Új hozzászólás Aktív témák

  • Colo313

    kezdő

    Sziasztok!
    Pár napja sikerült Alzáról behúznom egy Gainward 3080 Phantom gs-t és egy gtx 1060-at váltottam le vele.
    Benchmarkok, meg videók alapján bőven elég lenne nekem a teljesítménye, főleg hogy inkább competitive multi játékokkal játszok 1080p-n minél nagyobb fps-el, persze becsúszik pár single game is, amit szívesen nyomnék max beállítások mellett, valamint még egy valve indexet hajtanék vele, amihez kifejezetten jól jönne az ereje.
    Másfél napja tesztelem a kártyát, de őszintén egyáltalán nem vagyok megelégedve vele, közel sem tudom azokat az értékeket hozni a legtöbb játéknál, amire számítottam. Azt vettem észre, hogy a játékok hatalmas részénél 50-60% körül pörög csak a kártya, így pedig olyan mintha egy gtx10xx, rtx20xx szériás kártya szintje körül lenne. Gyakorlatilag egyedül Apex Legendsben sikerült elérnem 95% körüli használatot és 240fps-t, tomb raider, far cry, warzone 60-120fps körül megállt, akkor is ha teljesen low-ra tettem, ha full ultrára akkor is, mindezt 1080p-ben.
    Próbáltam utána olvasni különböző fórumokon stb, annyit találtam csak, hogy elég sokan vannak még ilyen problémával.
    A kérdésem az lenne találkozott-e valaki hasonló problémával? Driver gond lenne és várni kéne egy újra? Vagy fogykos vagyok és user error? Mindent próbáltam már ami eszembe jutott, vadiúj friss windows tettem alá, nyilván minden driver friss, természetesen nincs fps lock, vagy vsync, ezeket végigzongoráztam már... Semmi oc nincs sehol, semmi ilyenhez nem nyúltam, nem melegszik túl a kártya stb.
    Specs: asus rog strix z490-a gaming, i7-10700k, 32gb ram, gainward rtx3080 phantom gs, 750w gold psu, ssd.
    TL;DR: rtx3080-at miért csak félgőzzel pörgeti bármelyik játék? :W
    Köszi, ha tud valaki valamit, eddig ennyi pénzért +~30% teljesítményt nemért meg 1060ról... :D :D

Új hozzászólás Aktív témák