- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- OpenWRT topic
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Eladatják a britek a kínai vállalattal a skót chipcéget
- Még ebben a hónapban megbüntetheti az EU az Apple-t
- Proxmox VE
- Microsoft Excel topic
- AliExpress tapasztalatok
- Linux kezdőknek
- ASUS routerek
-
IT café
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
trecom
tag
Ez egy asztali gép megpróbálom a gombelemet és majd írok.Előre is köszi a tanácsot.
-
trecom
tag
-
orange26
csendes tag
Sziasztok!
Összeraktunk egy új gépet, de ahogy elindul, 4 rövidet sípol,
majd újraindul, 4 rövidet sípol, és így tovább. A bios se indul, és a monitor se.
Próbáltunk mindent kivenni, de semmi, ha a RAM-ot kivettük,
akkor 3 hosszút sípolt.
Az alaplap Asrock Pro4/mvp a proci I5-2300
Köszi, ha valaki tud válaszolni! -
ebegab92
senior tag
válasz orange26 #14307 üzenetére
A 4 sípolás az AMI BIOS-odnál elvileg System timer failure-re utal.
A 3 pedig,hogy nincs RAM a lapban.Próbáld meg először a CMOS elemet újrarakni benne (kiveszed,visszateszed).Ha ez se,akkor
másik memóriamodult,ha ez se,akkor
lehet,hogy a lap hibás.[ Szerkesztve ]
ABIT kézikönyv,BIOS innen letölthető: http://sdrv.ms/X4IwiL
-
jasszer
őstag
Sziasztok,
Egy Dell Dimension 4700-at probalok elinditani, sikertelenul. Uj XP van rajta, driverek fent vannak, majd ezutan telepitettem ra egy Belkin USB wireless sticket, ami lathatoan kinyirta a gepet. 2-3 restart alatt a Windows betoltese megszakadt, kulonbozo *.sys fileokkal volt baja (kek kepernyo, IRQ not less than equal, stb), majd ezutan a BIOS is lehalt, a gep inditasakor egy csik jelzi a BIOS betoltodeset, ami megszakad, mindig ugyanott, setupba sem tudok belepni.
Probaltam kivenni az elemet, jumper atrakassal CMOS resetet csinalni, de semmit sem valtozott a helyzet. Van valami otletetek, hogy mit lehetne csinalni vele?
Apokalipszis? Ezeknek?!
-
RVR400
veterán
válasz CoolBoy323 #14299 üzenetére
USB-re nincs feldugva valami eszköz, ami megfogja? Nekem a telómat nem szereti bootoláskor. Vagy esetleg nem lett túl sok a tudning? A 970 Extreme3-asom szokott tuningnál így kényeskedni.
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz RVR400 #14315 üzenetére
semmi változás nem történt ami indokolná az újabb hibáját...
tuning nincs!!!most már azt csinálja, h nem ismeri fel a billt, egeret, amikor bejön a rendszerválasztó menü akármelyik usb-be is dugom...
biosfrissítés sem segített semmin, csak lassabb lett a "Veryfiing DMI pool data" v micsoda folyamat...
-
batmab
senior tag
válasz CoolBoy323 #14316 üzenetére
a biosfrissités után nem maradt letiltva usb??
2009.08.24 leányom, Kiara. Már 118cm, és >21kg.. :D Fontos! utánvéttel még anyámtól sem vásárolok...
-
batmab
senior tag
válasz CoolBoy323 #14318 üzenetére
biost azért nézd meg, hátha...
2009.08.24 leányom, Kiara. Már 118cm, és >21kg.. :D Fontos! utánvéttel még anyámtól sem vásárolok...
-
batmab
senior tag
válasz CoolBoy323 #14320 üzenetére
lapcserét birol eszközölni??ill.hardverek egyéb gépben???
-
törölt tag
válasz CoolBoy323 #14322 üzenetére
Húzd le a HDD-t és az ODD-t a lapról, amíg a BIOS ill a billentyű-egér probléma fent áll. Az USB eszközök se legyenek rajta. Az előlapi USB csatlakozókat is húzd le az alaplapról. Memóriákat nézd meg egyesével minden foglalatban (az már jó jel, ha egyesével mindegyik slotban kipróbálva eljutsz a BIOS-ig).
Milyen tápegységed van? VGA integrált vagy sem? Alaplapi gombelemet, VGA-t (ha nem integrált) ill tápegységet kéne másikat szerezned próba erejéig.
A HDD adatkábelét is jó lenne kicserélned egy próbára...érdeklődd körbe a haverjaidat, ki miben tud segíteni. -
batmab
senior tag
válasz CoolBoy323 #14324 üzenetére
a hdd nélkül hogy indul??dvdíró nélkül esetleg??
-
törölt tag
válasz CoolBoy323 #14324 üzenetére
Értem.
Mazsolázd végig és teszteld le azokat a dolgokat, amiket írtam. Írj majd, hogy mi az eredmény. -
CoolBoy323
nagyúr
hdd-k, odd nélkül elindult, csak ugye nem tudott bootolni... mindent kihúztam!
aztán visszadug (közben újrapasztáztam a procit unalmamban ) és megint reboot kellett mert az első képnél nem ment tovább... simán elindul, minden ok... nyomtam neki biosfrissítést, megint nem volt bill... DE a biosban megtaláltam egy ilyet, h usb keyboard izémizé, és enabledre tettem, és láss csodát, mukodik
már csak a ramokat kéne pakolgatnom, de most nincs kedvem/időm :/
attól nem kapcsolba be néha, h szar a ram? vagyis bekapcsol, csak az első képernyőképnél megáll, ami a bios verzióját mutogatja...talán a dmi gyorsult biosfrissítés után...
-
batmab
senior tag
válasz CoolBoy323 #14327 üzenetére
-
Wind-Storm
őstag
válasz CoolBoy323 #14327 üzenetére
Amikor épp elindul a gép, nem ártana ráküldeni egy memtest86++t
Van usb-ről bootolható változat is [link] -
CoolBoy323
nagyúr
válasz Wind-Storm #14330 üzenetére
ez egy évig tartó folyamat?
a winfos beépített memória ellenőrzője nem talált hibát...de kipróbálom, ártani nem használ
-
batmab
senior tag
válasz CoolBoy323 #14329 üzenetére
az előbb kérdeztem, h a biost átnézted-e.. aszontad igen...
-
Wind-Storm
őstag
válasz CoolBoy323 #14331 üzenetére
ez egy évig tartó folyamat?
Miből gondolod ezt?
Mire megvan az első pass az jópár perc, max. 1-2 óra, de inkább hagyd tovább futni pár pass-ig, ha ilyen misztikus a hiba! Hátha csak további körök alkalmával derül ki....
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz Wind-Storm #14333 üzenetére
tippelek 1-2 óra is elég sok...
DE akkor lenne a legjobb, ha bebootolna pendriveról... nem akar... bootmenübe belemegyek (f12) ott kiválasztom h usb zip és semmi (van még usb fdd, hdd, cd rom)
@batmab: nem mondtam egy szóval se, h átnéztem, nem is tudtam hol keressem, csak random végigmentem minden menüponton
-
trecom
tag
Üdv mindenkinek van nálam egy beteg Fujitsu Siemens Esprimo P5616 nem akar elindulni ugye ezen a gépen nincs hagyományos billentyűzet és egér csati csak usb csatik két indulási képernyő van az egyik amikor leellenőrzi a gépben géphez csatlakoztatott alkatrészeket és azt írja hogy nincs csatlakoztatva vagy nem látja a billentyűt a másik amikor a bios betöltés a háromnegyedénél megakad és sehova tovább.
Valaki tudna tanácsot adni ezen az alaplapon lehet valahogy resetelni a biost?
Kaptam egy két ötletet de nem segített egyik a gombelem kivétele nem jó a másik egy másik táppal ez sem működik valakinek valami ötlet? -
Wind-Storm
őstag
válasz CoolBoy323 #14334 üzenetére
Igazából a legjobb lenne 24 óráig futni hagyni (már ha sikerülne működésre bírni)...
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz Wind-Storm #14336 üzenetére
sikerült... HDDkre kellett menni a boot menüben, és ott van az usb pendrive... érdekes megoldás...
egy teszt sikeresen lefutott, kb 50perc alatt!
24h futás kizárt, nem fogok én 3 millió forint villanyszámlát fizetni, és álmatlanul forgolódni egész este
2-3 tesztet még lefuttatok, annyiból csak kiderül, h rossz v sem a ram
-
Wind-Storm
őstag
válasz CoolBoy323 #14337 üzenetére
24h futás kizárt, nem fogok én 3 millió forint villanyszámlát fizetni, és álmatlanul forgolódni egész este
Ennyire zajos, vagy nem akarod, hogy esetleg akkor sokkoljon le a hiba lelepleződése amikor felkelsz?
[ Szerkesztve ]
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz Wind-Storm #14338 üzenetére
csendben szeretek/tudok aludni
és nem hibás a ram optimista vagyok
-
törölt tag
válasz CoolBoy323 #14337 üzenetére
A legegyszerűbb módját (és gyors is) leírtam: egyesével hagyd benne a memóriákat és tedd mindegyik slotba. Vagy a memória rossz, vagy a slotok közül valamelyik. Ha így működik, akkor a memória része rendben van, azaz nagy valószínűséggel sem a slotok sem a memóriák nem hibásak a furcsa működést illetően. Komoly fél óra az egész. De nekem mindegy, meddig szenvedsz a gépeddel...
A hdd-nél cseréltél adatkábelt?
CPU-t miért pasztáztad át? Melegedett?[ Szerkesztve ]
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz #10726912 #14340 üzenetére
meg fogom csinálni természetesen, csak kevés az időm...
akkor lesz rossz a slot/rom, ha nem bootol majd be egyáltalán?
a hddket is kihúztam, meg másik lyukba dugtam...
a proci melegszik szerintem egész rendesen, de mondjuk az egész gép elég zsizsa de lehet h ez normális, csak én vagyok finnyás
-
SLC09
tag
Sziasztok, tegnap gépezés közben lecsapódott a biztosíték. Mikor újra elindítottam a gépet a windows már nem indult, valami hibát írt. Ott felajánlott egy memória hiba keresést, nem talált bár erre nem alapoznék semmit. Valami olyasmit is írt, hogy az okozta a hibát, hogy hardveres változás történt. Újra telepítés után fagyást, lassulást nem vettem észre. Mi okozhatta ezt és pontosan mit is okozott? Köszönöm a válaszotokat.
-
Gyufaaa
veterán
Tápodat ellenőrizd. Illetve, ha értesz hozzá nézd meg, vagy nézesd meg a bizit, nem lazult e fel benne a csavar ami rögzíti a vezetéket. Nálam volt ilyen bibi. Tűz forró volt. Utánna kellett húznom, mert teljesen fel volt lazulva. Alu vezeték. Időnként igényli a korrekciót.
-
waterdragon1
tag
sziasztok ha a gép indulásnál "alaplap : msi 785gm-e51" 1db hosszút sípol az micsoda ??eddig csak rövidet csippantott.
-
törölt tag
válasz waterdragon1 #14345 üzenetére
Itt meg tudod nézni.
-
Gyufaaa
veterán
válasz waterdragon1 #14345 üzenetére
Memória hiba, VGA hiba
részletesebben:
1 Beep (No video) Memory refresh failure Bad memory
[ Szerkesztve ]
-
waterdragon1
tag
válasz #10726912 #14346 üzenetére
ami biosa van a legújab, alaplap kicserélve gyártól kb 1 hónapja ,a vga kicserélve " elvileg" kinyúlt most van gigabyte hd6770. A ram az kingmax 4gb 1333mh egybe __ mert a 2x2gb nem fér a hűtőm alá Van fent 2 winyóm az egyik alig él de az csak tároló western green 64mb 1 terra az ki lesz cserélve garis de van még rajta adat amit le kellene mentenem.... És a táp is új FSP hexa -he-500 3 hetes
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz waterdragon1 #14348 üzenetére
Minden lomot behordasz a lakásba?
Hallgass Gyufaa-ra , én passzolom ezt a jelzést..
Új hozzászólás Aktív témák
- Google Pixel topik
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- BestBuy topik
- Apple notebookok
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Mozgásban a PC-s kiadás
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Filmvilág
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- További aktív témák...
- Gamer PC v4 , R5 5500 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 500GB HDD
- 7800X3D / 32GB DDR5 / TUF B650 PLUS / TUF 4070 TI SUPER / 1+2TB SSD
- HP Elitedesk 800 G4 mini PC , i5 8500 , 8GB DDR4 , 256GB m.2
- GAMER PC! Ryzen 4600G / RTX 3060 12GB / B450 / 16GB 3000MHz / 512GB NVMe / 600w! BeszámítOK
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / RTX 2060 12GB / 32 GB DDR4 / 240GB SSD+1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest