Új hozzászólás Aktív témák

  • aleister

    veterán

    válasz Horvla #22480 üzenetére

    Sajnos a minőségi szórás valóban jelen van a T17-50-eknél. Nekem is a 2. lett jó. Igaz nálam nem optikai hibája volt, hanem egyszerűen nem fókuszált LV-ben.
    Mindenképp tesztelj vásárláskor!!

    Én minden nyers specifikációt, tesztet a Photozone-ról nézek. Szerintem ők a legjobb, leghitelesebbek ebben. Ezek fényben az idézett tesztről:

    "Az optika teljes nagylátószögnél a két vetélytársánál (Canon EF-S 17-55mm/F2,8 IS USM és Sigma 18-50mm/F2,8 EX DC) jelentősebb torzítást produkál. "

    Nem igaz. Kisebb a torzítása a nagylátó tartományban a Sigmánál. Az egyéb fókusztávokon meg kb egy szinten állnak. Kisebb eltérésekkel hol az egyik, hol a másik jobb.

    "Szomorúan tapasztaltam ugyanis, hogy 50 mm-nél annyira belágyul az optika képe, hogy még a kép közepe is alig élvezhető."

    Nem igaz. Bár nem ezen a távon adja a sweet spot-ot az üveg, de pont, hogy 50mm-en a leghomogénebb a képe. Érezhetően jobb mint a Nikkor 17-55 f2.8 (ez ugye majdnem 400k-ba kerül) és a Sigma. Főleg nyitott rekesznél.

    "nagy fényerőnél nem igazán rajzol szépen"
    Nyitott rekesszel a Sigma a széleken és a sarkokban nagyon ken. A Nikkor sem sokkal jobb. A Tami ellenben vállalható, főleg kistelében.
    Nyilván nem kell a fixek képminőségét várni tőle, de én nem tartottam meg mellé a 35 1.8G-t, mert ebben a tartományban a zoom fontosabb volt nekem, mint a képminőség.

    Összefoglalva: nem véletlenül van itt méltatva ez az üveg, viszont figyelni kell vásárláskor! Megfelelő példány esetén a legjobb ár/érték arányú üveget kapod ebben a szegmensben.

    Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.

Új hozzászólás Aktív témák