Új hozzászólás Aktív témák

  • kiskornel

    addikt

    válasz forceberg #6196 üzenetére

    Nem írtad ide, hogy mire használnád. Ha pl. 500mm-t akarod arra használni, hogy igen messze levő tájrészleteket ragadj ki, az tükrös obival is lehetséges. Ám ha közelebbi célpontokra akarod használni, akkor meg kell tanulnod együtt élni a fánk bokeh-éval (talán így lehet fordítani). A tükrös obik jellegzetessége, hogy gyűrűs foltokat hagynak a fokuszon kívűli területeken.
    Soligor konverter... heh. Neve alapján ettől se lehet sokat várni. Szvsz. min 1,5-2Fé-t csökkent a rendszeren, ezért nem valószínű, hogy lesz AF-ed.
    Az én tapasztalatom egy 1,5x Kenko-val Canon-on. :) Először azt hittem, hogy nem lehet működtetni. Aztán nagysokára rájöttem, hogy baromi pontosan kell kézzel fókuszálnom, majd utólag hatalmasat élesíteni a RAW-okon, és akkor lehet vele akár madarakat is fotózni, de csak úgy, ha tudod, hogy ott fog a madár trónolni. Kézből használat kilőve. AF-et rendkívűl alaposan kell beállítani. Ha van LiveView-ed, akkor nagyíts bele, és úgy fókuszálj. Ha nincs, akkor esélytelen a cucc normális használata. Egyszerűen annyira kicsi a mélységélesség, hogy azt el se lehet képzelni. Baromi masszív állvány kell hozzá + idegek. Esetleg nagyon jó napfényes időben valamelyik dedikált fókuszpontod mégis működhet, de ez baromi nagy szerencse kérdése (nekem a jobb szélsővel müxik... de beromi lassan. Pedig azt hinné az ember, hogy a középső a legerősebb fókuszpont).
    A következő dolog lehet, hogy csak Kenko jellegzetesség: nagyon lágy a képe 50m után. És kicseszettül látszik az ISO zaj. Bármit csinálsz, az életlenség miatt megnő az ISO zajossága.

    Mindazonáltal: az említett két konkrét cuccal kapcsolatban nincs semmilyen tapasztalatom.

    [ Szerkesztve ]

    http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/

Új hozzászólás Aktív témák