey_a : a banántartó spec kurvajó találmány, mert nem ütődik és nem barnul - amitől én legott kihajítom a picsbe.
[ Szerkesztve ]
https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html
-
BlacKSouL
addikt
válasz concret_hp #60680 üzenetére
Elarulom hogy van benne 800 ft koruli bor is. Nem az ara szamit, ha eltekintunk attol, hogy jellemzoen bizonyos hatarok kozott az ar nagyjabol aranyos a minoseggel, hanem az, hogy adott fajta melyik homersekleten adja a legélvezetesebb izt. Ha 5 fokosan iszod csak azt erzed hogy savankas hideg ital.
Aláírás (nem kötelező megadni)
-
BlacKSouL
addikt
válasz bitpork #60676 üzenetére
Pl. van ilyenem, amit 2009ben egyik olasz uzleti uton kaptam a beszallitotol csak ugy egy autopalyas gyorskajaldaban kavezas alkalmaval valahol Parma es Milano kozott feluton. Megmosolyogtam hogy jeee mik vannak, erre megvette nekem.
[kép], [kép], [kép]Aláírás (nem kötelező megadni)
-
válasz BlacKSouL #60683 üzenetére
Jó, én nem vagyok semmilyen szinten mértékadó alkohol téren, lévén nem iszok max sert és azt is csak grillezéskor ha éppen.
Viszont a vörösbortól hányásízű lesz a szám. Meg az sem fér a fejembe hogy minek tartogatni egy ilyen bort - nem meginni van?Ok én étel oldalon tudok extrém lenni , mert ha lenne zsém akkor én is beruháznék
https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html
-
-
BlacKSouL
addikt
válasz concret_hp #60686 üzenetére
Fuuu, nagyon messzirol kellene indulnunk, szoval egyelore roviden: igen.
Aláírás (nem kötelező megadni)
-
nagyúr
válasz concret_hp #60686 üzenetére
Hat, ami a legfeltunobb, az az illat meg az utoiz homersekletfuggese, szerintem.
while (!sleep) sheep++;
-
nagyúr
Az tény, hogy a bor pincehőmérsékleten a legfinomabb, viszont ezért fenntartani egy külön borhűtőt az számomra logikailag pont olyan, mintha külön lenne egy sütőd, amiben mindig 250 fokot tartasz, mert úgy sül meg a legjobban a hűs.
A melegszendvics-sütő is mindig menne, merthogy úgy a legjobb a szendó.Tudom, hogy kicsit abszurd a példa, de visszaadhatja, hogy mennyire faramuci.
Szóval vannak más megoldások is szerintem, pl. ki lehet venni egy órával hamarabb a hűtőből, vagy be is lehet rakni egy órával előtte, és akkor pont olyan lesz a hőfok. Vagy ősszel ki is rakhatod az erkélyre, mittudomén.több barátom is van, de kikapcsolta, mert búg.
Pleased to meet you - hope you guess my name
-
-
nagyúr
válasz parandroid #60693 üzenetére
köszi, rendi vagy, hogy néha hagysz érvényesülni
Pleased to meet you - hope you guess my name
-
Pozsonyban vannak ajánlott éttermek-kiskocsma/kifőzdék ahol jót lehet enni, viszonylag közel parkolható, akadálymentes és a belvároshoz közel van?
https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html
-
FehérHolló
veterán
-
válasz FehérHolló #60696 üzenetére
És állandóan üzemi hőmérsékleten is tartod mind a kettőt, mert ki tudja, mikor éhezel meg?
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
FehérHolló
veterán
válasz parandroid #60697 üzenetére
Bocs, a mindig kimaradt.
Viszont ha a bort hosszú távon szeretnéd tárolni, szerintem kell hozzá a hűtő, vagy a pince, szóval a példa nem az igazi.
[ Szerkesztve ]
Skynet is real. It's called Google.
-
Lortech
addikt
válasz fokukac #60692 üzenetére
A bevezető vérszívást kitöröltem.
Neked válaszolok, de nem csak neked.
A bornak van egy ideális tárolási (állandó) hőfoka + páratartalom és pozíció (általában fektetve és nyugalomban, nem mozgatva érdemes). Ilyen körülmények között a legkisebb az esélye annak, hogy káros folyamatok zajlanak a borban, idő előtt elöregszik, kiüresedik, kiszárad a dugó stb. Ezek, főleg az ideális hőmérséklet, boronként is változó. Mindenesetre a szobahőmérséklet, a hőingadozás, a fény, a mozgatás az egyik bornak sem jó. Ehhez képest egy borhűtő csak jobb lehet, mégha a fix xy fok nem is mindegyik tárolt bornak optimális, a szobahőmérsékletnél egész biztosann jobb.
A másik az ideális fogyasztási hőfoka egy bornak, amin a legjobb képét mutatja, de ez bizonyos fokig ízlés kérdése is.
A kettő egymástól független. Szóval nem azért kellhet borhűtő, hogy azonnal ivásra ideális hőfokon tudja tartani az illető a borait, hanem hogy amikor meg akarja inni valamit, akkor ne legyen döglött a bor.
Ha valakinek van pár 100e forint értékű bora, mert ez a passziója, az miért ne tehetné már meg, hogy normálisan tárolja őket, hogy ne a tárolás miatt menjenek tönkre. Nyilván nem a hányásízű lafiesta válogatást fogja benne tárolni.
"Minek tartogatni?" Van egy-egy bármilyen okból különleges tétel, ami nem megismételhető, abból bespájzol az ember, de nem azért, hogy utána egy este alatt megigya mind az 5 litert, hanem időnként előveszi, amikor olyan hangulata van, vagy olyan alkalom van, amihez az adott tétel illik. Vagy éppen olyan tételből vásárol be, ami most 6k, de két év múlva 20k lesz, vagy leginkább nem is lehet majd kapni. Vagy olyanból, ami most még nem 100%-os palackérett, de látszik, hogy van benne potenciál és később még nagy bor lehet belőle.
A bor nem kóla, az üvegben is él, és nem lehet bármikor megismételni (legalábbis egyelőre, bár dolgoznak rajta), nem lehet bármikor ugyanazt előállítani és megvenni sem. Minden évjárat más ugyanabból a borból is.
Nekem amúgy nincs borhűtőm, de csak azért, mert van borospincém és BP-n a lakás alatt is van egy viszonylag jó klímájú tárolóm, ahol egy egyszerű fa bortároló polcon elvannak az egyszerűbb borok.Thank you to god for making me an atheist
Új hozzászólás Aktív témák
- Politika
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos autók - motorok
- Hálózati / IP kamera
- DJI topic
- Stellar Blade
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Volvo és Saab topik
- További aktív témák...