Új hozzászólás Aktív témák

  • rasotamas

    veterán

    Sziasztok!

    Asrock Z77 Fatal1ty Performance alaplap, Kingston low profile 2x8 giga ddr3 cl11 ram, 2 ssd 1 hdd Sapphire RX460, egy elég sz@r de még épp elmegy táp, ma vettem egy használt i7-2600K-t az i5-3470 helyett, és nagyon olcsón megkaptam hozzá a Thermaltake Frio hűtést is, így lecseréltem az Asetek LCLC-t. Ez a hűtő baztinagy és kb 1 kiló.
    Namost összeraktam a gépet, nagy szívás volt mert ki kellett venni az alaplapot a hűtő miatt, aprólékosan összeraktam, kábelek rendezése, ventikábelek kötegelőzése, még azt a 2 alaplaptartó csavart is pótoltam ami nem volt benne mert korábban microATX lapom volt, aprólékosan minden, bekapcsolom, nem POST-ol.
    Van az alaplapon egy kis 7szegmenses hibakód kijelző, valami Dr. Debug néven fut, 55-öt írt, és folyamatosan újraindulgatott, Cirmos Cleart próbáltam, semmi. Kerestem neten, valami meóriával kapcsolatos probléma: "The Memory could not be detected. Please re-install the memory and CPU. If the problem still exists, please install only one memory module or try using other memory modules."
    Hát a proci reinstallal ki vagyok segítve, kb egy óra lenne, de annyit megtettem, hogy kompletten kivettem mindkét memóriát, így már 53-mat ír: "Problem related to memory. Please re-install the CPU and memory then clear CMOS. If the problem still exists, please install only one memory module or try using other memory modules." Hát ezzel megint nem vagyok előrébb.
    Raktam már össze pár gépet, létezik, hogy rosszul raktam be a procit? Vagy feszül a lap nagyon meghúztam a tartócsavarokat? Esetleg megsérült, vagy nagyon nehéz a hűtő? Vagy valami paszta dolog?
    Mivel az előző procim is nemrég lett újrapasztázva és épp nem volt itthon, így szépen átkentem, ami paraszt dolog, de ez van, de nem hinném, hogy belekentem bármibe amibe nem kellett volna.
    Van egyéb ötlete valakinek? VGA-t már kivettem és áttettem alaplapi csatira a monitort (DVI)

    https://tinyurl.com/rasoapro

Új hozzászólás Aktív témák