Új hozzászólás Aktív témák

  • j0k3r!

    senior tag

    Helló!

    Van egy majdnem 3 éves konfigom:
    AMD Ryzen 5 1600X 3.60GHz AM4 BOX
    ASUS PRIME B350-PLUS
    BE QUIET! Pure Power 10 400W CM
    BE QUIET! Pure Rock
    2db G.SKILL 8GB Aegis DDR4 3000MHz CL16 F4-3000C16S-8GISB
    MSI GeForce GT 1030 2G LP OC GT 1030 2GB GDDR5 OC PCIE
    SAMSUNG 250GB 960 EVO M.2 PCIe 2280 MZ-V6E250BW
    PHANTEKS Eclipse P400 Tempered Glass fekete-piros

    Sajnos a múlt héten egyszer teljesen véletlenszerűen lekapcsolt a rendszer. Nem teljesen értettem mi történt, az elmúlt 3 évben összesen, ha kétszer indult újra kék halál miatt, szóval egyelőre meg voltam vele elégedve. A lekapcsolás után újra bekapcsoltam és működött még egy hétig, nem nagyon foglalkoztam a dologgal, viszont tegnap este ez ismét megtörtént, éreztem némi égett szagot is (füst nem volt), viszont azóta nem kapcsol be egyátalán. Ha a tápot bekapcsolom, akkor világít belül pár led (gondoltam megosztom, hátha infó), viszont a bekapcsolás gombra nem reagál egyátalán, csak a ventillátok indul be max. 1 másodpercre. Sajnos nem vagyok hardver szaki, némi keresgélés után alaplap, vagy táp probémának tűnik, de ez egyelőre csak tipp. Van erre valami módszer, hogy laikusként megnézzem, hogy milyen alkatrészek maradtak még életben? Ha kell, és van értelme, akkor szívesen csinálok pár képet az alaplapról.

    Sajnos elég tanácstalan vagyok, mivel ez most részben munkaeszköz is, szóval jó lenne a jövő héten megoldani a dolgot. Nekem három megoldás jutott eszembe:
    1, veszek egy teljesen új gépet és majd, ha lesz több időm, akkor foglalkozok evvel (családban el tudnám ajándékozni, ha újra működőképes lenne), persze ez a legköltségesebb megoldás, de nincs kizárva
    2, a ház, táp, ssd, memória kivételével mindent lecserélek (itt ugye nincs garancia, hogy az előbb felsoroltak mindegyike működik, viszont költséghatékonyabb, mint az első megoldás)
    3, a bevezetőben említett világítás miatt azt gondolom, hogy a táp még működik, szóval csak egy alaplap cserét csinálnék - evvel mondjuk az a gond, hogy túl sok tapasztalatom nincs vele, bár a mostani összerakás alapján azért remélem, hogy egyedül is menne a dolog. illetve itt nem tudom, hogy előfordulhat-e olyan, hogy mondjuk a videókártya rossz és egyből tönkreteszem vele a vadonat új alaplapot is (?)

    Sajnos másik gép nincs, ahol kitudnám próbálni külön az ssd-t, videókártyát és memóriát :(

    Előre is köszönöm, ha valakinek van bármi ötlete! :R

    some men just wanna watch the world burn...

  • Vertigo18

    addikt

    válasz mimi82 #43785 üzenetére

    Monitor hiba volt...

    Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

  • Beba Snake

    junior tag

    válasz j0k3r! #43786 üzenetére

    Erősen TÁP szagú a dolog. Az, hogy világít néhány led, az csak a készenléti 5 Volt jele, a táp szekunder köre már nem adja ki a 12Voltot, ami főképpen kéne a működéshez az 5V mellett.
    Az alaplap vagy életben maradt, vagy nem.

    Ha munkaeszköz, akkor ki kell valahogy taposni 55-60 ezer forintot egy jó minőségű tápra és egy jó B450-es alaplapra (pl. MSI B450 ... MAX). Reméljük, hogy a többi cucc életben maradt.

    Szigorú a stílusom, mint a lópokróc. Nem miattad, nem ellened. A sündisznó is tüskés b@ssza meg a ló! Aki meg belém rúg, azt székely módra visszaadom!

Új hozzászólás Aktív témák