Új hozzászólás Aktív témák

  • philoxenia

    MODERÁTOR

    válasz Reset Elek #3753 üzenetére

    Mivel optikákkal foglalkozol a szövegértelmezésbe gondolom ezért nem túl mélyen merültél bele....

    A nem offhoz: Ha elolvasod a link elé írt szavakat, a Kromatikus aberráció /itt elfogadottan CA rövidítéssel, persze, csak ha megengeded/ működéséről a linkelt helyen lévő ábráról írtam, ami szerintem korrekt.... A szövegről semmit. Az első link mint érdekesség, olvasnivaló merült fel.

    Az offra: Ottkar saját bevallása szerint talán 30 éve foglalkozik optikákkal, sokáig BÁV becsüs volt. De itt a lényeg nem ezen van. A stílust kifogásoltam, ahogyan írsz ide eddig, /remélem/. Nem tisztem és nem célom szakmai szempontból senki érveit védeni, azt tegye meg ő maga. /mondjuk Ottkart nem kell félteni/ A megvédett álláspont azután a többségnek vagy elfogadható lesz, vagy nem. Ez sem lényeges abból a szempontból, amit kifogásoltam. Mind az álláspont kifejtése, mind annak megvédése olyan szavakkal és stílusban kívánatos itt, ami a személyes tulajdonságokat figyelmen kívül hagyja a használt szavakban és kifejezésekben. Bizonyos szavakat pedig elég ritkán használunk itt, már csak azért is, hogy ne kopjanak el.Tehát a marhaság például már elég ritkán használt, indokolt esetben talán elfogadható, de indokolni kellene, hogy miért. Természetesen szakmailag alátámasztott érvekkel, nem kinyilatkoztatásokkal.
    Bizonyos szempontból pont az általad kifogásolt Ottkar stílusához közelít a Tiéd is, csak még a fiatalos hév is társul hozzá.
    Tehát minden olyan hozzászólást örömmel fogadunk itt, ami előrevisz, ha biztosan tud az ember valamit, ami nem általánosan ismert és köztudomású azt forrásmegjelöléssel, vagy magyarázattal jó alátámasztani, ellenkező esetben például a "véleményem szerint" kifejezést bele szoktuk szúrni a mondandónkba. :)
    Az offot kell kommentálnom, mint moderátornak, hiszen a szakmai részt én is csak ugatom gyakran, szintén tanulni járok ide, nem tanítani, viszont a vita keretek között tartása a feladatom.

    Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

Új hozzászólás Aktív témák