Új hozzászólás Aktív témák

  • abydos

    aktív tag

    Hali!

    Írtam az Asrocknak is a problémával kapcsolatban, de nem tudom mikorra válaszolnak.

    Tehát a problémám a következő:

    Tegnap vettem új gépet. Asrock 970 pro3 (alaplap BIOS 1.50, ilyen chip van rajta alapból), Sapphire Radeon HD 7850, Kingstone memória 2x4 GB 1600 mhz-s. A régi cuccaim maradtak, egy 450-es táp (erre még visszatérek), illetve a vinyóim.

    Összeraktam. Működött. Sajnos nincs ide csatlakozó a lapon ezért készítettem egy USB-s Win7-et. Arról elkezdtem telepíteni (az előtt egy órán keresztül ment a gép és kipróbáltam a kikapcs/bekapcs/reset gombokat és jók voltak). Amikor jön a dátumválasztó, látom, nem megy az egér és a bill. Átraktam őket egy másik pár USB slotba és ott mentek. Bejön a formázó képernyő. Látom nem látja az egyik satás vinyómat, újraindulok. Kiléptem a telepítőből majd reset gomb, mert a telepítőből teljesen nem lépett ki és az nem indította újra a gépet. A gép elkezd újra felállni. Nyomogatom a DEL gombot, hogy belépjek a BIOS-ba, semmi, megint bejön a windows install. Nem baj, nyomok egy resetet, hogy megpróbálom újra. De innentől nincs kép, semmi. Tehát abszolút fekete képernyő. A ventillátorok felpörögnek a procin és a kártyán, de semmit több.

    A kártya kilőve, mert most azt raktam be az régi gépembe, az a kártya megy.
    A tápot azért nem tudom biztosra, hogy van e gondja, mert minden féle variációval próbáltam újraéleszteni a gépet, többek között úgy is, hogy mindent lehúztam róla, és csak a videokártya, proci és a memó maradt a gépben (USB-t és a SATA vinyókat is lehúztam). De így se semmi. Ráadásul egyszer ment, nagyon sokáig, több ki-be kapcsolással és resettel.
    A memóriákat nem tudom kipróbálni, mert nincs DDR3-as gép a közelben és ez igaz a procira is. De mindent kivettem és átraktam máshova, semmi.
    A leírás szerint kötöttem be a reset és a power gombokat.
    CMOS reset megvolt, és később az elemet is kivettem, úgy, hogy még a tápról is lehúztam. Semmi.

    Nincs több ötletem :(

    Összeraktam a régi alaplapot az új videokártyával és itt minden tökéletesen megy. Csak mire kicserélik az asrockot, az sok idő, így ha mégis van megoldás, az jól esne.

    Köszi!

    [ Szerkesztve ]

    VRHír.hu - We AR here // http://vrhir.hu // Csatlakozz hozzánk, ha VR hírekre szomjazol :)

Új hozzászólás Aktív témák