Új hozzászólás Aktív témák

  • User_2

    tag

    válasz Bandit21 #38327 üzenetére

    minél alaposabban olvasom a jogszabályokat, annál inkább hiányos és inkozisztensnek látom.
    azaz később publikált anyagok nélkül mai napon még értelmezhetetlen.

    a zónaidők egyelőre csak megállapítva lettek.
    nincs említve olyan szövegkörnyezetben, amiből kiderülne, hogy ki : jogaszabály/mavir/szolgáltató fogja-e majd egyszer "megállapítani" az alkamazását és mi lesz ez az alkalmazás.

    aludni kell még néhányat az értelmezésre azt gondolom.

    de most látom, még az ELOSZTÓI SZABÁLYZAT -ot is át kell tanulmányozni, de mostanában nem leszek képes ezt mind értelemezni, nem annyira vagyok szabályzat értelmező hangulatban.
    A Rendelet 18. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:
    „(1) ...
    (1a) Több zónaidős elosztói forgalmi díj megállapítása esetén az elosztó által legalább havi gyakorisággal leolvasott, zónaidők szerinti villamosenergia-mennyiségek jelentik a díjfizetés alapját.
    (1b) Együttesen eljáró termelő-fogyasztók esetén a megtermelt villamos energia negyedórás mérési intervallumok szerinti megosztását az elosztó az elosztói szabályzatban meghatározott megosztási módszerek közül az érintettek megállapodásában rögzített módon veszi figyelembe az egyes érintettek díjfizetésének alapját képező villamos
    energia mennyiségek korrekciójánál, azzal, hogy az adott mérési intervallumhoz tartozó korrigált mennyiség nem lehet negatív.”

    mindenki hüjének mond miatta, de én még most is úgy gondolom, hogy a szaldó érvényben tartása, majd szakmázosnak álcázott kivezetése egy bődületesen nagy gondatlanság következménye.

    szaldóban nyáron viszonylag olcsóért táplálják be az áramot, de télen a drága nagyon koszos áramot szeretnék kivenni plusz díj nélkül.
    ezt a drága téli áramot Szlovákiából vesszük EUR-ért. valószínűleg az EUR egyenleg miatt lett éppen most befékezve a napelemes áramtermelés.
    amikor majd most télen az országos áramfogyasztás ismét soha korábban nem látott csúcsokat fog elérni, mivel a szaldósok megpróbálják majd kivenni a nyáron betáplált áramot,
    tehát bődületes pénzeket kell majd import áramra kifizetni EUR-ban, ekkor a napelemes dolgokat újra előveszik.
    valószínűleg megint valami szakmázósnak álcázott rendelkezéssel fogják ellehetetleníteni a már meglévő szerződéseket is attól függően hogy dec 16 után a HUF/EUR megroggyan vagy sem.

    persze hasznos lenne ismerni a szlovák-magyar áramszerződést is, jó lenne tudni a magyar állam mennyivel szállt be a szlovák atomerőműbe a vízerőmű leállítása után, ha egyáltalán.
    a két ország valószínűleg hosszútávon kapcsolta össze az áramtermelését, ha a magyar fél hagyta kialakulni a 30%-os függőséget, miközben a szlovák fél akkora termelő kapacitást épített, amiből ilyen jelentős mennyiséget képes exportálni.

Új hozzászólás Aktív témák