Új hozzászólás Aktív témák

  • MrZed001

    tag

    válasz canniball #6957 üzenetére

    A hibrid nem lenne rossz, csak momentán nem is engedik.
    EON vagy ELMÜ: "Az inverter hibrid üzeme nem engedélyezett, hibrid üzemű alkalmazhatóságuk feltételrendszere kidolgozás alatt áll"
    Ami külön vicces, mert egy jobb hibrid inverternek külön AC be-ki grid, meg AC ki ház felé csatlakozása van. (sőt külön AC be generátornak is)
    UPS-ként 10ms amit láttam átkapcsolási idő.
    Ami nem rossz (PC UPS-ek 3-5ms), de van normál inverter 0ms átkapcsolási idővel is
    UPS-eknél ez Online: kettős konverziósként ismert ... azaz folyamatosan előállít aksiknak 48V és innen vissza 230V ... azaz nincs semmi szakadás ha elmegy betáp.

    Tervezgetek egy napelem + ház ups rendszert. Még igen messze vagyok az ideális megoldástól. Ha külön kötöd óra után mindkettőt, akkor áramszünetkor nem termel napelem (lekapcsol: islanding), aksi csak merül és nem tudja tölteni.

    AC kapcsolt megoldásnál egy brutál drága battery inverter kell, az készíti a szinusz jelet hogy termelni tudjon napelemes inverter (meg plc auto lecsapni betápot)
    Soknak meg őrült 400V egyenáramú aksi kell, ami szimplán sz-r. (a könnyed 48V helyett)

    DC kapcsolt megoldáshoz szükséges invertert még nem is láttam engedélyezettek között.
    (lehet van elbújva, még átnyálazom)

    Eddig a leg"elfogadhatóbb" ötletem, hogy napelem kábelt átkapcsolhatóvá tenni a normál hálózatra termelő inverter és egy aksitöltő inverter között (ami aksira van kötve az UPS inverter is). Na ehhez az aksitöltőnek kell termelőhöz hasonlóan 5-900V napelemet kezelni tudónak lenni.

    Szóval eddig nem tűnik egyszerűnek ...

Új hozzászólás Aktív témák