Új hozzászólás Aktív témák

  • jeriko2

    tag

    válasz Janusz001 #2744 üzenetére

    "Megvolt az óracsere, nkm áramhálózat, távleolvasós óra került be, viszont a szerelő azt mondta, ugyan nem biztosra, hogy az óracserével módosul az elszámolás napja is, szóval az eddigi májusi átkerül novemberre, remélem lehet módosítani, mert nagyon morci leszek. "

    Leírom saját esetemet, okulásul. ELMŰ

    Tavaly nov. 5-én szerelték fel a rendszert. Egy hét alatt a kivitelező nem adta le a készre jelentési nyilatkozatot az ELMŰ felé, ezért elkértem tőle, és bevittem személyesen. Az ügyintézőtől megkérdeztem, hogy mi lesz az elszámolással, átállította évesre (addig diktáltam) és mondta, óracserétől fogják számolni.
    November 20-án cserélték az órát. Oda-visszamérő, GSM-es távleolvasós - a szerelő le is ellenőrizte. Kaptam papírt az eddigi óraállásról, és mondták, még egy számla jön majd, aztán egy év múlva olvassák csak. egy-két hét átfutás kell.

    Egy hét múlva kapok papírt, hogy éves leolvasás. Gondoltam, nem dolgozták fel az óracserét, nem foglalkoztam vele - majd ha kijönnek látják mi a helyzet.

    December 20 körül kapok egy számlát. A régi óra záró értékéig. befizetem.

    Január elején megint levél éves leolvasásról. Felhívom ügyfélszolgálatot, azt mondják, még valószínű nem vezették fel a rendszerbe az új órát. Oké, hagyom a dolgot.

    Január végén újabb számla, becsült értékkel a régi órára, bőven a leszereléskori számlálóálláson túl. Felhívom ügyfél szolgálatot, azt javasolják, írjak mail. Leírok mindent, érdeklődök, hogy nem vették észre, hogy új órám van, ráadásul le is tudják olvasni. Azt a választ kapom, hogy én vagyok az oka, mert nem egyeztettem időpontot az éves leolvasásra. Jó, akkor egyeztetek velük egyet, a számlát pedig sztornózzák.

    Február 20 körül jön az éves leolvasó. De nem olvassa le az órát, csak a vezéreltet (amit nem használunk, 2kW-ot mutat 15 éve) - azt mondja, csak ennyit írtak neki a papírra.

    Márciusban újabb számla, a februári leolvasás időpontjáig bezárólag, régi órára, becsült értékkel. Megint telefon, mail - ügyintéző javasolja, hogy ne diktáljak ne óraállást, mert az automatikusan számlát generál (?). Mondtam neki, egyszer sem diktáltam/küldtem. Számlát sztornózzák.

    Júliusban újabb számla. Megint becsült érték, régi órára, februári leolvasásig. Illetve felszólítás, hogy késedelmes fizető vagyok. Miközben a visszatáplálásom meghaladja a fogyasztásomat, de arról egy szó nincs a számlán. megint mail, telefon - már fel is veszem a beszélgetést. Számlát megint sztornózzák.

    Azóta csend. Fogalmam sincs, mikor van az éves leolvasásom időpontja, már kérdezni sem merek tőlük. Az ELMŰ weboldalán már az új óra van felvezetve, de semmi óraállás, holott elvileg a napi fogyasztást / termelést is lehetne monitorozni (van rá menüpont).

Új hozzászólás Aktív témák