Új hozzászólás Aktív témák

  • Shkiz0

    nagyúr

    válasz keIdor #112613 üzenetére

    Nézz utána, vagy olvass utána melyik a károsabb.

    A felmelegedés és kihűlés okozza a szilícium és PCB közötti ón golyók repedését, nem nem az ami a GPU-t és a nyákot köti össze és reballozzák a "nagyok".
    Kevesebb ciklus jobb kondíció.
    Bekapcsolom a riget és x naponta ha olyan van újraindul magától, addig pedig egy hőfokon megy, de ha elkezdek játszani akkor naponta többször is kihűl, felmelegszik...
    Önmagában a magas hőfok nem ok arra, hogy hamarabb meghaljon. Eleve ezek a magas memória hőfokok csak a GDDR6X-el jöttek, amiket ugye simán lehet orvosolni hőpad cserével. Nyilván ezt nem mindenki fogja megcsinálni mert pénz.
    A GDDR6X -re a micron azt mondja 0-95C fok között van a normál üzemi hőmérséklete, 110 foknál van beépített védelem, de ahhoz hogy károsodjon a chip 125C fok kell.
    Van róla videó is.
    Arról meg szó se esett, hogy mondjuk te (mert tudom milyen vagy) szó nélkül veszel értelmes ventiket a házba aminek darabja akár 8-10K hogy legyen normális szellőzés, de nagyon sok olyan gépet látok munkámból adódóan is, ahol egy hulladék "bádog"-ba ami kb 10k bele van zsúfolva egy erős proci, meg vga, és nincs a házon értelmes kialakítás a ventiknek és / vagy lusta arra is áldozni a tulaj. Na ott nem fogsz látni 77 fokos memóriát.

    Plusz én úgy tapasztalom egy bányász szó nélkül bontja a kártyát akár gari időn belül is, hogy újrapasztázza, vagy ha GDDR6X van akkor padozza, amíg poloskajóska csak használja, és még gar idő után se feltétlen pasztázza újra.

    Persze kivétel mind a két oldalt van, de úgy tapasztalom egy bányász jobban odafigyel a kártyákra mert az neki pénzkereseti eszköz, ami ha kiesik az bevétel kisesés, amíg az átlag RGB gémer meg használja ahogy van, azt úgy van vele ha baja van ott a gari.

    [ Szerkesztve ]

    Új hardverek számlával, garanciával érd PM.

Új hozzászólás Aktív témák