Új hozzászólás Aktív témák
-
Tim82
félisten
Tehát semmilyen barkács megoldás nincs arra, hogy a kávában levő LED-et kikapcsoljam?
Bocs, de milyen "barkácsmegoldás" kellene? A gyári megoldás nem jó?
"Fn+Spacebar
Controls the keyboard backlight and the ThinkLight
• Press once: Turn on the keyboard backlight to low brightness level.
• Press again: Adjust the keyboard backlight to high brightness level.
• Press the third time: Turn off the keyboard backlight and turn on the ThinkLight light.
• Press the fourth time: Turn off the ThinkLight light.
Note: If the computer you are servicing does not have a backlit keyboard, the Fn+Spacebar
combination controls only the ThinkLight light."SSD-re van esetleg valami tipped? Milyen mSATA SSD tudnál ajánlani?
Nem használok mSATA SSD-t (nálam WWAN van ott), de Samsung/Intel/Kingston vonalon mozogva szerintem nincsenek ilyen kompatibilitási gondok, mint az Adata SSD-kkel.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Ðávid
aktív tag
Ezt nem tudtam, köszönöm szépen a hasznos információt! Nem olyan régóta van nálam gép és eddig még nem volt dolgom ThinkPaddel, se más üzleti kategóriás géppel. Ennyire még nem néztem utána mindennek a géppel kapcsolatban.
SSD-t illetően valószínű, hogy a következő nem Adata lesz. (Pedig van egy pendrive-om és egy 2,5 inches SSD-m is tőlük és azokkal teljesen meg vagyok elégedve.)
Köszönöm szépen még egyszer a segítségedet!
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz hemaka #12604 üzenetére
Esetleg kérdezd meg Őt, hátha tud megoldást:
https://prohardver.hu/tag/killhates.htmlNem kell rám hivatkozni, csak írd le neki ami történt.
Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
hemaka
nagyúr
válasz Thunderzolee #12605 üzenetére
Koszi, rairtam.
-
-
veterán
-
pataslogeza
aktív tag
Sziasztok.
Vettem egy dell latitude d830 laptopot, aminek az a baja, hogy nincs kep a kijelzon.
Amikor megnyomom a bekapcsolo gombot, elindul a vincseszter es fut amig le nem allitom de a kijelzo fekete marad. A kijelzo biztos jo mert teszteltem egy masik gepen, a memoria modulokat is kicsereltem, de a hiba maradt.
Szerintetek mi lehet a baja? -
strong333
csendes tag
Sziasztok!Acer Travelmate 5320 laptopban szeretnék processzort cserélni!Ami most benne van Intel Celeron M 540 1.86Mhz milyet lehetne beletenni amit még elbír!Próbáltam Intel Core 2 Duo T7200 ast de azzal nem indul el!Mennyi ramot bír el max?Köszi a választ!
-
veterán
-
veterán
válasz strong333 #12611 üzenetére
A T7200 az Socket M-es processzor.
A laptopba viszont Socket P-t lehet rakni.
Elvileg a chipset GL960-as.
Ez a 965-ös chipset család egyik butított tagja.
A PM/GM965 az 800-as FSB-t visz, és 4GB ramot.
Ez viszont csak 533-at, és 2GB ramot.DE elég gyakori, h ezekbe a gépekbe nem a chipkészlet család legkisebb tagja kerül, hanem a teljes értékű verzió.
A diagnosztikai programok GL960-at írnak ki, de valójában PM/GM965 van benne.
Ezt csak úgy tudod kideríteni, ha beleraksz egy 800-as FSB-s Socket P-s processzort, és újraindítás után megnézed CPU-Z-vel, h mekkora FSB-n jár a processzor.
Ha csak 533-at ír, akkor a kisebbik chipset van benne, ha viszont 800-on hajtja, akkor a nagyobbik van benne, és lehet a gépet használni 800-as FSB-jű processzorokkal.Aprón a T7ezresek 2-3 ezerbe kerülnek, egy próbát megérhet.
-
strong333
csendes tag
válasz Thunderzolee #12613 üzenetére
Milyet pl:t7300 vagy t7500? Amit mondta nekem tutira 5450 es Ha jól írtam?
-
strong333
csendes tag
Vagy t6570?
-
pataslogeza
aktív tag
Sziasztok.
Van egy gepem ami elegge lassu, foleg a google utca terkepen valo mosgaskor latszik a lassusaga. A processzor pentium m 750, chipset i915pm, vincseszter egy HTS541040G9AT00. Szerintetek a processzor vagy a vincseszter miatt lassu? Ha a processzort cserelnem egy pentium m 770-re, az gyorsitana rajta? -
pjen
félisten
válasz pataslogeza #12616 üzenetére
A vinyó inkább csak a betöltést gyorsítja, CPU többet jelentene.Ram mennyi van a gépben?
-
pjen
félisten
válasz pataslogeza #12618 üzenetére
Attól függ mennyibe kerül,valamivel gyorsabb lesz,de csodát ne várj.Ha mindenképp ezt akarod fejleszteni,és van sata az alaplapon én egy SSD-tennék bele a CPU mellé és egy win7-et.Aztán ha akad valami jobb vas az SSD abba is jó lesz.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz pataslogeza #12618 üzenetére
A merevlemez PATA, de a kolléga mindent leírt.
SSD ami gyorsítaná a gépet.
Van PATA SSD is.
Sokat nem érdemes rákölteni.
A Google térkép az más sok neki.A processzor 1.86GHz-ről 2.13GHz-re való növelése nem sokat gyorsít (15%). Ez egy régi első generációs Centrino platformos gép, édesapám sokáig ilyet nyúzott otthon (M770, 2GB ram, 7200RPM-es HDD), de pár éve lecseréltem neki egy újabb gépre, ez meg ment a mamához, fényképeket mutogatni odalátogató rokonoknak tökéletes, de amúgy lassúcska gép.
-
feltamadas
tag
Sziasztok!
Van egy ASUS F5V laptopom procija T2450 2GHz a processzort szeretném jóval erősebre cserélni mit ajánlotok. -
trunsell
csendes tag
Sziasztok!
Nekem egy Samsung NP300E5Z-S02HU laptopom van, bármit bővítenék benne amit csak lehet. Megírnátok miket lehetne?
-
veterán
válasz trunsell #12622 üzenetére
Chipset: HM55
Processzor második generációs Core i sorozat.
Ezek azok:
https://en.wikipedia.org/wiki/Sandy_Bridge#Mobile_platform
35W-os TDP-vel kereshetsz hozzá másikat.
Hardveraprón szokott lenni i5.Videokártya nem cserélhető.
Ram 2×4GB DDR3 mehet bele.
Merevlemez 5400RPM-es, vehetsz bele egy tányéros, 7200RPM-est, már az is hoz némi sebesség növekedést, vagy akár SSD-t.
-
veterán
válasz feltamadas #12621 üzenetére
Légyszíves tegyél fel egy CPU-Z-t, azzal ki lehet a chipsetet olvasni.
Elvileg ezeket fogja inni:
https://hu.wikipedia.org/wiki/Socket_M[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
válasz Thunderzolee #12623 üzenetére
Ha HM55, akkor első generációs mobil i3/i5/i7 való bele.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
feltamadas
tag
válasz Thunderzolee #12624 üzenetére
-
pataslogeza
aktív tag
válasz Thunderzolee #12620 üzenetére
Koszonom!
Neked is pjen!
Akkor meg gondolkodom a processzoron, de valoszinu hogy igy marad, legalabb igy eredeti allapotban lesz. Hasznalni nem akarom, csak hasznalhato allapotba hozni.
-
veterán
-
veterán
válasz feltamadas #12626 üzenetére
A mainboard fülön van a chipset.
Viszont ez érdekes.
A kép alapján nem egyértelmű, h most akkor T2450, vagy T2500 van a gépben?
Csak az látszik, h 533-as FSB-vel megy a benne levő processzor.
-
feltamadas
tag
válasz Thunderzolee #12629 üzenetére
-
veterán
válasz feltamadas #12630 üzenetére
Igen, ez az a SiS chipset, elvileg ez viszi az összes Socket M-es processzort.
Aprón 2-3ezer Ft-ok a T7ezresek.
Ne keverd össze a Socket P-vel, azok nem mennek benne.
[ Szerkesztve ]
-
feltamadas
tag
válasz Thunderzolee #12631 üzenetére
köszi
-
mrazgabor
tag
Szevasztok
Van egy Levono e525ös laptopom és az a kérdésem hogy létezik ebbe való erősebb processzor (jelenleg AMD A4-3310MX proci van benne)?
Nézelödtem neten de nem találtam teljes mértékben meggyöző infót találni.
Köszönöm -
veterán
válasz mrazgabor #12633 üzenetére
Socket FS1
Ezek azok:
http://www.cpu-world.com/Sockets/Socket_FS1.htmlElvileg ezeket kezeli.
-
Declare
őstag
Sziasztok!
A T530 as gepembe szeretnek memoria bövitest. (2x8Gb)
Tudtok segiteni, hogy melyik lenne jo bele az alabbi listabol?CT2C8G3S1339MCEU
Crucial 2X8GB 1333MHz DDR3 CL9 SODIMM 1.35V/1.5V for MacCT2C8G3S160BMCEU
Crucial 2x8GB 1600MHz DDR3 CL11 SODIMM for Mac 1.35V/1.5VCT2KIT102464BF160B
Crucial 2X8GB 1600MHz DDR3 CL11 SODIMM 1.35V/1.5VCT204864BF160B
Crucial 16GB 1600MHz, DDR3, CL11, SODIMM 1.35/1.5VCT8G3S1339MCEU
Crucial 8GB 1333MHz DDR3 CL9 SODIMM 1.35V/1.5V for MACCT8G3S186DM
Crucial 8GB 1866MHz DDR3L CL13 SODIMM 1.35V for MACCT8G3W186DM
Crucial 8GB 1866MHz DDR3L CL13 Unbuffered ECC UDIMM for MACA Crucial honlapjan a következöt irjak az enyemhez, de pont ezt nem tudja a bolt, ahol rendelni szeretnem:
Crucial 16GB Kit (2 x 8GB) DDR3-1866 SODIMM
CT7784897
Brand: Crucial
Total Capacity: 16GB kit (8GBx2)
Warranty: Limited Lifetime
Specs: DDR3 PC3-14900 • CL=13 • Unbuffered • NON-ECC • DDR3-1866 • 1.35V • 1024Meg x 64 •
Series: Crucial
Form Factor: SODIMMEsetleg masik jobb lenne? Szimpatikus lenne a crucial brand
Köszi elöre is
[ Szerkesztve ]
-
sirály69
őstag
Van 1 Packard Bell TM85-JO-543HG notim. Alaplaphibás lett..
Vennék hozzá alaplapot, de nem tudom, hogy mire kell figyelni.
Alaplapon találtam az alábbi kódokat:
3BMFGH:51
NEW90 L24
A második sorban lévő kóddal jelölt lapot már találtam. Az jó lehet?Szerver Hosting Debrecenben
-
veterán
válasz Declare #12635 üzenetére
A processzorba épített memóriavezérlő 1600MHz-en hajtja a ramokat.
Nagyobbat is belerakhatsz, de azokat is 1600-on fogja vinni.
Amúgy mindegy mit veszel hozzá, azért mert a listában nincs ott, még viszi azokat is, amiket felsoroltál.
Esetleg kérdezd meg a Lenovos topicban, de nagy valószínűséggel vinni fogja.Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
Declare
őstag
válasz Thunderzolee #12637 üzenetére
Köszi!
Tehat akkor ez mondjuk jo lenne bele ha jol ertem: (mondjuk az a "for Mac" az nem tudom mit jelent nem hiszem, hogy Mac gepekbe jo vagy csak abba lenne jo nem? )
CT2C8G3S160BMCEU
Crucial 2x8GB 1600MHz DDR3 CL11 SODIMM for Mac 1.35V/1.5VVagy Te mondjuk mas memoriat valasztanal? Vagy nincs ekkora jelentösege... (i7 es procival van a gep amugy)
Elsö körben a lenovos topicban kerdeztem ra, de nem erkezett valasz sajna.
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
válasz Declare #12638 üzenetére
Elsö körben a lenovos topicban kerdeztem ra, de nem erkezett valasz sajna.
Valószínűleg konkrétan nem próbálta senki az említett modulokat és azért nem írtak rá.
Amúgy elméletben bármelyik jó lehet, gyakorlatban is igen kicsi az esély, hogy valamelyikkel befürödnél.
A "for Mac" megjelöléssel ne törődj, az csak annyit tesz, hogy a gyártó Apple gépekkel is tesztelte az adott modulokat, azokhoz kifejezetten az ilyen megjelölésű modulokat ajánlja ezért.
[ Szerkesztve ]
-
Declare
őstag
Köszönöm!
Annyi volt a lenyeg, hogy neten gyorsan rakerestem, milyen memoriaval lenne jo böviteni a gepemet es eleg hamar belefutottam a Crucial brendbe, amiröl nagyon sok pozitivumot is olvastam. Gondoltam akkor ez jo lesz. A crucial honlajan volt is ilyen opcio, hogy milyen memoriat ajanlanak a gepembe, azt masoltam be. Sajna pontosan ezt a sorozatszamu memoriat nem tudja az a bolt beszerezni, ahol mindig vasarolom a szamtech. dolgaimat es az ugyan csak bemasolt listat küldtek at, hogy Crucial noti memoriabol ezeket tudjak. Ezert jöttem kerdezni, ez a teljes story
-
veterán
válasz Declare #12638 üzenetére
Az i7-ben is ugyanaz a memóriavezérlő van. A teljes Ivy generáció azt kapta meg.
A kolléga egyébként jól leírta a részleteket.
Mennyiért veszed amúgy?
Felesleges túlárazott ramokat venned a gépbe, nem lesz tőle jobb/gyorsabb.Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
MasterHUn
senior tag
sziasztok
laptop-omba szeretnék ssd-t. tudok linkelni ami tuti belemegy? 120gb m2 re gondoltam de ezzel az pcie M2 ssdvel nem vagyok teljesen képbe. Kérlek SegítsetekNem egy erős gép..., fél Paks kell mikor bekapcsol :D / Minden SIKERES ÜZLET UTÁN JÁR A PIROSPONT!! //
-
MasterHUn
senior tag
esetleg valaki más ?
Nem egy erős gép..., fél Paks kell mikor bekapcsol :D / Minden SIKERES ÜZLET UTÁN JÁR A PIROSPONT!! //
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest