Új hozzászólás Aktív témák

  • F_Petiii

    csendes tag

    válasz H-Mano #61004 üzenetére

    Itt egyértelműen látszik, hogy 8:00 előtt az áramerősség minimális, majd gondolom amikor az árnyékhatás elmúlik egyből egy magasabb értékre ugrik és onnan "kezd", mintha gombnyomásra kisütne a nap. Nálam viszont az áramerősség folyamatosan nő, ahogyan kell, valamiért viszont a feszültség marad leragadva ~130V környékén egészen 12-13óráig, ami a te grafikonodon szépen felugrik 300V környékére az árnyékhatás ellenére is. Egy szó mint száz, köszönöm a grafikont, engem ez abban erősített meg, hogy nálam nem ez a helyzet. Aztán majd valaki okosabb kijavít, ha rossz a gondolatmenetem.

    #61002asdf_

    Ezt az appot 2023 decemberében töltöttem le, akkor készült el a HMKE. Nem tudok róla, hogy azóta lenne újabb.

    #61003Technical

    "állítólag az áramerősség pedig arányos a feszültséggel." Ezt hogyan érted? A fizikai ismereteim addig érnek, hogy P=U*I Én ebből azt a következtetést vonom le, hogy mivel az I görbém rendben van, ebből az következik, hogy a teljesítmény görbém azért torz, mert valami miatt lent ragad az U 130V környékén egészen délig. Van bármi más összefüggés még az U és I görbe között?

    Köszi mindenkinek a segítséget egyébként. Kíváncsian várom az első napsütéses napot, hogy sikerült e a kivitelezőnek ezzel a "sebesség állítással" bármit is javítania a dolgon. Jelentsen ez bármit is.

Új hozzászólás Aktív témák