Új hozzászólás Aktív témák

  • jdeutsch

    tag

    válasz sharp4 #55964 üzenetére

    Szép napot Neked, és mindenkinek!
    " Ezenfelül én még a kéményeket elbontatnám. "
    Nem rokonod véletlenül a Kocsis-Cake Olivio?
    Tudod Ő volt az aki kijelentette: "eltekerné az orosz gázcsapot"
    Így kategórikusan kijelenteni valamit nagy bátorságra vall!
    Elbontani egy meglévő, jól működő kéményt ostobaság, mivel jelen pillanatban azt sem tudjuk sok esetben hogy mi lesz 2024 jan. 01 után, ( pedig addig mindössze 3 nap van !) azt meg mégúgysem hogy hosszabb távon, hónapok évek múltán mi várható. Az EU kapkod össze, -vissza, -dilettáns, ostoba, vagy éppen lefizetett politikusok gyülekezete, /dötse el mindenki ki melyik,/- fogalmuk sincs miről, de döntenek!
    (lásd németek, már szívesen vissza inditanák az atom erőműveiket, de az a "hajó már elment, és elfelejtett dudálni." A franciáknak picivel több eszük volt.)
    Olaf Scholz pedig pitizik az araboknál egy pici plusz gázért.
    "A fatüzeléssel élőket pedig bezáratnám"
    Egy jelentős dolgot kifelejtettél! A fa a "legzöldebb" energia hordozó, ugyanis eltüzelése során pontosan annyi széndioxidot bocsát ki, mint amennyit élete során megkötött!!!!
    Természetesen megfelelő feltételek mellett eltüzelve. Nem megfeletkezve arról a tényről, hogy 20-50 év alatt ( a fa fajtája válogatja) "reprodukálható" szemben az olaj-gáz kombóval, ahhoz több tizezer év is kevés. A "megújuló" energiákkal pedig csak az baj, hogy nem mi döntjük el hogy mikor süssön a napocska, és mikor fújjon a szél, mig korszerű erdőgazdálkodással fa esetében a fenti intervallum tervezhető.
    Ha a jövőben sok ostoba (zöld, vagy kitudja milyen) politikusi vélemény érvényesül, előbb, vagy utóbb de inkább előbb visszajutunk a "kőbaltához."
    Üdv: DJ

Új hozzászólás Aktív témák