Új hozzászólás Aktív témák

  • negyven2

    veterán

    válasz F-ECT$ #13349 üzenetére

    Ezért írtam, hogy közvetlen (maga az alapjáték) nem hoz pénzt a használt játék kereskedelem, de közvetetten hozhat (ebben a használt konzol is beletartozik).

    De ettől függetlenül minden szereplőnek (legyen az Sony/MS/Nintendo, illetve a kiadókat) nagyon régóta zavarja a használt piac. Ezért is lettek kitalálva részben még korábban pl. az Online Pass-ok, vagy maga a DLC/Season Pass rendszer is (meg persze más miatt is).

    Szerintem ha minden piaci szereplő meglépné ezt ( bár igazából a konzolgyártóknak kellene csak), attól még nem esne vissza konzol eladás, hiszen pont feljebb lett kitárgyalva, hogy a csak használt játékot vásáról játékosok száma nagyon kicsi. Tudom ha beleszámoljuk azokat is akik megveszik a játékokat közvetlenül, majd eladják, akkor azoknak száma azért már sokkal több. PC-n ugye ez nem gond (ott a warez számít talán annak), mert nincs olyan, hogy használt játék piac.

    Ami miatt viszont nem hinném, hogy meglépik, az a már említett marketing kár. Vagyis ha pl. bejelentené az MS, hogy a következő Xbox kizárólag digitális lenne, akkor az Xbox konzolnak egyből annyi is lenne. Nézd meg, hogy PS-en mekkora hiszti lett abból, hogy Online kell regisztrálni a "Slim" konzolok meghajtóját. Pedig valószínűleg elhanyagolható azok száma akiknek ez valós gondot okozna.

    "Zombies can’t swim. Famously underutilised anti-zombie measure. Walking Dead would have been over in one series if Rick Grimes had used his brain and gone to the Everglades."

Új hozzászólás Aktív témák