Új hozzászólás Aktív témák

  • ftamas0201

    senior tag

    Sziasztok.
    Sikeresen beüzemelték a rendszert hétfőn, természetesen bazi magas a hálózati feszültség a településünkön. Az inverter frankón kapcsolgat is le, van hogy 2 órát áll ha teljes napsütéssel állnak szemben a panelek. A faluban egyetlen trafó van, 6-10kw-os (tudtommal) háztartási kis erőművekkel 8db.
    A hálózati feszültség nem szégyenlős teljes napsütésben simán felmegy 256V-ig, alaphelyzetben és éjjel is 248V alá nem nagyon esik sajnos, így biztosan számítanak a napelemek nyilván napközben, de úgy gondolom hogy itt a trafónál is vannak gondok mert hát éjjel mindegyik inverter alszik.
    Be is jelentettem szerdán a problémát a Dél-dunántúli Eon hibabejelentőre, még aznak kijött két Eon szerelő, nagy gúnyosan mosolyogva ránéztek az órára, végignyomkodták a menüt akkor is 250V volt mindhárom fázison a feszültség és rábökték hogy hát ez ilyen.. Még jó hogy azt nem mondta, hogy minek van neked napelemed idióta..
    Lementek az egyetlen trafóhoz ami a településen van, rámértek és ott is ezt az értékeket tapasztalták, majd annyival letudták, hogy tegyek panaszt valami területgazdánál vagy ilyesminél, de még ők sem tudják hogy hol és kinél, elérhetőséget meg pláne nem. Azt hozzátették hogy meg kéne csapolni a trafót kb 7V feszültséget levenni, de ehhez regisztert kéne felhelyezni és kiértékelt adatok alapján cselekednének.
    Azon kívül hogy borzasztó az ügyintézés mert én egyszer már ugye bejelentettem aminek hatására kijöttek, mi a bánatért kéne még rohangáljak máshova, egy jól működő rendszerben automatikusan meg kéne kezdődjön a hibaelhárítás, főleg hogy a szerelő is mondta hogy beírja hogy magas a feszültség az egész településen.
    Sajnos a napelem a jó média és kormány kommunikáció hatására most ősellenségnek számít ami undorító, de ez most nem is ide tartozik csak már őrülten bosszant ez a dolog...
    Van valakinek esetleg tapasztalata vagy elérhetősége hogy nekem most mégis kihez kéne fordulnom vagy mit kéne cselekednem?

    Köszönöm a segítségeteket.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák