Új hozzászólás Aktív témák

  • Abu85

    HÁZIGAZDA

    válasz VinoRosso #2921 üzenetére

    Egy gyártófüggő rendszer sohasem lesz normális szabvány. Ezért nem áll a CUDA mögé az AMD és az Intel. Ha beállna, akkor feladnák a piacot. Úgy működne az egész, hogy az NV fejlesztené az egyes verziók specifikációit, majd azokat jó későn adná oda a konkurenseknek. Ezáltal biztosíva, hogy a saját termékek mindig előbbre járnak tudásban. Elveszted a választás lehetőségét ha úgy tetszik. :) Ezért kell a PC-nek gyártófüggetlen szabványokra épülnie, mert attól lesz verseny.

    gbors: Szerintem is, de egyelőre egy vasról beszélnek. De írtam, hogy minden lehet. Annak tükrében, hgoy még az órajeleket sem lőtték be, lehet hogy három verziót is látunk. Arra kell figyelni az NV-nek, hogy a partnereket nem szabad veszteségbe sodorni.

    DigitXT: Régóta várunk már a Fermire. A nagy lapka az emberek nagyrészének megfizethetetlen lesz, pont úgy, ahogy a HD 5800 és 5900. A középkategóriás modell pedig nagyon nincs még kilátásban, így a döntést továbbra is meg kell hozni az embereknek. Ez nem igazán jó. Mi van ha valaki mindkettőt akarja, de nincs pénze rá. Ez a baj a gyártóspecifikus szabványokkal.
    Mutass egy hírt a Fermiről, ami bulváros stílusú volt, vagy nem a tényekre épült. Ki vallotta be? Gyerekek ez annyira gyenge kifogás. Én a szabványokban hiszek ez világos mindenkinek, de kurvára nem érdekel a gyártó, mert ahogy látjátok az ATI is átment jótékonyságból, pénzkeresésbe a HD 5000-rel. Ez nyilván nem csoda, konkurens még nincs, és cégként működik. Amikor az ATI tett keresztbe a szabványoknak, akkor azt is megmondtam. [link] - Tudom, akkor NV párti voltam. :R

    Oliverda: Szerintem tényleg fölösleges a gyártó vagy cég logó miatti pártolása. A jó vélemény az innovációtól és a fejlődéstől alakul ki. Sajnos ezért állunk ott ahol. A HD 5000-nek nincs konkurense, mert az NV nem tartotta a tempót. Most meg ugye lóhalálában próbálnak feljönni.

    TTomax: A DX10 óta a gyártók és az MS döntik el a szabványt. Igazából a DX fejlődésével nincs semmi baj, hiszen a 11-es verzió fantasztikus. A 9-es verzió sajnos egyértelműen túlkoros. Nem tudnak rá normálisan építeni, így olyan játékok jöttek, mint a Crysis és a STALKER CS. Mindkettő gépigénye az egekben van, mert a DX10-ben bevezetett új eljárások többségét nem használták, pedig azok a gyorsabb feldolgozásért vannak. A GSC becsületére legyen mondva, hogy a DX10.1 patchel próbált javítani, de ez önmagában kevés. A CoP viszont nagyot gyorsult. Végre használják a geometry shadert, és a gather 4-et mindenhova. Persze ennek az az ára, hogy DX9-ben iszonyatosan ronda a játék, de majdnem kétszer olyan gyors a motor, mint az előző verzió. Ezért fejlesztünk DX-eket.

    Zeratul: gbors ( :R ) megválaszolta. :)

    [ Szerkesztve ]

    Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

Új hozzászólás Aktív témák